30-11-08

Aanslagen in Mumbai

Een nieuwe aanslag die opnieuw veel kwaad bloed zet tegenover moslims.

 

Ik weet het niet, maar zouden die terroristen (als ze dan toch zo goed getraind zijn, de chemici en ingenieurs die ze zijn) zelf ook niet doorhebben welke gevolgen hun acties hebben voor moslims. Natuurlijk wel. Waarom weerhoudt het ze dan niet? Uiteindelijk doen ze het toch voor hun geloof en voor hun broeders (moslims)? En net dat geloof waarvoor ze dat doen, wordt na elke aanslag weer door het slijk gehaald.

 

decoration

 

Ik hou van Sinterklaas, sprookjes en vele andere legendes, maar mij maak je niets wijs. Hier zit iets achter. Het klopt in de verste verte niet. En wat mij nog het meest zorgen baart, bijna niemand lijkt zich deze vraag te stellen. De meesten trappen direct in de val (zie commentaren HLN, link hieronder). Gelukkig zijn er ook nog kritische burgers zoals Jos Vercammen. Tip: je moet van onder naar boven lezen:

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/51...  :

 

36 reacties

Jos Vercammen, Kortenberg

Draai en keer het zoals je wil, de aanslagen van 9/11 in new-York, later in Madrid, London, Indonesië en nu India zijn een vorm van oorlog. De geschiedenis heeft bewezen dat oorlogen steeds werden gevoerd om economische redenen, door hen die er profijt bij hadden. Een ideologie plakten ze er op om onozelaars te vinden die bereid waren om hun leven te geven voor het "goede doel". Dat was vroeger zo en dat is nu niet anders. Men moet erachter komen wie er werkelijk achter al die aanslagen zit.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
30/11/08 00u11

Duik Mans, Gent

kijk Patrick, da's dus het probleem met mensen zoals jij: je leest dingen die er niet staan. Ik ontken nergens dat er islam-extremisten bestaan, maar die geven geen bal om andere moslims. Mensen zoals jij denken, net als de andere extremisten, enkel in termen van confrontatie en maken het zo een self-fulfilling prophesy

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
29/11/08 23u25

Patrick Vercauteren, Deinze

Beste Mans, Belgen zoals gij (als je echt een Belg zijt?) en die ontkennen dat de islam (extreme islam) niet bestaat zullen ervoor zorgen dat onze kinderen en kleinkinderen in een wereld terecht komen van de islam waar zij zich zullen moeten aan aanpassen ipv omgekeerd. Ik zie weer weinig reakties van niet radicale moslims op deze aanslagen. Nu al zijn bepaalde wijken in onze grootsteden niet meer toegankelijk voor de politie. Ik voorspel binnen de 5 jr dat ook wij zullen delen in de klappen.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
29/11/08 22u31

Duik Mans, Gent

selectief niet-moslims afgeslacht? hmmm, als je doelloos aan het schieten slaat in een station trek je je niets aan van de religie van je slachtoffers...maar laat dat kleine detail je niet hinderen in het tentoon spreiden van je islamofobie...enne Danny, google eens Hilter en Mosley, volgens jouw logica waren dus alle Engelsen voor Hitler...

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
29/11/08 21u08

I. Adel, Antwerpen

Ik ga in de rouw met alle Indiers.Ik hoop dat God alle misdadigers, die deze terroristen hebben geholpen,zal straffen.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
29/11/08 20u57

Unix Tohack, Sint-Niklaas

er werden selectief niet moslims afgeslacht... dat is wat een antwerpse diamantair heeft meegemaakt. we kunnen nu geen respect meer hebben voor mensen die onze cultuurwaarden verloochenen en haten met heel hun hart en ziel. van onze extreem linkse leiders hebben we geen steun meer. verder houden wij hier ons ver weg van alle religieuze problematieken in dit land en de broeikassen die er reeds zijn. wij willen nog een lang leven hebben.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
29/11/08 19u42

Danny Vader, Kortrijk

@Filip Verdonck: Waarom zou ik respect moeten opbrengen voor een godsdienst als je ziet wat het allemaal te weeg brengt? Beeld je in dat extremisten in Pakistan hand kunnen leggen op kernwapens, dan ga je luid schreeuwen : HAD IK DAT GEWETEN. Pacifisme is de loper voor dictators. Wait and see. Het ergste moet nog komen.En ,Bush is over 2 maanden history. Al-Quaida niet. En google eens naar : Hitler and Mufti. Je gaat wat bijleren.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
29/11/08 17u51

gustaaf van bever, Hillegem

@Filip Verdonck, Beernem ; wil je daarmee zeggen dat de inval in Irak door godsdienstige reden zijn gebeurt ? Het draat hier mi wel om de vele onschuldige slachtoffers . Foto's niet gezien van de vermoorde vrouwen ook ?? Dit is een actie van medogeloze misdadigers met maar één doel : doden ! Ik zou haast denken dat je het nog verdedigd tot..het je eigen gezin zal treffen.Mijn oprecht deelneming aan alle nabestaanden en sterkte voor de vele gewonden ..

