27-08-08

Côte d'Azur: Saint-Tropez

decoration

 

Het hoogtepunt van onze reis: Saint-Tropez. De weg naar Saint-Tropez is lang en hard. Vanaf de snelweg een tiental kilometers met niets anders dan scherpe bochten tweerichtingsverkeer op een erg smalle baan in een gevaarlijk hoog gebergte zonder vangrails. Je begint te begrijpen waarom iedereen hier voor een helicopter kiest.

Eenmaal aangekomen onze auto geparkeerd. We waren vroeg dus het verkeer viel nog goed mee. We hebben wat rondgekeken. De gendarmerie stond er nog. Net zoals in de film! Zelfs het huis ernaast is nog net zoals in "Louis de Funez in Saint-Tropez".  Smalle straatjes met duizenden winkeltjes...AAaaaargh, waarom moet dit de laatste stad zijn die we bezoeken. M'n portefeuille is na zoveel péages immers al heel wat afgeslankt.

De kerk van Saint-Tropez is zowaar de meest flashy kerk die ik in heel mijn leven gezien heb. Tussen de Tour du Portalet en de Tour Vieille duikt een bejaarde man naar vissen. Het is best een zicht. Verlaten water achter een reeks rotsen en een enkele oude man met een snorkel. Tja, het strand is wel even lopen, dus als je geen zin hebt, kan je hier ook wel even. Er is wel geen strand, enfin zand, enkel keitjes. Autch.

We kopen een aandenken en op naar Senequier. Wat een uitzicht! Luxejachten, echt decadent. Ik vind de obers wel wat arrogant, maar alaa...Omdat het zo'n bekend terras/patisserie is. Ik krijg een hele karaf koffie en een karaf melk wat ik bijzonder royaal vind, wel geen koekje. Na zoveel steden krijg ik steeds meer de indruk dat België het enige land is waar ze gratis koekjes geven bij de koffie. De koffie zelf is ok. De lekkerste koffie tot zover dronk ik in Marokko.

Dus we drinken en kijken wat. De mensen achter ons in het terras doen heel belangrijk. Ik draai me subtiel om: nah, geen celebrities (pff, amateurs).

Sommige mensen roken ook sigaren. Niet zo lekker bij mijn koffie. We staan op voor een laatste wandeling om dan richting huis te vertrekken.

Op dit moment weten we nog niet dat we even later van Orange tot Lyon zo'n 4 uur file gaan rijden. Mineur...maar wel hele mooie herinneringen Lachen

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.