30-06-08

"SOCIALE" Huisvesting

decoration

Ik woon bij "een" sociale huisvestingsmaatschappij. Door de duiven op het balkon zijn er beestjes ontstaan die zich in onze muren hebben genesteld. Via de muren zijn die kleine beestjes onze huizen binnengedrongen en zodoende loopt iedereen hier in huis te krabben als een gek.

Wat het juist is kan de sociale huisvestingsmaatschappij ons nog niet vertellen. De ontsmettingsmaatschappij heeft nog niets van zich laten horen, luidt het. 

Doktersbezoeken brengen ook geen inzicht, want geen enkele dokter kan er een naam op plakken. Insectenbeten, dat is het beste wat er tot zover uit de bus komt. Maar dan wel heel onzichtbare insecten, want ik heb mijn huis al 100 keer gekuist en op eigen wijze ontsmet. Niets helpt. 

Ik heb gebeld naar de sociale huisvestingsmaatschappij, maar die zeggen dat het ontsmettingsbedrijf nog niets van zich heeft laten horen. 

Vandaag ook nog eens in persoon langsgeweest en je raadt het vast: het ontsmettingsbedrijf heeft nog niets van zich laten horen. 

Ik heb mijn verontwaardiging geuit, maar had niet het gevoel dat ik daarmee veel indruk maakte. De bediende zei me dat ze van hun kant al het mogelijke gedaan hebben.  Ondertussen zit die beestenpest al zo ver dat mijn zoontje zijn oogjes er helemaal rood van zien. Ben daarstraks naar de dokter geweest en die zei dat het vast een allergische reactie was op die beestjes.

 Kortom, er is geen medicijn hiertegen. Ontsmetting is de enige oplossing, want je kan je preventief nog zoveel insmeren en wapenen tegen insectenbeten. Zolang de insecten er überhaupt zijn, zal je er last van ondervinden. 

Ja, ja, ...zegt de bediende en gaat terug op zijn verre plaats zitten met de suggestie dat voor hem het gesprek afgerond is. Ja, ja, dat was zijn manier om medeleven te betuigen.

Ik heb gezegd dat ik niet eeuwig ga wachten. Dat ik dan maar zelf iets onderneem, zegt hij me vanop zijn verre stoel.

Dat ga ik zeker doen, zeg ik, ik ben ook voor iets aangesloten bij de Huurdersbond.

Wel, bel dan maar naar uw Huurdersbond of andere instanties die wij misschien nog niet kennen. Een zeer spottende toon en ja...Daar sta je dan: kleine huurder. 

Ik zeg nog: dat ga ik zeker doen en ja, er zijn zeker nog andere instanties.

En toen zag ik zelf ook wel dat het geen zin meer had om verder te gaan, want ik stond daar eigenlijk een beetje tegen de muur te praten terwijl de bediende al met heel andere dingen bezig was en zijdelings op mijn vragen antwoordde.

Wat is er eigenlijk nog zo sociaal aan een sociale woning vraag ik mij af? De huurprijs allang niet meer, want die wordt al naargelang je loon netjes opgetrokken. De service stinkt, want iedereen werkt hier tegen zijn zin, een mooi voorbeeld trouwens voor de nieuwkomelingen in België die vaak in sociale woningen terecht komen. Als je iets gedaan wil krijgen, moet je al op je knieën gaan en zelfs dan. Je kan ook het tegenovergestelde doen en eens goed uw gedacht zeggen, maar dat helpt blijkbaar ook niet. Als je te veel je gedacht zet, begint men al snel met de kleine lettertjes op te zoeken en te gaan dreigen met zaken als "eenzijdig het huurcontract verbreken wegens x, y en z". Je kan dan naar de Vrederechter stappen, maar in 's hemelsnaam, kunnen we de problemen eens niet een keer anders oplossen. Dit gaat meer en meer in de richting van Amerikaanse toestanden. 

