29-09-08

Fortis zweet (en wij zweten mee)

decoration

 

Na een royale injectie van 11,2 miljard euro van de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse overheid en een korte heropleving op de beurs, staat het beursaandeel van Fortis alweer in rood

Ik heb zelf ook een spaarrekening op Fortis staan en ik weet het niet meer zo goed, eerlijk gezegd. Als we met z'n allen al ons geld gaan afhalen (run on the bank), gaat de bank failliet.

Doen we dat niet en wachten we af kan de bank ook nog failliet gaan in een later stadium, maar dan kunnen we nog steeds beroep doen op een beschermingsfonds voor een maximumbedrag van 20.000 EUR

Nu blijkt dat ook dit beschermingsfonds geen 100% garantie kan geven, want als het geld in het fonds op is, kan er - bijna logisch eigenlijk - ook niet meer uitgedeeld worden.

In dat geval wenden we ons tot de Staat. "De Staat" die moeilijkheden heeft om een regering te vormen, die nu al met een gat in de begroting zit, die problemen heeft om pensioenen te bekostigen, die aangeeft dat de royale ziekenzorg ook wat kostelijk begint te worden,...

Ik weet niet of ik die Staat wel vertrouwen daar begint de miserie: als mensen hun vertrouwen verliezen.

Als mensen hun vertrouwen verliezen in de Staat, in de bank, in de economie, in het leven en uiteindelijk in elkaar, ontstaat de ultieme chaos. Ik mag er niet aan denken hoe dat eruitziet. Ik heb er trouwens ook geen idee van. Mensen die collectief winkelramen ingooien en meenemen wat ze kunnen? Een stormloop op de gebouwen van Fortis waarbij alles wordt geroofd, à la post-Saddam Irak. Inbraken, moorden,... Jeez, wat een scènes in mijn hoofd.

Dat is wat er allemaal kan gebeuren als mensen hun vertrouwen verliezen. Misschien daarom ook dat vele wijze mensen, hoewel ze zelf geen vertrouwen meer hebben, toch positieve moed houden om het goede voorbeeld te geven, als het ware. Omdat ze zich bewust zijn van de gevolgen.

Nu vraag ik mij wel af wat er met deze wijze mensen gebeurt als een meerderheid boze burgers toch het tegenovergestelde doet?

 

Hieronder een aantal gemengde reacties op het gebeuren rond Fortis uit mijn naaste omgeving:

- Net goed voor Fortis! Altijd maar die decadente personeelsfeestjes met kilometers buffet.

- Fortis had maar niet zo stom moeten zijn om ABN Amro te kopen. Ze wisten dat ze het niet konden betalen en toch kochten ze het, naar het schijnt uit wraak.

- We verhuizen ons geld naar een andere bank.

- Alles van de spaarrekening.

- Er zijn nog sterke banken, laten we het daar spreiden, want thuis sparen is ook niet meteen veiligheid ten top.

- Ik haal de helft af van mijn spaarrekening. Eerst zien hoe het evolueert. In het slechtste geval, de rest er ook af (Ik zit in dit groepje).

 

 

 

 

 

 

18:02 Gepost door Elfyroth in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: bank, crisis, fortis, beurs |  Facebook |

25-09-08

Marokkanen, Marokkanen, Marrrooo-kkkanen

decoration

 

Alsof dat het enige is wat er nog op de wereld bestaat. Waarom zijn Marokkanen zo? Waarom doen Marokkanen niet zo? Waarom moslims zo? Waarom islam zo? Marokkanen, moslims, islam, Marokkanen, islam, moskee, Marrokanen, criminaliteit, islam, Marokkanen, uitkering, Marokkanen, achterstand, moslim, terrorisme, Marokkanen, illegalen, Marokkanen, islam, schijnhuwelijken, Marokkanen, kindergeld, MAROKKANEN, jeugdcriminaliteit, Borgerhout, overlast, Marokkanen, opvoeding, Marokkanen, inburgering, MAROKKANEN, MOSLIMS, ISLAM, aanpassen, hoofddoek, burqa, Middeleeuwen, Marokkanen, hangjongeren, Marokkanen, overlast, MAROKKANEN, MAROKKAAAAAANNNEEEEEN.

