30-06-08

"SOCIALE" Huisvesting

decoration

Ik woon bij "een" sociale huisvestingsmaatschappij. Door de duiven op het balkon zijn er beestjes ontstaan die zich in onze muren hebben genesteld. Via de muren zijn die kleine beestjes onze huizen binnengedrongen en zodoende loopt iedereen hier in huis te krabben als een gek.

Wat het juist is kan de sociale huisvestingsmaatschappij ons nog niet vertellen. De ontsmettingsmaatschappij heeft nog niets van zich laten horen, luidt het. 

Doktersbezoeken brengen ook geen inzicht, want geen enkele dokter kan er een naam op plakken. Insectenbeten, dat is het beste wat er tot zover uit de bus komt. Maar dan wel heel onzichtbare insecten, want ik heb mijn huis al 100 keer gekuist en op eigen wijze ontsmet. Niets helpt. 

Ik heb gebeld naar de sociale huisvestingsmaatschappij, maar die zeggen dat het ontsmettingsbedrijf nog niets van zich heeft laten horen. 

Vandaag ook nog eens in persoon langsgeweest en je raadt het vast: het ontsmettingsbedrijf heeft nog niets van zich laten horen. 

Ik heb mijn verontwaardiging geuit, maar had niet het gevoel dat ik daarmee veel indruk maakte. De bediende zei me dat ze van hun kant al het mogelijke gedaan hebben.  Ondertussen zit die beestenpest al zo ver dat mijn zoontje zijn oogjes er helemaal rood van zien. Ben daarstraks naar de dokter geweest en die zei dat het vast een allergische reactie was op die beestjes.

 Kortom, er is geen medicijn hiertegen. Ontsmetting is de enige oplossing, want je kan je preventief nog zoveel insmeren en wapenen tegen insectenbeten. Zolang de insecten er überhaupt zijn, zal je er last van ondervinden. 

Ja, ja, ...zegt de bediende en gaat terug op zijn verre plaats zitten met de suggestie dat voor hem het gesprek afgerond is. Ja, ja, dat was zijn manier om medeleven te betuigen.

Ik heb gezegd dat ik niet eeuwig ga wachten. Dat ik dan maar zelf iets onderneem, zegt hij me vanop zijn verre stoel.

Dat ga ik zeker doen, zeg ik, ik ben ook voor iets aangesloten bij de Huurdersbond.

Wel, bel dan maar naar uw Huurdersbond of andere instanties die wij misschien nog niet kennen. Een zeer spottende toon en ja...Daar sta je dan: kleine huurder. 

Ik zeg nog: dat ga ik zeker doen en ja, er zijn zeker nog andere instanties.

En toen zag ik zelf ook wel dat het geen zin meer had om verder te gaan, want ik stond daar eigenlijk een beetje tegen de muur te praten terwijl de bediende al met heel andere dingen bezig was en zijdelings op mijn vragen antwoordde.

Wat is er eigenlijk nog zo sociaal aan een sociale woning vraag ik mij af? De huurprijs allang niet meer, want die wordt al naargelang je loon netjes opgetrokken. De service stinkt, want iedereen werkt hier tegen zijn zin, een mooi voorbeeld trouwens voor de nieuwkomelingen in België die vaak in sociale woningen terecht komen. Als je iets gedaan wil krijgen, moet je al op je knieën gaan en zelfs dan. Je kan ook het tegenovergestelde doen en eens goed uw gedacht zeggen, maar dat helpt blijkbaar ook niet. Als je te veel je gedacht zet, begint men al snel met de kleine lettertjes op te zoeken en te gaan dreigen met zaken als "eenzijdig het huurcontract verbreken wegens x, y en z". Je kan dan naar de Vrederechter stappen, maar in 's hemelsnaam, kunnen we de problemen eens niet een keer anders oplossen. Dit gaat meer en meer in de richting van Amerikaanse toestanden. 

23:28 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: huren, immo |  Facebook |

Commentaren

Onzichtbare beestjes in huis Had 2 maanden geleden ook duiven op het balkon en merk nu in huis dat er onzichtbare beestjes aanwezig zijn. Als ik 5 minuten op de bank zit ontstaan er irritante kriebeltjes op m'n huid, maar je ziet niets op je huid!!!!

Is dit probleem nu bij jou opgelost? Zo ja, wat is er aan gedaan? Ben erg benieuwd! Word gek van dat gekriebel en gejeuk!

Bij voorbaat dank voor je antwoord!

PJ

Gepost door: Piet-Jan | 05-09-08

Er is een ontsmettingsteam moeten langskomen met iets wat eruitzag als zuurstofflessen. Ze hebben dan de besmette kamers en het balkon bespoten. Probleem is nu opgelost.

Gepost door: Elfyroth | 06-09-08

De commentaren zijn gesloten.