20-01-10

Kleurlenzen

Zonder dieper in te gaan op het debat: Kleurlenzen, een ontkenning van je natuurlijke persoonlijkheid, een overzicht van mijn persoonlijke ervaringen.

Freshlook. Ik wilde iets subtiels en ging voor de Radiance reeks. Dit is zogenaamd een lens die je natuurlijke kleur op een speciale manier benadrukt, een (p)(d)ure flop, niemand ziet een verschil. 

De officiële foto's zijn dan ook zeer bedrieglijk. Vergelijk:

decoration

 

Let op, deze mevrouw gebruikt proeflenzen, ze zijn bedrukt met tekst:

decoration

Freshlook Colorblends Pure Hazel. Een impressie:

decoration(officiële foto)

 

decoration

 

Het echte resultaat van de Pure Hazel leunt iets dichter aan bij de officiële foto, raarmaarwaar. In gewoon daglicht is het een beetje spooky, maar 's avonds is het best charmant.

Van deze Colorblends heb ik verder ook blauw geprobeerd. Een mooie kleur, al heb ik de indruk dat de kleur ondertussen wel geëvolueerd is. Werd ook positief ontvangen. Vooral op foto's. Opnieuw heel fake overdag. Grijs was het beste uit de reeks, vond ik. Niet te fel, niet te vals, zelfs niet overdag. Je ziet het wel, maar niet onmiddellijk, wat bij blauw en pure hazel wel het geval is.

Freshlook Colors: het verschil met Colorblends is dat bij Colors de lens maar uit een kleur bestaat. Dat maakt het resultaat wel dramatischer, maar ook realistisch. Ik heb de Misty Greys gehad en sommigen dachten toch dat het echt was.

 

Vergelijk deze foto's van een meneer op het internet:

VOOR:

decoration

 

NA:

decoration

 

De meeste mensen die kleurlenzen willen dragen vinden dit effect natuurlijk fantastisch. Als je graag aandacht trekt en veel complimentjes wil krijgen over de kleur van je ogen, moet je de Misty Greys niet laten. Voor mij was het verschil te groot.

 

Freshlook Colors Hazel is de een van de lelijkste als niet de lelijkste lenzen die ik ooit gehad heb. Alleen maar negatieve en bezorgde reacties. Niettemin aangeraden voor carnaval of halloween:

 

decoration

 

Coopervision Expressions: MIJDEN: Alien alert:

 

 

Bausch & Lomb Soflens Natural Colors is tot dusver het natuurlijkste merk wat ik gehad heb, als je al van natuurlijk kan spreken, natuurlijk:

India:

decoration

 

Pacific is een feller blauw dan de officiële versie beweert. Het valt heel hard op en overdag vind ik het niet zo mooi. Ook 's avonds is het me nog te fel. Je ziet in deze kleur het patroon te hard. Wel mooi op foto's.

decoration

 

 

 

Emerald is een mooie groene kleur. Niet te fel en niet te donker.

Aquamarine: Ik vind hier geen gebruikersfoto van, dus maar de officiële versie. Leunt zeker aan bij het echte resultaat. Het echte resultaat valt minder hard op. Het is zeer subtiel. Ik vond het wel mooi en met de juiste make up kan je ze harder of minder hard doen opvallen.

decoration

 

 

Soloticalenzen zijn naar het schijnt nog beter, maar wel pokkeduur, het zijn jaarlenzen dus je moet het er wel uithalen dan. Ook opletten met gevoelige ogen, want ik heb al verschillende comfortsklachten opgevangen hierover. En ik heb er zelf ook een oogontsteking aan overgehouden, maar goed. Dan had ik er ook maar niet in slaap mee moeten vallen, hartje zomer in de auto:

 

De prijzen (ongeveer):

- Freshlook: 19-24 euro (maandlenzen)

- Expressions: rond de 20 euro (maandlenzen)

- Bausch & Lomb Natural Colors: 15-19 euro (maandlenzen)

- Solotica: 74-130 euro (jaarlenzen)

 

Commentaren

Hej,

Waar kan je die Solotica lenzen bestellen/kopen?
groetjes

Gepost door: Ceb | 26-02-11

In Brazilië, helaas. Kijk maar even in een zoekmachine.

Gepost door: Elfyroth | 26-02-11

Oke thnx !

Maar je heb 3 soorten, hidrocor, hidrocharme en natural colors ofzo. welke is de bestee die ik kan bestellen?

Groetjes

Gepost door: Ceb | 03-03-11

Ik heb Natural Colors gehaald toen. Dat is zonder donker randje. Enige nadeel was wel dat ik de curve niet kon kiezen en in een oog kwam aan de rand een stukje van mijn eigen oogkleur nog uit.

Sommige mensen kiezen daarom veiligheidshalve voor een donkere rand, maar ik heb daar dus geen ervaring mee. Ik weet wel dat een van de twee, Hidrocor of Hidrocharme, een serieuze zwarte rand heeft, als in de Diorlenzen enkele jaren geleden.

Gepost door: Elfyroth | 10-03-11

De commentaren zijn gesloten.