31-10-08

6 Belgische verkeersdoden in Egypte

decoration

Zeer tragisch en langs deze weg mijn medeleven aan de nabestaanden. Ik hoorde net op RADIO 1 in Mezzo een interview met iemand die wat meer wist te vertellen over het verkeer in Egypte. Ik moet zeggen dat de gelijkenissen met mijn vaststellingen in Marokko treffend waren. Ter gelegenheid kopieer ik nog eens even mijn post van zomer 2008:

 

--

Ze zeggen dat als je in Marokko kan rijden dat je dan overal kan rijden.

Er zijn verkeerslichten en verkeersborden, maar ik heb niet de indruk dat er iemand naar kijkt. Ga als voetganger maar niet te hard op je strepen staan bij een groen licht (letterlijk en figuurlijk), want het kan je zowaar je leven kosten.

Er staan ook overal agenten, maar die lijken dit niet te zien. Je moet al een hele sterke zonnebril dragen om niet te zien dat honderden wagens door het rood licht rijden.

Ook de verkeersregels zijn mij helemaal niet duidelijk. Er wordt gezegd dat hier voorrang op de hoofdbaan/grote baan geldt. Dus iedereen die uit een zijstraat komt, moet voorrang verlenen. Ook niet waar. Iedereen vliegt overal uit en remt maar pas op het laatste nippertje of pas als jij toetert.

Mensen steken straten en grote banen (60 km) over ZONDER te kijken en ze doen dit op hun traagste pas. Als je toetert, kijken ze vervreemd op.

Je moet je spiegels in de gaten houden, voor je kijken, het verkeer globaal, over je schouders, zien dat er geen kruisende voetganger op je motorkap vliegt, op tijd kunnen remmen in onverwachte omstandigheden (die heel frequent zijn) zonder dat je achterligger in je bumper zit.

Je begrijpt dat voor Aspergers, die heel veel belang hechten aan structuur en voorspelbaarheid, dit de ultieme nachtmerrie is.

Ik rij natuurlijk niet zelf omdat ik stiekem hoop dat er mij een lang leven beschoren ligt, maar als passagier word ik zowaar nog gekker. Weggaan vind ik sowieso niet leuk en uitstapjes met de auto waar je wel 20 bijna-ongelukken meemaakt en waar elke keer weer mijn hart even blijft hangen, vind ik al helemaal niets.

Gisteren was het zelfs zo erg – er was ook echt een ongeluk gebeurd in de andere richting – dat ik bijna moest huilen.

En al die tijd zit je dan in het gezelschap van mensen die zich rot amuseren omdat het prachtig weer is, omdat het landschap mooi is, omdat het vakantie is en omdat ze zich gewoon goed voelen.De muziek staat luid op en geen enkele gekke chauffeur lijkt hun geluk te kunnen verstoren. Ik ben de enige die er beteuterd bijzit en ik krijg dan ook steevast de vraag waarom ik niet gewoon een beetje chill kan doen?

 

Goede vraag. Waarom kan ik zo niet zijn ?

--

Zo zie je maar. Omdat daar op den duur dus doden van vallen.

 

30-10-08

Babyboom n° II

decoration
Wat krijgen we nu? Allemaal zwangere BV's. Is dit nu een remake van het post W.O. II tijdperk? Waarom allemaal BV's? Is het mode geworden? Zoals anorexia in Hollywood?

Alleszins mogen we niet klagen: hoe meer jongeren hoe meer vreugd (o.a. voor de sociale bijdragen). Grappige gedachte is het dat de tweede babyboom de eerste (gedeeltelijk) kan voeden.

10:23 Gepost door Elfyroth in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bv, zwanger, babyboom |  Facebook |

29-10-08

Iedereen sterft behalve ik (stream of consciousness) weeral

Dat dacht ik vroeger als kind altijd. Iedereen sterft behalve ik. Ik ben vast een uitzondering.
Soms, als ik bezig ben met iets, stop ik even, sta ik stil en denk ik. Al 2 decennia voorbij, hoelang nog? Kan het echt? Hoe kan dat? Hoe is dat dan? Dat ik hier nu sta koffie te maken en straks onder de grond lig. Wat zal ik denken? Zal ik alles af hebben? Het kan toch niet.
In mijn hoofd maak ik de reis van geboorte tot ouderdom tot einde, maar mijn intern geheugen crasht net voor het einde. Ik vat het niet. Ik geloof in God, maar ik vat het niet. Hoewel er een rijkelijk Boek is met alle details over mirakels, wat er was, is en wat er volgt. Het Paradijs bijvoorbeeld. Heel mooi, maar ik snap het niet. Ik snap niet dat ik hier nu zit te typen terwijl de klok tikt en dat ik straks in mijn bed lig terwijl ik denk "daarstraks zat ik dit te typen".

