26-07-08

Meet Bouqebbas

decoration
Ik ben nu op vakantie in Marokko en heb net kennisgemaakt met Bouqebbas, gelukkig niet aan der lijve. Bouqebbas is een boze geest die mensen in hun slaap probeert te wurgen.

Verschillende mensen leverden een getuigenis af van een onzichtbaar iemand die hen tijdens hun slaap de handen op de keel zet en hen dan de adem afsnijdt. De persoon in kwestie begint dan heel hard te roepen, maar niemand kan het horen. Ter herinnering: de persoon is door heel dit gedoe natuurlijk allang wakker, maar men kan Bouqebbas dus niet waarnemen, enkel zijn grip op hun keel.

Na het reciteren van enkele Koranverzen zou de geest prompt verdwijnen.

Ik vraag mij af wat er gebeurt als je nu op dat moment geen Koranverzen op kan zeggen omdat je te zenuwachtig bent of misschien omdat je er gewoon geen kent?

Ondanks het griezelige karakter van deze kennismaking heb ik toch even moeten lachen. Aanvankelijk had ik de naam van deze geest verkeerd begrepen als  boekenbeurs. Ik dacht: Oeh, griezelig, straks komt de Boekenbeurs je wurgen. Pas maar op voor... de Boekenbeurs…maar dus Bouqebbas, de wurggeest.

 

 

 

 

19:25 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verhalen, reizen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.