18-08-08

Marokkaanse rivièra, Saïdia

decoration
Saïdia wordt ook wel eens "de Marokkaanse rivièra" genoemd. Een lekker warme zee, een brede corniche en terrassjes dat het een lust mag zijn. Heb een lekker koffietje gedronken in café Manhattan, naast café Titanic, met een geweldig uitzicht op de zee.

Daarna wat vrienden gaan ophalen en richting zee. Zoals op deze foto zag het er alvast niet uit. Wat kunnen media toch geweldig liegen als het moet (en ook als het niet moet).

Het strand zat stampvol met kriskras opgezette parasols tot bijna in het water.  Sommige mensen vinden het vast fantastisch, maar met je neus op ingevette konten zitten, is niet zo mijn ding.

De zee, daarentegen, was geweldig, lekker warm, zwoele golven. Strenge redders, je kan maar niet voorzichtig genoeg zijn. Vooral niet met die onnozele pippo's die met hun speedboot op nog meter diepte durven scheren. Levensgevaarlijk. Stoer genoeg om op zo'n ding te klimmen, maar te bang om het op de juiste plaats te gebruiken?

Enkele jaren geleden is er hier een ongeluk gebeurd tussen twee speedboten. Botsing. 1 passagier op slag dood, anderen serieuze verwondingen. Krijg maar eens zo'n speedboot in je rib, hè.

Anyway,...We hebben lekker middaggegeten: geroosterde kip met frietjes en salade. [Heb zo decadent gegeten in Marokko. Overtollige kilo's, here I come].

Daarna nog wat rondgereden in Saïdia. Ook voorbij de "beruchte" club Eden...'s Avonds en er zat geen kat...of is het in de kelder te doen?

Conclusie: hele mooie badplaats op zich, maar er lopen hier te veel puberale snotters (ook meisjes) rond die hier naar mijn zin - te veel - hormonale wedstrijdjes houden. Vooral de Fransen werken mij en anderen hier serieus op de zenuwen.

The end

PS: Heb ik al gezegd dat ik binnen enkele dagen ook naar de Franse rivièra trek. Saint-Tropez, here I cohooome! Stoer

21:11 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: marokko, frankrijk, saidia saint-tropez, reizen |  Facebook |

Commentaren

in hoeverre heb je last van je "autisme" veranderingen enzo, als je op vakantie bent? Ben zelf ook autistisch...en van marokkaanse komaf en ervaar ook op vakantie ontzettend veel hinder erdoor;)

Gepost door: ik | 04-01-09

Vakantie is moeilijk. Alles verandert ineens. De mensen rondom je, je dagverloop en zelfs je verblijfplaats. Ik kan er soms wel wat lastig van worden, maar als ik dit op voorhand weet, dan kan ik er al wel aan wennen. Achteraf ben ik wel blij dat ik op vakantie ben geweest.

Heb je er alleen maar op vakantie veel last van?

Gepost door: Elfyroth | 04-01-09

nee ik heb er dagelijks last van, dus niet alleen op vakantie, op vakantie natuurlijk wel extremer omdat het toch een "andere" plek is enzovoort...sorry voor mijn late reactie had niet verwacht om zo vlug een bericht terug te krijgen. Misschien kun je me een mail sturen naar mijn emailadres?

Groetjes,
Van een mede (maroc)Asperger

Gepost door: ik | 08-01-09

De commentaren zijn gesloten.