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
29/11/08 17u42

Kartel VLD € LDD Pro,

Recente terreur van extremistische hindoes jegens de christelijke minderheid in de Indiase deelstaal Orissa met als resultaat evenveel doden en 50.000 vluchtelingen haalde amper het nieuws. De vraag is dus waarom deze terreur wel massief wordt verslagen.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
29/11/08 17u39

anck- su-namun, Dilsen-Stokkem

dias heeft gelijk: ze komen in verzet.de manier waarop is natuurlijk iets anders.en achja,de blanke man is een 'geboren' racist.maar zijn we dat niet allemaal een beetje.en als ik zie wat in dit apenland allemaal kan en mag,dan vind ik het schandalig dat men ons 'racisten' noemt. . overigens:geen enkele godsdienst deugt;het wordt alleen maar gebruikt om overal zijn zin te krijgen, de wet te overtreden en oorlog te voeren. . over al dat geweld: iemand zei ooit: 'if you want peace,prepare for war!'

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
29/11/08 17u22

Filip Verdonck, Beernem

@Frank Stukken. Om uw logica te volgen kunnen we dan ook zeggen dat het christendom zich van zijn verdraagzaamste kant heeft laten zien bij de inval in Irak. Om geldt deze logica slechts in één richting ? Zolang men niet leert samenleven, men geen respect heeft voor elkaars godsdienst en vijandig tegenover elkaar blijft staan zal er hier nooit een einde aan komen.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
29/11/08 16u48

michel michaux, Zoersel

Het heeft geen zin te redetwisten met onbekwame personen, laten we allen ons gezond verstand gebruiken en onze krachten samenbundelen, De terroristen aanhangers doen dat ook , Dus laten we hetzelde doen met diegenen die ons verachten en tegen de Westerse M J zijn , zij horen hier niet thuis als ze zich niet kunnen aanpassenaan onze kultuur.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
29/11/08 16u46

Kartel VLD € LDD Pro,

Spreken over extremisten is niet juist, moet immers bewezen worden. Misschien zijn het personen met traumatische jeugdherinneringen

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
29/11/08 16u43

lisa d.s, Stekene

niet westerlingen zijn jaloers op ons.zelf doen ze geen klop om zich te verbeteren.ik kan het weten,weer een gefrustreerde allochtoon heeft mijn portemonaie gestolen met gsm.tis alleen jaloezie en afgunst,ik heb dan weer veel respect voor de aziatische mensen,zij doen alles om ook alles te hebben.zijn heel wat anders dan de noordafrikanen,zij willen alleen alles met geweld gedaan krijgen.en ons maar blanke rasisten noemen,denk dat er meer anti westerlingengezinden zijn.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
29/11/08 15u53

kim deherdt, Antwerpen

@ dias azahdoud, gent: Mumbai lijkt mij niet 'de wereld van de blanken': als er iemand bevooroordeeld is, zijt gij het wel. . Altijd grappig, die neo-marxisten en religieuze pliaarbijters die als een hondje achter idioten van al qaeda & co hollen: en maar likken!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
29/11/08 14u26

wasdatte degraaf, Mol

als de wereld steeds gaat reageren op geweld met geweld zal het nooit stoppen.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
29/11/08 14u13

Tim Bloom,

Azahdoet, de misdienaar van chavez gedraagt zich hier effenaf als een volleerd islamracist, die blind is voor het feit dat hij hier kan komen profiteren van de verworvenheden van de bange blanke Belze racisten...

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
29/11/08 14u11

Kartel VLD € LDD Pro,

Er werden selectief NIET moslims afgeslacht.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
29/11/08 13u45

Lynn Y, Oostende

@dias azahdoud: en om ons blanken rascist te noemen, u zou zich moeten schamen. U bent woonachtig te Gent, in een mooi stenen huis, u krijgt zoals elke "Belg" (want wat is het woord nog waard) ook een minimuminkomen (zoals vele "Belgen"). U kunt uw geloof uitoefenen, u hebt hier zelfs moskees. Dus waar zitten dan de rascisten? blankrascisme bestaat ook. Als het u niet aanstaat hier, wees zo vrij om te vertrekken naar waar geen rascisten zijn dan, mss uw eigen vaderland?

