17-11-09

Oranje mechen

decoration

 

Oranje mechen of highlights ontstaan bij mij doordat de ontkleurder niet lang genoeg heeft getrokken en niet alleen omdat er te veel rode pigmenten in mijn haar zitten. Een kapster is het tot dusver gelukt om mooie blonde highlights in mijn haar te zetten (zonder er een kleurspoeling over te zetten!), maar dat was in het buitenland. En al de rest beweert dat het toch de rode pigmenten zijn of: dat er een slechte lichtinval is waardoor het enkel "lijkt" alsof ik oranje highlights heb.Onbeslist

Goed, nu zit je ermee, wat doe je dan? Ik heb in het verleden reeds suggesties gedaan over dit onderwerp. Meestal wordt er in dit geval aangeraden om er een astint op te zetten ofwel om donkerder te gaan. Maar ja, daarvoor ga je natuurlijk niet eerst speciaal je haar laten oplichten met schadelijk spul.

En als je daar eenmaal staat voor die honderden kleurspoelingen is het ook maar raden naar welke nuance er eigenlijk een astint is als het er niet specifiek bijstaat: asblond, licht asbruin,... Ik weet ook niet hoe je dat kan ontdekken, maar ik heb  wel iets gevonden waar geen "as"  bijstaat en dat goed werkt, namelijk: de donkerblond van Poly Palette (Schwarzkopf). Dit is haarverf. Iets schadelijker dan een gewone kleurspoeling. Gebruik met mate dus.

Trek je niets aan van de kleurvoorspelling op het doosje. Je zal ongetwijfeld denken dat het niet gaat pakken op je ros-rode highlights in je bruin haar, maar neen: het werkt wel. Laat het zeker 40 minuten zitten. Het resultaat mag er zijn.

Er waren bij mij wel een paar hardnekkige oranje highlights achteraan en die waren nog niet helemaal weggewerkt, maar wat ik daarna had, kan je het best omschrijven als lichtbruin. Dat heb je met verven. Vorige keer wilde ik lichtbruin haar en nam ik een lichtbruine nuance. Daarna had ik donkerbruin haar. Daarom altijd een tint lichter denken bij het kiezen van je kleur en je zeker niet laten afleiden door de afbeeldingen.

Succes!

---

Update april 2010: hoe harder de ontkleuring hoe meer rosse gloed blijft doorkomen of bijkomt (wie zal het zeggen) met Poly Palette donkerblond, zo blijkt nu. Was eerst wat zacht met de highlights te trekken, maar naarmate de lente en zomer begonnen te naderen ben ik er meer gaan trekken en als ik er dan Poly Palette opdoe, dan is het toch niet zo fantastisch meer. Hmm, misschien heb ik nu toch wel een astoon nodig dan.

De commentaren zijn gesloten.