25-08-08

Alicante, Spanje

decoration

 

Ik ben 's avonds aangekomen in Alicante. Het is een mooie en grote stad waar veel toeristen op afkomen. Er is dan ook een groot playa wat veel strandgangers aantrekt.

's Avonds valt vooral het Kasteel van Santa Barbara erg op. Een bijzonder indrukwekkend en adembenemend uitzicht.

De stad is kraak-, maar dan ook kraaknetjes. Het lijkt bijna alsof het marmer op La Explanada dagelijks geboend wordt. Er was op diezelfde Explanada die dag een multiculturele avondmarkt. Mijn ogen kregen er niet genoeg van: zwarte vrouwen die afrovlechtjes zetten, Pools handwerk, tekenaars die portretten maken, karikaturisten (of hoe noem je mensen die een karikatuur van je tekenen), lederwaren, Afrikaanse kunst, waarzeggers, Oosterse accessoires...Het mooiste kraampje van allemaal vond ik hetgeen waar je een familieportret kon laten zetten van poppetjes. Ik denk dat ze met gips werken en dat wordt dan in vrolijke kleurtjes geschilderd en dan krijg je in tekenfilmstijl een familieportret.

Ook duizenden restaurantjes en caféetjes, stampvol en toch gezellig. Ben wel ziek geworden na menu uit McDonalds. Dat was minder.

Opvallend aan Alicante vond ik de zwarten. Er zijn heel veel zwarten, vermoedelijk overlevenden van een oversteek. Het zijn hele vriendelijke mensen die geen vlieg kwaad doen. Ze lachen vriendelijk naar je en laten je voor de rest met rust. Dus voel je vooral niet bedreigd.

Grote minpunt aan Alicante en in feite aan heel Spanje: Spanjaarden spreken alleen maar Spaans, wat absoluut niet logisch is met zoveel toerisme in het land.

 

De commentaren zijn gesloten.