19-04-09

Marokkaanse Harcha

Goeiezondagnamiddag!

P4090108b

 

Deze heb ik ook gemaakt deze morgen. Ik weet dat ik nog een beetje aan de vorm moet werken. Ze waren wel heel lekker, heb ik mogen horen.

Heb een goed receptje gevonden hiervoor op Smulweb en ook weer een eigen variatie van gemaakt:

 

Ingrediënten

300 gram middelgroffe griesmeel

100 gram fijne griesmeel


OF


400 gram griesmeel tout court, 
1/2 dessertlepel zout,
50 gram suiker,
100 gram zachte roomboter,
3/4 glas water

Voorbereiding

Vermeng het griesmeel met de zout en de suiker en voeg er de zachte boter aan toe.
Voeg er wat water aan toe en kneed en knijp het deeg zodanig tot er een soepel geheel ontstaat.


Bereidingswijze

Maak van het deeg ronde "koeken"met een dikte van 1 cm en bak deze aan beide zijden langzaam bruin en gaar in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag.

Gaat het beste samen met een lekker kopje pepermuntthee!

17:25 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: banket, keuken |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.