24-10-08

Bezorgd over pensioen

decoration
In een artikel in de krant las ik daarstraks dat heel wat pensioneerden onaangenaam verrast waren door hun pensioen. 

Daar maak ik me nu eens helemaal geen zorgen over, sie. Ik ben realistisch: het zal gene vette zijn...voor niemand. Of: we mogen al blij zijn áls we het krijgen om nog een toon zwarter te zingen.

Ik heb me een aantal jaren terug enorm geërgerd aan de verzekeringscampagnes die het straatbeeld kleurden: sparen voor later, geen risico's nemen met je pensioen en wat nog meer in dergelijke slogans. Mijn eerste reactie was: maar dat krijgen we toch van de overheid? Logischerwijze wel ja.

Er groeide gestaag onzekerheid omdat er steeds minder jongeren per gepensioneerde waren. Zodoende dus ook minder inkomsten om pensioenen van uit te keren. Toen kwam het Zilverfonds. Wat is dat? Ik citeer van http://www.begroting.be/portal/page?_pageid=158,152215,15...

 

De financieringsbronnen van het Zilverfonds zijn:

  • begrotingsoverschotten;
  • overschotten van de sociale zekerheid;
  • niet-fiscale ontvangsten;
  • de opbrengsten uit beleggingen van het Zilverfonds.

 

Van overschotten is nu niet meer veel sprake denk ik, vooral niet in het eerste geval, want we zitten voor de begroting van dit jaar met een begrotingstekort.

Met de ontslagen die massaal uit de lucht vallen nu en het aantal werklozen (+ misbruiken op dat vlak) waar dit toe zal leiden, schat ik de overschotten van de sociale zekerheid ook niet al te hoog in.

Goed, rest ons nog een derde puntje waar ik niet genoeg over weet en het vierde puntje wat me op dit moment ook bedenkelijk lijkt.

Op het Zilverfonds vestig ik voorlopig geen grote hoop. 

En wat kwam er dan na aanvang vergrijzing en oprichting Zilverfonds?

Ik denk dat ik een aantal stappen oversla als ik kredietcrisis zeg, maar dat is dan maar zo, want het is nu elf uur 's avonds en ik wil nog een boek lezen.

De kredietcrisis trekt het plaatje nog meer naar beneden. Zodoende krijgen de slogans waar ik enkele jaren geleden nog op vloekte toch gelijk. Je pensioen raap je best zelf bij elkaar. Ja, ik weet dat we recht hebben op en recht hebben op, maar er is zoveel onrecht in de wereld en er is helaas geen heilige wet die verbied dat er aan onze pensioenen getornd wordt, hoe vanzelfsprekend we een pensioen ook achten. Dit neemt natuurlijk niet weg dat we ervoor moeten blijven vechten, ui-te-raard, maar we moeten tegelijkertijd ook voorzorgen nemen. Wat als...

Ik hoor nu ook mensen in mijn omgeving zeggen dat je maar beter zwart kan gaan werken, want wat je afstaat zie je toch nooit meer terug. Dat vind ik nu ook niet. Een beetje respect mag wel vind ik. België is een land dat wereldwijd bekend staat om haar broederlijk systeem van sociale zekerheid (waar mensen jammer genoeg ook misbruik van maken). Dat broederlijk aspect - en noem mij een communist maar-  het is iets waar Belgen trots op mogen zijn en blijven.

We moeten er voor elkaar blijven op momenten dat de overheid ons in de steek laat. Als we nu met z'n allen gaan zwartwerken dan worden onze bejaarden daar nu de grootste dupe van en ok ze zijn niet allemaal even vriendelijk, sommigen zelfs ronduit nors, maar ze zijn oud, immobiel en hebben misschien niet meer zo lang te leven en vooral: jij wordt ook oud en wat dan?

Het is niet menselijk om mensen op zo'n leeftijd nog te gaan laten piekeren over centjes voor hun brood, medicijnen of verwarming. Toon allen uw goed hart en ga in vrede (en ik naar mijn boek).

Fijn weekend iedereen!