23:28 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: huren, immo |  Facebook |

29-06-08

Maingain, autiste?

decoration

FDF-voorzitter Olivier Maingain ijvert met man en kracht voor de Franse zaak. Zoveel is ondertussen duidelijk. Op zijn vraag aan Leterme over de benoeming van burgemeesters vond hij dat Leterme antwoordde als een autist. M.a.w. Leterme antwoordde niet op de vraag.

Wat wil je daarmee zeggen, Meangain? Dat een autist niet kan antwoorden? Dat autisten het IQ van Leterme hebben? 

Als dit geen discriminatie is, dan weet ik het ook niet meer. 

Misschien moest Maingain ook maar eens autist worden, dan zou er misschien nog wat intelligents uit zijn mond komen. 

17:59 Gepost door Elfyroth in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: autisme, politiek |  Facebook |

RUZIE

 

 

decoration


Ruzie, ruzie overal waar je je hoofd draait: ruzie...

In het appartement waar wij wonen maken de buren veel ruzie. De

bovenburen. Iedereen kent ze ondertussen wel. Er is onlangs nog politie langsgeweest. Op dat moment dacht ik: Please, ga uit elkaar voor er doden vallen.

Ja, dat kan toch? Als je de godganse dag ruzie loopt te maken en de kinderen daarrond lopen te boehoën...Ik kan me wel voorstellen dat een van de twee vroeg of laat wel eens iets stoms gaat doen. In het beste geval is dat dan nog overspel.

Ze zijn er een aantal weken tussen uitgeknepen en hebben waarschijnlijk een en ander rechtgezet, zoals dat dan gaat. Dat zal verklaren waarom het de laatste tijd zo rustig was. Deze middag echter... Ik was diep verzonken in een middagdutje en werd gewoon wakker van het gekrijs.

...en toen las ik op internet het volgende niet zo actuele artikel:

http://www.gezondheidsnet.nl/relatie/nieuws/1493/veel-stellen-blijven-samen-om-geld

 

Daarin staat dat met name in Nederland veel stellen samen blijven om het geld. Ja, zo had ik het nog niet bekeken.

Tegenwoordig moet je inderdaad wel twee keer nadenken voor je zo'n grote beslissing gaat nemen. De scheidingsprocedure mag dan wel versoepeld zijn, maar wees maar eens gescheiden met kinderen vandaag.

Ik ben het niet, maar als ik zie hoe we hier met twee inkomens moeten rondkomen, dan kan ik me wel een beeld vormen. 

 

 

 

 

16:45 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezin, geld, ruzie, familie, buren, liefde |  Facebook |

27-06-08

WAAROWAAR??

3 punten voor wie de naam van deze plaats kan raden. Niet valsspelen. Je krijgt 1 tip: het is een bos.

 

decoration

23:34 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: games |  Facebook |

BELGACOM VERHOOGT TARIEF DISCOVERY LINE

decoration

Kreeg net een brief in de bus met de blijde boodschap dat de Discovery Line vanaf augustus 2008 9,95 EUR per maand gaat kosten! Dat is maar liefst 3 EUR duurder dan het huidige tarief.

De brief zelf geeft natuurlijk geen uitleg over het hoe en waarom. Sterker nog: de toon is zeer positief (wat wil je: met zoveel extra winsten die je tegemoetkomen).

Je krijgt namelijk ook een kleurrijke folder met gelukkige in de lucht springende mensen (Om je verdriet te compenseren? Of is het weer zo'n marktpsychologisch truukje?) die als functie hebben je te overhalen om misschien ook nog het nieuwe gsm-tariefplan "Smile (haha) Together (doe jij maar alleen) 10" aan te kopen. 

Monopoly is een leuk spel zolang het ook maar  een spel blijft.

 

 

 

22-06-08

EEN NIEUWE BLOG WERD IN HET LEVEN GEROEPEN

decoration

 

Heil heil! Elfyroth heeft een nieuwe blog in het leven geroepen.

 

08:54 Gepost door Elfyroth in Web | Permalink | Commentaren (1) | Tags: internet, blog |  Facebook |