27-05-09

Federale jobkorting

decoration
De federale jobkorting is in het land. Op je inkomen van mei zal federaal (ook als je niet in Vlaanderen woont dus, i.t.t. februari (Vlaamse jobkorting)) een jobkorting toegepast worden. 

Hoe werkt dit? Men zal minder bedrijfsvoorheffing toepassen voor de maand mei waardoor er meer loon overblijft. Dit wordt proportioneel bepaald door je beroepskosten (verschillend per beroep). De forfaitaire beroepskosten zullen worden opgetrokken en omdat je die van je netto belastbaar inkomen mag aftrekken is er minder loon om te belasten. 

Bref: meer loon in mei. Tenzij...

Tenzij je toevallig een van die streBertjes bent die met een rekenmachientje tot op de eurocent de werkelijke beroepskosten uitrekent en indient. In dat geval ben je de pineut, want de jobkortinggeldt niet voor mensen die in hun belastingaangifte de werkelijke beroepskosten indienden.

Logica? Mensen die weten dat ze rond of onder het forfaitair bedrag gaan zitten, nemen gewoon dat bedrag en mensen die ervan overtuigd zijn erover te zitten gaan alle kosten bewijzen.

Misschien neemt de overheid aan dat mensen die meer beroepskosten hebben dan het door hun wettelijk bepaalde forfaitaire bedrag vermogender zijn of zo...Het zal veeleer te maken hebben met de optelsom. Met hogere beroepskosten kom je met deze actie aan nog minder belastbaar netto inkomen.

Ik denk dat ik vorig jaar het forfaitaire bedrag heb genomen en het jaar daarvoor werkelijke kosten heb bewezen...Of was het nu omgekeerd  Roepen

09:05 Gepost door Elfyroth in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: belastingen, fiscaliteit |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.