26-07-09

Vroeger

Z. was een grote Michael Jackson fan. Als kind gingen we vaak op bezoek bij hem. Hij was de zoon van mama's beste vriendin. Terwijl mama en haar vriendin uitbundig bijkletsten onder begeleiding van nostalgische koffie-en koekjesgeur, trokken wij ons terug naar zijn kamer en showde hij me zijn laatste aanwinsten. Ik was stikjaloers, Z. kreeg alles: Nintendo, televisie op zijn kamer, alle leuke films van toen, waaronder ook Moonwalker. Z. was een grote Michael Jackson fan. Het was best lollig. Hij kon moonwalken en ik maakte me ronduit belachelijk, op m'n sokken.

Ook H. was een leuke kerel, de zoon van een andere vriendin. Wat kwamen we daar veel. Hij had nog broers en zussen, we waren met z'n zessen geloof ik. Het was zo leuk om als kinderen onbezorgd de straten op te lopen en te spelen. Onschuldig spelen, zonder na te hoeven denken. Hoewel we meestal met z'n zessen op stap gingen, wist iedereen dat ik met H. het best overeenkwam. Maar het leukst van al: toen ik mocht blijven slapen en we altijd een horrorfilm huurden en tot een stuk in de nacht keken met z'n allen. In zijn kamer speelden we vaak met zijn miniatuurautootjes. Hij had er zeker 100. Ik was ook op hem stikjaloers. Ik wilde ook miniatuurauto's, maar mijn moeder vond dat wat vreemd, voor een meisje. Na veel aandringen kreeg ik toch een auto en ook een ronkend machinegeweer. Wel ja, dat laatste had ik stiekem gekocht van het zakgeld dat ze me had gegeven om een barbiepop te kopen. 

Ach ja, het is leuk om herinneringen op te halen. H. is dood nu. Hij is plots gestorven. Ik had hem op dat ogenblik al zeker 10 jaar niet meer gezien. Toen ik zijn laatste foto's zag, kreeg ik tranen in mijn ogen. Wat was hij een heuse bink geworden. Helemaal niet de verlegen H. die ik had gekend.

Z. werd vorig jaar opgepakt, ik weet niet wat hij heeft gedaan.

We waren allemaal 9.

19:28 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vroeger |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.