25-08-08

Barcelona

decoration

"Idiota!"

Zo begint ons bezoek aan Barcelona. Een haastige taxichauffeur scheldt ons uit omdat het licht al 1 seconde op rood staat en we nog met één voet op het zebrapad staan.

Ik voel nu al dat deze stad mij op geen enkele manier zal kunnen bekoren. Barcelona is een vuile stad. Eerste indruk, als je net van Alicante komt. Groot, vuil en met zichtbare armoede. Er liggen her en der zwervers, sommigen toch al op leeftijd, een schande eigenlijk.

We doen de Ramblas, ik kijk naar de grond. Nee, niets kan tippen aan de Explanada de Alicante. De grond is vaal en vuil. Ook hier is het markt. Iets chaotischer en waarom trekt het mijn aandacht niet? The Wax Museum valt me dan weer wel op. Bij gebrek aan tijd helaas niet bezocht.

Op de Ramblas vind je ook veel menselijke standbeelden (of hoe noem je dat). Sexshops en nachtclubs zijn hier naar mijn gevoel te opvallend aanwezig. Moeten die niet in een aparte steeg of zo?

Qua uitzicht valt het op dat de gebouwen grauw van kleur zijn en de bouwstijlen soms zeer verschillend. Een paar mooie staaltjes architectuur hier.

Snackje gegeten in A la Turca waar we bediend werden door zeer vriendelijke Pakistanen en off we went. Barcelona, Onbeslist niets voor mij.

 

 

 

01:21 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: barcelona, ramblas, reizen, placa reial, spanje |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.