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
29/11/08 13u45

Lynn Y, Oostende

@dias azahdoud: de rijksten zijn blank? Saudi Arabië is zwot het rijkste land ter wereld. Saudi's zijn toch niet blank veronderstel ik? Die verdienen tonnen geld met hun olie. Aan hun kust komen de meest luxueuze hotels ter wereld, ze zijn zelfs instaat om een kunstmatig eiland aan te leggen, dat te bebouwen en te verkopen. Lul niet zo uit je nek. . . Trouwens de terroristische acties draaien om religie niet om rijkdom. Mohammed had ook geen roste duit om aan zijn gat te krabben.

 

29-11-08

Faalangst

Ik vind het prima als bedrijven willen zien wat voor vlees ze in de kuip hebben. Hoe productief de werknemers zijn of ze eerder verlieslatend zijn en dat ze daar functioneringsgesprekken voor organiseren.

Als die functioneringsgesprekken echter zo'n schrikbeelden beginnen te worden doordat er bijvoorbeeld het (vind ik) dreigement aan komt vast te hangen dat je je job kan verliezen, ben je toch verkeerd bezig. Bestaat er geen menselijkere manier om fouten op te sporen en aan te pakken?

Ik heb echt het gevoel dat ik het juist ga verknallen omdat ik zoveel angst heb om mijn baan te verliezen. Ik heb net nagedacht over de vorige gesprekken en de werkpunten die daar besproken werden en ik had mij voorgenomen om deze namiddag een voorbereiding te maken van wat ik ga zeggen, hoe ik ga uitleggen dat ik mijn werkpunten heb verbeterd (of toch geprobeerd) enzovoort en je raadt het nooit: ik ben alleen thuis en ik krijg een black-out. Hoe kan dat nu?? Het is alsof, elke keer ik voorbij mijn PC kom, die zegt: Ga weg! Ga weg! 

...maar dus nu zit ik hier toch, weer achter mijn PC en ik heb hoofdpijn en ik ben moe en ik wil gaan slapen, maar ik heb nog helemaal niets noemenswaardig gedaan (!). Ik lijk er mijn voeten wel aan te vegen, net nu het niet mag! Ik stel maar uit en uit en ik wil nu gewoon even huilen, want het gaat echt even niet meer.

 

VOLGENDE DAG

Ok, het gaat weer. Ben vandaag wat vroeger opgestaan en we zullen wel zien.

22:20 Gepost door Elfyroth in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: werk, faalangst, stress |  Facebook |

28-11-08

Koopkracht

Untitled 1

Aan alle winkels en grootwarenhuizen: Stop, aub met het woord "koopkracht" te pas en te onpas te bezigen.

Ik zie de laatste tijd niets anders meer in de winkel en ik word er misselijk van. In de krant staat dat de koopkracht gedaald is en hup alle handelaars springen erop.

Denkt men nu echt dat als er bij rijst staat "voor een hogere koopkracht" dat ik die rijst dan onmiddellijk ga kopen door toedoen van het magische k-woord?

Als ik rijst wil kopen dan is dat niet voor een hogere koopkracht, maar "voor een volledige maaltijd", of "voor een leuke afwisseling" of "voor een nieuwe sensatie",bij Thaise rijst bijvoorbeeld.

Niettemin, ik ga morgen schoenen kopen en o wee als het k-woord bij mijn uitverkoren schoenenpaar staat. Ik koop het NIET, he! 

 

 

22:35 Gepost door Elfyroth in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: koopkracht, winkelen, economie, recessie, kopen |  Facebook |

27-11-08

Huil en krijs

decoration

Wie ooit zei dat baby'tjes en peutertjes lieve, kleine engeltjes zijn en dat hier nog eens durft herhalen krijgt stante pede een virtuele boks!

Ons kleintje is nu 2 en ineens veranderd in een afgrijselijk krijsmonster. Dag en nacht gaat dat jengelend en tierend door het huis en o wee als hij zijn zin niet krijgt, ga dan maar eens straffen. Die jongen krijst de hele namiddag door in zijn kamertje. Lijkt mij niet onmiddellijk effectief straffen.

Straks dienen de buren nog een klacht in wegens geluidsoverlast. Ik heb het zo gehad met dat kereltje. Ik kan niet meer werken of me concentreren op andere belangrijke dingen, ik moet alleen nog maar bezig zijn met hem hem hem...Dat is zo vermoeiend. Zelfs 's nachts slaapt hij niet meer door, en dat op 2 jaar. 

Als dit zo doorgaat, word ik hier straks de peuter!

 

 

 

E-mailloze vrijdag

decoration
Jeeeeeeeeeeeeeeeej, morgen, 28/11/08, e-mailloze vrijdag. Eindelijk iemand die nog eens aan de gewone burger denkt. Dankuwel! 

10:07 Gepost door Elfyroth in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: e-mail, spam, overload, stress, werkvloer |  Facebook |

22-11-08

Addicted to chrome

decoration    decoration    decoration

Een woord drie betekenissen. We kiezen voor het laatste.

