22-03-11

Weeral aardbeving in Japan

japan_earthquake_update2103.jpg

Vandaag trof een nieuwe aardbeving Japan. 5.9 op de schaal van Richter met epicentrum in Xinhua. 

In een vroeg stadium na de vorige aardbeving ging Japan zowel bij Amerika als bij het atoomagentschap aankloppen voor hulp.

Awel, waar blijven ze, denk je? Wel blijkbaar zijn de Amerikanen wel gegaan, maar hebben ze op zee rechtsomkeert gemaakt toen de stralingswaarden omhoogschoten. Het atoomagentschap, die lijken ook niet van plan om in de nabije toekomst Japan persoonlijk een bezoekje te brengen. De meeste nieuwsberichten gaan over informatieaanvragen van het atoomagentschap aan Japan en uitspraken van het atoomagentschap dat ze bezorgd zijn.

Waar echter de meeste actie te bespeuren is, is bij de mensen die speculeren over interessante aandelen en verliezen in de auto- en informatica-industrie.

(bron: http://ibnlive.in.com/news/magnitude-59-quake-hits-japan/146718-2.html)

 

Update: en nog een in de week van 21 maart 2011

Update: en nog een vandaag met 6.0 op de schaal van Richter

07:26 Gepost door Elfyroth in Actualiteit, Natuur, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: iaea, atoomagentschap, japan, vs, aardbeving |  Facebook |

20-03-11

Lap weeral oorlog

obama-nobel.jpgEn...we zijn vertrokken: de Verenigde Staten - laten we er geen doekjes om winden - hebben de aanval ingezet op Libië. Het land dat het laatst was om te reageren op de volksprotesten aldaar, leidt nu een nieuwe oorlog in die binnenkort misschien overwaait naar het Europese vasteland, want Khaddafi dreigt er ondertussen ook al mee de landen langs de Middellandse Zee te bestoken.

Ondertussen blijft dit zinnetje door mijn hoofd spoken: Khadaffi ontkent dat hij zijn eigen bevolking beschiet.

En dan deze ochtend in Het Laatste Nieuws een lezerscommentaar, dat ging als volgt:

19 maart 2003,aanval irak,19 maart 2011 nu libië??? . Je moet niet slim zijn waar over het ga hè??

Hm, interessant. We gaan eens kijken:
- Wikipedia: The Iraq War or War in Iraq, also referred to as the Second Gulf War or Operation Iraqi Freedom,[49] was a military campaign that began on March 20, 2003,[50][51]
- CNN: 19 March 2003 Bush Declares War

We zeggen vaak dat de man ze niet allemaal op een rijtje heeft, maar waarom zou iemand in het oog van de camera keer op keer blijven ontkennen dat de bevolking beschoten wordt, terwijl hij zelf ook kan zien dat massa's media de wereld rondgaan om daarvan het tegendeel te bewijzen. Ik weet het niet. Het is vreemd. Hij zelf legt het als volgt uit: dat er van buitenaf mensen geïnfiltreerd zijn.

Hm, ik moet zeggen dat ik wel onder de indruk was toen ik zag dat de straaljager van opstandelingen neergehaald was. Opstandelingen die straaljagers hebben? Waar halen die mensen dat vandaan? Als ik morgen in Brussel wil gaan staken dan valt er toch ook niet even een straaljager in mijn schoot om mee aan de slag te gaan. Hier ben ik wel wat argwanend. Ze gaan net de straat op uit armoede en miserie. Dan kan je je normaal toch geen straaljagers en ander chique oorlogstuig veroorloven?

 

07-03-11

Leger schiet op betogers die gebouw Staatsveiligheid binnen willen dringen

istockphoto_8491966-confidential-information.jpgIn Egypte proberen betrokken ambtenaren, zaken- en staatslui snel alle bewijsmateriaal te doen verdwijnen. Er woedden afgelopen week verschillende branden in staatsgebouwen waarbij toevallig heel wat belangrijke dossiers in vlammen opgingen.

