19-11-08

Toplui nemen ontslag, deel 3

De Standaard Online
woensdag 19 november 2008 | Bron: belga

Bettina Geysen stapt op als voorzitter Vl. Pro

© Philip Reynaers

Bettina Geysen legt haar mandaat als voorzitter van VlaamseProgressieven (Vl.Pro) neer nadat ze in opspraak was gekomen door de omstreden onkostennota’s van de vroegere VRT-top.

"Ik neem deze moeilijke beslissing in het belang van de partij die niet gebaat is met artikels waarin ik – op basis van valse aantijgingen – geassocieerd word met ongeoorloofde onkostennota's. Ik wil onder geen beding dat dit afstraalt op de partij die mij zo dierbaar is, ongeacht wat de consequenties voor mijn persoon zijn. Dit zou immers de ontplooiing van het links-liberale gedachtegoed kunnen hypothekeren. Want dat is nu net wat de politieke tegenstrevers die aan de oorzaak liggen van de valse aantijgingen willen bereiken," aldus Bettina Geysen.

Eerder vanavond raakte bekend dat het partijbestuur van Vl. Pro zich morgen zou beraden over de affaire. Binnen de partij stelden een aantal mensen zich vragen over de onkostennota’s. Geysen wachte die vergadering niet af en zette in de loop van de avond een stap opzij. Het partijbestuur zal zich morgen beraden over een opvolger. 

Zoals statutair voorgeschreven neemt ondervoorzitter Nelly Maes de taak van voorzitter over van Bettina Geysen. Bettina Geysen blijft wel lid van het partijbestuur van VlaamsProgressieven. 

Na een rapport van het Rekenhof over onkosten bij de VRT doken in de media berichten op over de hoge hotel- en restaurantonkosten die de vroegere VRT-top - Tony Mary, Aimé Van Hecke en Bettina Geysen - maakten. De mediacommissie in het Vlaams parlement bespreekt de zaak volgende week donderdag. CD&V-mediaspecialist Carl Decaluwé is alvast scherp en spreekt van normvervaging.

"Juridisch mag dan wel alles in orde zijn, het Rekenhof heeft immers vastgesteld dat er geen duidelijke regels waren voor onkosten, maar dit is complete normvervaging", zegt hij. "En de VRT heeft dan nog een eigen goed bedrijfsrestaurant", merkt hij op.

bvb21:56 Gepost door Elfyroth in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: wanbeleid, toplui, politiek, ontslag, opstappen |  Facebook |

Commentaren

Staat op agenda voor binnenkort, nog even geduld.

Gepost door: Elfyroth | 20-11-08

De commentaren zijn gesloten.