Na Internet Explorer en Mozilla Firefox recentelijk dus ook Google Chrome. Met veel poeha op de markt gebracht, zij het nog steeds in bèta, en onmiddellijk daarna door verschillende critici de grond in geboord.

Tja, zo gaat dat dan met potentieel succesvolle dingen en ideeën in het leven, maar Google zou Google niet zijn als ze geen doorzetters waren. De bètaversie is sinds de lancering steeds weer bijgewerkt en inmiddels draait het ding behoorlijk.

Er zijn een paar websites waar de browser nog niet herkend wordt, maar we zijn vooral gecharmeerd door Chrome's snelheid, simpliciteit en ergonomiteit. Een tab doe je met een simpele muisbeweging naar links of rechts opschuiven, bij Firefox, bijvoorbeeld, moet ik toch al een beetje trekken en duwen.

Chrome kan ook behoorlijk wat tabs aan zonder daarbij te vertragen. Je kan een tab uit de rij halen en er een losse, op zichzelf draaiende applicatie van maken. Daarin kan je dan nog eens x aantal tabs openen. Als je je bedenkt kan je die losgemaakte tab ook gewoon in het oorspronkelijke venster terugstoppen.

Enzovoort. Ik ben er alvast aan verslaafd. Ik blijf deze browser dan ook volop steunen, geef die gasten toch een kans.

Dit zijn een paar dingen die er van mij nog bij mogen: skins en leuke knoppen en natuurlijk dat alle kleine foutjes mooi weggegomd worden.

 

06:11 Gepost door Elfyroth in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: chrome, chroom, google, browser, internet, surfen |  Facebook |

Hoeveel is te veel koffie?

decoration

 

Elke normale mens lust wel een kopje koffie. Is dat nog niet het geval, dan vooral niet getreurd. De toekomst biedt soelaas.

 

Tegenwoordig zijn er heel veel van die trendy coffeebars waar je je kan bekeren. Priesters met sjieke zwarte schorten begeleiden je in je keuze uit koffie van verschillende origines: Brazilië, Ethiopië, Colombië,...Van de namen alleen al krijg je het water in de mond. Je drinkt een tasje koffie terwijl het heerlijke aroma van de gebrande koffiebonen algauw de weg vindt naar je neusgaten en in een mum van tijd ben je bedwelmd:

 

Verstomd Ja, ik kies koffie. Ik en koffie. Ik kies koffie.

 

Welkom bij de club van geduchtige koffiedrinkers. Het is heel gezellig om mekaar te vinden bij een lekker warme kop koffie, thuis of op het werk of op café...Eentje en dan misschien nog eentje en hup ik trakteer...Maar wanneer moeten we stoppen?

 

In het Verenigd Koninkrijk is vorig jaar de 17-jarige Jasmine Willis gehospitaliseerd voor een overdosis...espresso.

 

Het Britse Department of Health adviseert om per dag niet meer dan 5 kopjes espresso te drinken. Als je je echt niet kan inhouden dan niet meer dan 7.

 

Het hoogste cafeïnegehalte vindt men nochtans niet in espresso (107 mg), maar in gefilterde koffie (120 mg) en het minst in oploskoffie (75 mg), maar ja die is dan ook het minst lekker (vind ik).

 

Wat kan te veel cafeïne dan met je lichaam doen? Wel, als je volgende dingen waarneemt, heb je misschien een beetje overdreven:

 


  • rusteloos

  • zenuwachtig

  • opgewonden

  • slapeloos

  • misselijk

  • overgeven

  • rood aangezicht

 

Serieus overdreven heb je als je:

 


  • begint te ijlen.

  • een aanval krijgt (epileptisch).

 

...of je dat op dat moment nog kan vaststellen is nog maar de vraag.

 

Met een gemiddeld gewicht en lengte mag je maximum 90 mg cafeïne opnemen per liter bloed...Ok, en hoe je dan de eindberekening doet is mij nog even een raadsel, want hoeveel bloed stroomt er in zo'n "gemiddeld" lichaam?

 

Kom we pakken het gemakkelijkste: je mag per dag maximum 200 kopjes oploskoffie drinken als je een gemiddelde bouw hebt. Dus als een kopje oploskoffie 75 mg bevat en je mag er zo 200 drinken dan mag je 75x200 mg cafeïne per dag opnemen en dat getal (heb even geen rekenmachine) moet je maar eens delen door 90 (supra) en dan moet je het aantal liters bloed krijgen dat in een "gemiddeld" lichaam zit. Evoilà...

 

Natuurlijk is koffie nog altijd heerlijk, wat ze ook zeggen, maar goed: met mate dus.

 

(http://news.bbc.co.uk/1/hi/magazine/6945697.stm)

 

 

06:10 Gepost door Elfyroth in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: espresso, overdosis, koffie, gezondheid, koffiebonen |  Facebook |