Het lijkt erop dat de betogers nu de laatste dossiers nog proberen te redden.

04-03-11

(Weer) Nieuwe formateur

img-020311-274.onlineBild.jpgZeg hoeveel nieuwe formateurs gaan er nog neerdalen op dit land?

 

07:17 Gepost door Elfyroth in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: belgie, regering |  Facebook |

25-02-11

De blauwe ogen van Al-Arabiya

En terwijl ik de Arabische Revolutie op de voet volg, vroeg ik me af: waarom hebben alle Al-Arabiya nieuwslezeressen eigenlijk blauwe ogen?

Afbeelding 2.png

 

Afbeelding 3.png

Afbeelding 4.png

 

Afbeelding 5.png

08:00 Gepost door Elfyroth in Actualiteit, Maatschappij | Permalink | Commentaren (0) | Tags: al arabiya, blauwe ogen |  Facebook |

24-02-11

Mohamed VI richt Raad voor Economische en Sociale Zaken op

21 februari 2011

king_mohamed_vi_inaugurating.jpgIn Marokko heeft Mohamed VI de Marokkaanse Raad voor Economische en Sociale Zaken opgericht. De inhuldiging van de leden gebeurde op 21 februari 2011.

De raad toont een opvallende en veelbelovende samenstelling van verschillende leeftijden en geslachten.

Deze groep is belast met het controleren en rapporteren  van en over de werking van economische en sociale aangelegenheden in het land. Misbruiken, fraude en andere scheve schaatsen dienen gemeld te worden en betrokken personen zullen ter verantwoording geroepen worden en al dan niet gesanctioneerd, geschorst of berecht worden.

Uitgebreid takenpakket kan je zelf even zoekmachine'en.

(bron: http://globalvoicesonline.org/2011/02/22/morocco-king-sets-up-economic-and-social-council/ en http://cabalamuse.files.wordpress.com/2010/01/king_mohamed_vi_inaugurating.jpg)

22-02-11

Libië - zei iemand Nero?

nerochild.jpgLibië, wat zijn dat daar voor een toestanden zeg! Zwarte huursoldaten uit het buitenland om de lokale bevolking te vermoorden en verkrachten. Oorlogsbommen die vanuit de lucht op de stakende massa's gegooid worden.

Khadafi, de rare filosoof...Narcist, artiest, wat hij ook van zichzelf vindt. Rare kwiet daar zijn we het over eens. Dat was al langer dan vandaag. Ik heb net ontdekt dat mensen in Libië groene gordijnen moeten hangen van Khadafi. Groen is dé kleur. Ook gevels worden bij voorkeur groen geverfd. En vandaar ook zijn zelfgeschreven Groene Boekje. Neen, geen spelling, maar een soort van tractaat over hoe een democratie eruit zou moeten zien. De drie delen even snel van Wikipedia gehaald:

 • The Solution of the Problem of Democracy: 'The Authority of the People'
 • The Solution of the Economic Problem: 'Socialism'
 • The Social Basis of the Third International Theory

Boeiend, vooral gezien de huidige aanpak. Eerst zijn zoon de televisie opsturen om al bevingerend de burgers op imminente represailles te wijzen. Dan even met een paraplu, half uit een camionet in een vervallen hangar een kort teken van leven (in Libië en niet Venezuela) geven. Het respect voor de zijnen druipt eraf.

En waarom doet die man me aan Nero denken? Ik had aanvankelijk het beeld van een bescheiden filosoof. Dat tentje heeft het hem gedaan. Maar dan die verplichting van de nationale groene huisgordijnen en groene gevelverf. Schone vrouwelijke lijfwachten. Een zelfgeschreven groen boekje met de enige echte oplossing voor een goedwerkende democratie waarvan hij vindt dat heel de wereld het moet overnemen. En een gepersonaliseerde tent als je hem uitnodigt. De man komt niet als je geen tent klaar hebt laten zetten voor hem. Achteraf blijkt ook dat die tent toch niet zo bescheiden is.

