15-12-09

Samenzweringstheorieën

decorationIk stel me toch wat vragen bij samenzweringstheorieën en samenzweringstheorieaanhangers. Een overzicht:

- Als UFOs echt bestaan en ze door overheden moetens willens in de doofpot gestopt worden, waarom - intelligent als men beweert dat ze zijn - maken ze dan uit protest geen overstelpende verschijning aan de gewone mens. Ik heb er nog nooit een gezien en ik kijk nochtans veel naar boven.

- Waarom zou een overheid UFOs in de doofpot willen stoppen? Mensen zijn tegenwoordig heel wat geks gewoon. Ik denk niet dat mensen er echt wakker van zullen liggen. Het zal gewoon als een soort van nieuwe diersoort ontvangen worden.

- Als UFOs slecht zijn dan gaan we traditioneel in oorlog, dat zijn de mensen van vandaag ook al gewoon. De angst dat UFOs een militair gevaar vormen en dat ze daarom geheim moeten blijven, lijkt mij ook niet logisch, want als er een zo'n UFO besluit om een Marsbom op New York te gooien, dan zullen sommige mensen dat zeker wel zien.

- Satanisten als wereldleiders zijn, is er dan niemand in ons parlement die het heeft gemerkt? Een iemand zou er toch ooit eens - vroeg of laat - een opmerking over maken?

- Als heel de politiek een schouwspel, een opgevoerde uitvoering van een op voorhand uitgeschreven scenario is, dan is iedereen die de politiek instapt bij voorbaat een acteur, want iemand die zich heeft verdiept in de politiek zou logischerwijze ook moeten weten dat het een schouwspel is...Het Belgisch toneel met al zijn emoties lijkt me eigenlijk redelijk realistisch.

- De meeste theorieën vinden oorsprong en/of hebben betrekking op de Angelsaksische wereld. Als dit echt een wereldprobleem is, waarom worden er dan niet evenveel van die theorieën gelanceerd in eender welk ander land in de wereld.

- Het ontvolken van de aarde begint logischerwijze op die plaatsen waar er te veel bijkomen, anders valt het natuurlijk te hard op: China, India en Afrika en inderdaad daar zie je - buiten China - weinig verbeteren om de levensstandaard te verhogen (voor alle lagen van de bevolking), maar is dat een keuze van de illuminati? Ligt dat niet eerder aan de corrupte aard van de leiders en de nasleep van de kolonisatie?

- Ziektes worden gemaakt door de farmaceutische industrie. Bestonden er voor de industrialisering van de farmaceutica dan geen ziektes? Waarom worden mensen nu  ouder dan mensen uit vroegere tijdperken? Zou het niet kunnen dat er niet noodzakelijk veel meer ziektes zijn, maar dat er beter onderzocht wordt en dat onbekende ziektes van vroeger nu gewoon beter geïdentificeerd worden. Onze levensstijl heeft natuurlijk wel wat toegevoegd aan de lijst, maar als ik de meiden van Breughel en Rubens bekijk dan lijkt obesitas me niet alleen van deze tijd te zijn.

- Als Big Brother meekijkt op het internet, dan kan hij perfect de stappen van samenzweringstheorieaanhangers volgen/traceren en ze uit de weg ruimen (zoals dat met klokkenluiders durft gaan), maar gezien het aantal aanhangers denk ik dat we veilig mogen stellen dat dit niet gebeurt. Ik neem aan dat mensen die de hele dag van deze filmpjes downloaden ook niet ineens de CIA over de vloer krijgen.

- Illuminati vinden dat als je de mensen informeert over wat je met ze gaat doen en ze komen niet in opstand dat de mensen dan akkoord zijn met je plannen. Dus met andere woorden: als het internet vol staat met samenzweringstheorieën en stel dat binnen 5 jaar een kwart van de wereldbevolking aan het griepvaccin sterft, gaan overheden dan ineens zeggen: Ja, maar op het internet stonden toch genoeg waarschuwingen. Je hebt er zelf voor gekozen om je te laten vaccineren. Het is je eigen schuld dat je...Ow, wacht die zijn dood. Dat gaat niet.

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.