 

11-10-08

The way you grab my hips - aj aj aj

ist1_6410897-glam-girls-silhouettes

 

Plastictastic

Ik vertel niets nieuws als ik zeg dat er een bepaald ideaalbeeld van de vrouw in onze maatschappij wordt geworpen door de media. De vrouw is slank, heeft lange benen, glanzende halflange haren en vooral een mooi gezicht met de juiste neus, die tegenwoordig heel universeel begint te worden. 

Ik vertel ook niets nieuws als ik zeg dat vele (andere) vrouwen hierdoor sterk gedeprimeerd raken terwijl mannen en misschien ook wel lesbische vrouwen juist in vervoering raken. Zo'n mooie vrouw met prachtige, lange, slanke benen en sensuele volle lippen die ook nog eens altijd seks wil wanneer ook jij dat wilt. Waar vind je dat*? 

Oké, de twee gelukzakken die ze wel gevonden hebben, gelieve niet te antwoorden op deze retorische vraag.

Je zou denken dat vrouwen gezamenlijk een protestmars of zo zouden gaan organiseren tegen dit door Photoshop, plastische chirurgie, en wat nog allemaal meer gecorrumpeerd beeld van de vrouw. Een tweede generatie Suffragettes als het ware met slogans als 'Laat de vrouw zijn', 'Blijf van mijn lijf', 'Proud to be a real woman', enz.

Het tegendeel lijkt zich nu voor te doen. Vrouwen zeuren wel, maar over de verkeerde dingen. Dat ze te dik zijn (vergeleken met een bepaalde actrice), dat hun borsten te klein zijn (want iedereen (op tv) heeft minstens een DD-cup), dat hun poep te dik is (want zelfs Jennifer Lopez is de hare nu kwijt), enz.

 

Dirty talk

Alsof dat nog niet erg genoeg is, is er nu ook een nieuwe trend ingezet in de muziekindustrie. Ik noem het dirty talk en dat is het ook. Een paar voorbeelden:

Britney Spears: 

Baby I can make you feel 
Let me break the ice 
Allow me to get you right 
But you warm up to me 
Baby I can make you feel 
Hot (more) 


Mariah Carey:

Touch my body 
Put me on the floor 
Wrestle me around 
Play with me some more 
Touch my body 
Throw me on the bed 
I just wanna make you feel 
Like you never did. 

 

Christina Aguillera:

Tight hip huggers (low for sure) 
Shake a little somethin' (on the floor) 
I need that, uh, to get me off 
Sweat until my clothes come off 

 

Nelly Furtado:

Promiscuous boy
You already know
That I’m all yours
What you waiting for?

Pussycat Dolls:

Won't you let me play on your team tonight
We can go one-on-one, you and me
That's the way that it should be, yeah

 

In de tijd dat we voor het eerst "Dirty Mary, your horny secretary" hoorden, fronsten we nog even kritisch, maar vandaag zijn zulke liedjes heel normaal. Meer nog: ook vrouwen zingen uit volle borst mee. He, dat klopt toch niet? Waar zijn jonge vrouwen mee bezig, vraagt een mens zich dan af, maar vooral willen zij dat echt? Hebben ze er echt over nagedacht?

Ik ben trouwens ook heel benieuwd hoe de gemiddelde man hier tegenaan kijkt.

 

*Niet tegen betaling

 

08-10-08

MONAKO - Saxo Anthem

Calm down, calm down, calm down,...Wel een toepasselijke voor dit klimaat.

22:17 Gepost door Elfyroth in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kalm, rustig, ademen, monako, saxo |  Facebook |

06-10-08

Toplui nemen ontslag, deel 2

Hongaarse minister weg na dodelijk treinongeluk

De Hongaarse minister van Verkeer Pal Szabo is afgetreden naar aanleiding van een dodelijk treinongeluk bij Boedapest. Ook het hoofd van de Hongaarse spoorwegen Miklas Kamaras diende zijn ontslag in, meldde het staatspersbureau MTI. Bij de botsing van twee passagierstreinen kwamen vier mensen om het leven. Zesentwintig mensen raakten gewond, van wie er acht slecht aan toe waren.

Een lokale trein reed vanochtend bij Monorierdo achter op een stilstaande intercity. Deze trein was mogelijk gestopt wegens een defect signaal. De achteropkomende trein had door de beveiliging op het baanvak ook moeten stoppen. Waarom dat niet gebeurd is, wordt onderzocht, zei een woordvoerder van de spoorwegen. (ap/dea)
06/10/08 21u51