06-05-09

I had a dream

 

Ik heb deze nacht wel 3 verschillende dromen gehad. Een daarvan is me sterk bijgebleven.

Ik reed maar wat rond met de auto toen ik een zijstraat zag die me niet eerder was opgevallen. Het oefende toch een aantrekkingskracht op me uit dus ben ik daar ingeslagen. Ik moet ergens geparkeerd hebben of zo, want daar stond ik dan te voet.  Je kent dat fenomeen vast wel dat dromen soms passages overslaan.

 

decoration

 

Het was al avond en het straatje was fel verlicht. Het was een doodlopend straatje met allemaal kleine mediterraanse huisjes in felle kleuren, meestal geel en terracotta. Ik vond het best gezellig uitzien.

Al wandelend door de straat bekeek ik elk huisje. Het waren allemaal eetgelegenheden. Dat merkte ik maar pas toen ik er voorbijliep en zag hoe het brood en andere deegwaren over de vensterbank hingen. Dat leek me niet zo hygiënisch.

Hoe levendig en gezellig dit "pitastraatje" eruit zag, er was niemand en er klonk ook geen geluid. Er was alleen maar licht, eten en de geur van voedsel. Alle huisjes waren open en leeg.

Op het einde van de straat stond  een verlaten huis. Het had geen kleur, gewoon cement. Daar brandde ook geen licht en er was geen raam, alleen een deurgat. Er viel niets te zien. Het stond leeg. Ik keek vanop afstand naar binnen; op dat ogenblik begon ik het toch een beetje benauwd te krijgen. Het leuke was er plots af.

 

 

Het was een doodlopend straatje en dit was het laatste huisje, dus ik keerde me om om terug te gaan. Toen zag ik op afstand ineens een groep Zuiderse jongemannen. Ze hadden een meisje en - ik denk- familieleden van haar in hun greep. Ze gooiden hen op de grond en begonnen hen vast te binden met ijzerdraad. Iedereen werd aan elkaar gebonden in een cirkel. Ik was niemand nog opgevallen en zette het op een lopen. Een oude man onder de groep Zuiderse mannen had mij plots wel gezien en achtervolgde me, maar ik was te snel. 

Toen ik veilig was, maakte ik me toch verschrikkelijk zorgen over hoe het nu verder zou aflopen met het vastgebonden gezin. 

Ze zeggen dat als je van een straat droomt, dit een symbool is voor je leven. Dat is geen geruststellende droomanalyse.

20:09 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dromen |  Facebook |

Commentaren

gekkerd!!!

Gepost door: mieke | 07-05-09

Wat, de droom of de analyse?

Gepost door: Elfyroth | 07-05-09

De commentaren zijn gesloten.