Het is zeker niet mijn mening. Ik schets gewoon de situatie zoals die is en stel mezelf de vraag of men hier geen self-fulfilling prophecy heeft helpen verwezenlijken. Waarom moeten de schijnwerpers altijd op Marokkanen gericht zijn? Totaal foute aandacht. Probeer dat eens met een kleuter en kijk dan eens wat er gebeurt.

België is toch zoveel meer dan Marokkanen alleen, aub...

 

(bron: mijn inspiratie haalde ik grotendeels uit lezersreacties van HLN. Wat een zure lezers...)

23:33 Gepost door Elfyroth in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: maatschappij, racisme, het laatste nieuws |  Facebook |

22-09-08

Bourgeois neemt het te letterlijk

decoration
(DS)


Oeps, ik denk dat Geert Bourgeois mijn kreet iets te letterlijk heeft genomen. Hij neemt namelijk ontslag.

13:15 Gepost door Elfyroth in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nva, ontslag, belgische politiek |  Facebook |

21-09-08

Potverdorie en nu is het gedaan!!!

Hou nu toch eens op! Stelletje snotkleuters in XL-formaat.

Wat is dit een regering of het eerste kleuterklasje?

decoration

En van alle clowns die het afgelopen jaar dit circus draaiende gehouden hebben, heb ik aan deze toch wel de grootste hekel. Wat een opstoker is die Bart de Wever toch. Nog nooit heeft hij, voor zover mijn geheugen nog meegaat in deze uitzichtloze cirkelloop, een woordje van collegialiteit geuit. Niet in het begin toen het nog meeviel, niet na de eerste crisis, niet voor de tweede crisis, niet erna en ook niet daarna en waarschijnlijk zegt hij voor de rest van zijn leven niets positiefs meer. Wat een zuurpruim! La poupée qui dit non, nu ook in de male versie.

Hij zou zelfs met de dood bedreigd worden. Bwa, dood moet hij nu ook niet...van mijn TV-scherm en mijn kranten is al meer dan genoeg en als iemand dan ook nog even met secondelijm een plakker op zijn mond wil drukken. Dankuwel!

Voor de rest lopen er nog genoeg clowns rond in Brussel. Als er niet gauw een echte man of vrouw opstaat, dan vrees ik voor het ergste...

 

14:21 Gepost door Elfyroth in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: crisis, belgische politiek |  Facebook |

19-09-08

Kapaza goes international

decoration
Kapaza werd in mei 2008 voor een groffe 20,25 miljoen euro verkocht aan de Noorse uitgeverij Schibsted. Jawel, een uitgeverij die een online marktplaats opkoopt, het kan.

En ziehier, amper vier maanden later wordt bijna alles aan Kapaza betalend. Ebay n°2 zeg maar. Wie Ebay ontvluchtte wegens te dure plaatsingskosten en commissies bij uiteindelijke verkoop, vindt nu ook bij Kapaza geen toevlucht meer. Algauw verdwijnt je zoekertje daar op de 2e, 4e en 6e pagina en elke keer krijg je daar melding van tezamen met tips hoe je, betalend wel te verstaan, ervoor kunt zorgen dat jouw zoekertje terug bovenaan komt te staan. Waar dat vroeger gratis kon door gewoon even wat wijzigingen aan te brengen in je zoekertje, krijg je het nu voor minder dan een euro niet meer gedaan. Elke keer dat je zoekertje van de eerste pagina verdwijnt, moet je dokken om hem terug bovenaan te krijgen.

Misschien, heel misschien, begrijp ik de redenering van Schibsted een klein beetje. 20 miljoen euro is tenslotte een investering die liefst ook rendeert en als het kan zichzelf terugkoopt, maar de overgang die ze hier maken van compleet gratis naar alles betalend is iets te bruusk en naar mijn schatting gaat het hen trouwe adverteerders kosten. 

Met het nieuwe systeem op Kapaza lijkt een verkoper mij toch beter af op Ebay. Bovendien kan ik het vermoeden niet onderdrukken dat het inmiddels Noorse Kapaza op deze manier rechtstreeks de concurrentie aan wil gaan met Ebay. Hou ze maar goed in de gaten, binnenkort wordt ook aan het scoresysteem geschroefd en komt er ook een feedbackforum en een klantendienst.

Zeg dat ik het gezegd heb.

23:50 Gepost door Elfyroth in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kapaza, ebay, advertising |  Facebook |

15-09-08

Langste blog ooit

Klap klap voor Elfyroth!

decoration

Dit is zowaar mijn langste blog of dagboek ooit. Heb het bijna nooit langer volgehouden dan enkele weekjes met als resultaat tientallen losse onsamenhangende schrijfsels. Nu moet ik zeggen dat ik het eigenlijk wel leuk begin te vinden. 

Mijn grootste fout, aanvankelijk, met blogs was de gerichtheid op de lezers. Als er niemand leest, heeft het geen zin, dacht ik dan. Je moet schrijven, in de eerste plaats, voor jezelf. Dingen van je afschrijven, heet dat. Het nog eens nalezen en dan daarover reflecteren. Wat neem ik daaruit mee, hoe pak ik het de volgende keer anders aan, zo'n dingen. Op die manier is het mij wel gelukt en jah, dat er af en toe eens iemand meeleest is ook mooi natuurlijk.

Maar wat een truttige foto, zeg. Sorry, vond even niets beter op dit uur en met een hersenactiviteit van min kwadraat per uur. Ik zal (proberen om) het nooit meer doen).

 

 

23:38 Gepost door Elfyroth in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: internet, bloggen |  Facebook |

14-09-08

Dataverwerking

Aspergers hebben communicatieproblemen. Sinds ik het weet probeer ik steeds oplettender te zijn om te achterhalen waar het juist fout begint te lopen, maar ja...Ik zou geen Asperger zijn als ik dat niet elke keer weer te laat zag.

Niet getreurd, ik heb de volgende vondst gedaan. Enfin, vondst is een groot woord. Ik vind gewoon het warm water weer even uit, maar toch met een zweem van fascinatie.

decoration

Ik heb mij de afgelopen week eens gefocused op wat ik zie als ik aan het fietsen ben. Auto's, bomen, vrachtwagens, mensen, agenten, ... vanalles, maar los van elkaar. Dus als we bijvoorbeeld de volgende situatie nemen: Op een weg met veel bomen rijden auto's in een traag tempo. Er lopen ook heel veel mensen rond. Even later zijn er ook agenten. Op een hoek staat een vrachtwagen.

Het duurt even voor ik de link leg tussen de agenten, de auto's en het trage tempo waarmee ze rijden. 

Tussen de vrachtwagen en het bouwvallige huis waarvoor het geparkeerd staat.

Dat er ergens veel mensen rondlopen heeft een reden (een winkelstraat, een toeristische wijk, etc.). Als het niet een weg is die ik dagelijks neem, dan zal ik dat verband ook maar pas enkele minuten later leggen. Tenzij er een ongeval gebeurd is of zo,...Zo snel ben ik nog wel. 

Wel ben ik heel alert in het verkeer. Ik kan op een duizendste van een seconde remmen als het moet. Zie heel snel wat er gaat gebeuren. 

Misschien hoeft dit nog geen tegenspraak te zijn. Misschien gaat alle aandacht naar het verkeer en is er minder aandacht over voor andere dingen. Ik rij bijvoorbeeld ook mensen voorbij die ik ken. Even later dan, denk ik: Shit, dus daarom wuifde hij naar mij. Onschuldig

 

 

12:11 Gepost door Elfyroth in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fiets, verkeer, observatie |  Facebook |