Tja, en Nero - die zichzelf ook zo fantastisch vond - werd ook heel boos als mensen tegen begonnen te spreken. Op zo'n momenten waren er geen grenzen meer.

(Bron afbeelding: http://www.bertsgeschiedenissite.nl/ijzertijd/eeuw1ac/nerochild.jpg)


___

uPDATES:

dd 24/2:

 • Europa belooft sancties waaronder het niet meer toekennen van een visum aan Libiërs. Wie straf je daar nu mee?
 • Ik begin stilletjes aan te geloven dat Khaddafi echt gekwetst is. Het eerste beeld van een gek wordt bij mij nu verruimd met het beeld van een boze vader die erg teleurgesteld is in zijn kinderen, hen maant om geen "domme dingen" te doen en hardhandig straft. Misschien heeft dat ook wel iets met communisme te maken, een dergelijke band met het volk. Maar ook kinderen hebben rechten in een ouder-kindrelatie.
 • Ik vind dat we moeten opletten met wat deze man zegt. Het risico bestaat nu immers dat we niets meer geloven van wat hij zegt, terwijl hij toch een paar goede punten had met betrekking tot Elizabeth II en het feit dat Amerika ook maar wat losbombardeert, wat geen excuus is, maar toch...Het is wel waar.
 • Het valt me ook moeilijk om te geloven dat plots de ogen van Europa en Amerika opengaan. Dat die man zo gek en onaanvaardbaar was, tja dat wisten we echt niet. Iemand die zijn olie inzet om zijn zoon in Zwitserland vrij te kopen, die zich de koning der Afrikaanse koningen noemt en lak heeft aan zoveel regels waar hij door bepaalde functies wel aan gebonden is, moet ooit toch wel opgevallen zijn.
 • Ik ben ook blij dat Khaddafi de fout maakt om Bin Laden uit de kast te halen. Zo illustreert hij maar weer eens hoe belachelijk en onovertuigend het is wanneer mogendheden (enkele Westerse landen gingen hem hierin reeds voor) burgers op een verkeerd spoor proberen te zetten met zelfbedachte concepten.

dd 18/3:

 • Ik weet niet meer wat ik moet geloven van de berichtgeving over dit land. Nu zegt Khaddafi ook dat het allemaal opgezet spel is, wat gezien zijn internationale ongeliefdheid al voor de onlusten niet onwaarschijnlijk is. 
 • Ik vind het geen goed idee dat de VN gisteren besloten hebben om Libië te bombarderen. Of in VN-termen: een vliegverbod in te stellen. Als eufemisme kan het tellen. Het is ergens toch een hypocriete bedoening, vooral als we Saoedi-Arabië erbij betrekken bijvoorbeeld, want: stuurde nu net dit land niet vorige week haar leger naar Bahrein om volksprotesten te onderdrukken? Dus als men consequent wil zijn moet men eigenlijk ook over Saoedi-Arabië en Bahrein een vliegverbod instellen, maar dit zal niet gebeuren want de volksprotesten worden blijkbaar gesteund door Iran (die andere aartsvijand van het Westen) en waarschijnlijk ook een heleboel economische belangen. Waarmee ik maar wil zeggen dat dit alles allang niet meer om vrijheid en democratie draait.
 • En hoe zit het met Frankrijk en de financieringscampagne door de Khaddafis? Ik vind dat dit eerst onderzocht moet worden alvorens Frankrijk zich het recht neemt haar ex-sponsor te bombarderen.
 • Nu moet ik ineens aan Saddam denken. Die moest ook vliegensvlug afgevoerd worden op het ogenblik dat hij begon te spreken. Ik heb de indruk dat Khaddafi over vele landen wel pittige geheimen uit de doeken wil doen nu. Is Duitsland daarom ineens zo stil geworden?
 • Namiddag edit: Hillary Clinton begon als bij toeval ook over Saddam in haar speech eerder op de dag.

 

11:15 Gepost door Elfyroth in Actualiteit, Geschiedenis, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: libië, nero, khadafi |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende