08-04-10

Slank zijn

decorationTegenwoordig wordt er erg veel moeite gedaan om "een maatje meer" in te burgeren. De eerste voorbeelden die bij me opkomen zijn Dove en Neckermann. Ik heb daar gemengde gevoelens over.

Als je "te veel" weegt en het kan je geen moer schelen wat anderen ervan vinden dan zeg ik: goed zo. Let wel op voor je gezondheid. Hou het binnen de perken.

Als je, daarentegen, "te veel" weegt en het kan je ook geen moer schelen wat anderen ervan vinden, maar je wil liever niet zo zijn, dan heb je het volste recht om op dieet te gaan en/of te gaan sporten om die extra kilos kwijt te raken. En je hebt het recht om dat te doen zonder verwijten.

De kans is namelijk groot dat je in zo'n geval "de mediapreek" krijgt. Dat je zogenaamd alleen maar door de mediatisering van de slanke vrouw ook slank wil zijn. Wat is dat nu weer? Dus als ze geen slanke vrouwen op de covers zouden zetten dan zou ik het eigenlijk niet erg vinden om dikker te zijn? Geen idee, maar ik schat de kans toch heel klein. Ik vind het bij-zonder vervelend als ik door een te dikke kont mijn rug niet volledig tegen de grond krijg bij het liggen. Ik vind het ook bijzonder vervelend als broeken alleen maar aan de heupen superstrak zitten en je daarom een tot twee maten groter moet pakken waardoor de verhoudingen elders dan weer niet kloppen. Het is altijd een gedoe met een (paar) maatje(s) meer en het is gewoon veel gemakkelijker in heel veel opzichten om slank te zijn. Ik vind het ook gewoon mooier, mag ik?

Met alle respect voor mensen die zich de moeite nemen om andere mensen met een maatje meer op hun gemak te stellen, ik geloof er niet in. Als ik aangeef dat ik een maatje 38 wil hebben dan moet je mij daarin steunen en niet zeggen dat het best wel sexy is om een poep in formaat 44 te hebben. Ik wil dat niet, luister je wel?

Daarom snap ik ook niet waarom meneer Lagerfeld zo hard afgekraakt is geweest toen hij in alle eerlijkheid een gelijkaardige mening verkondigde. Als je dik wil zijn, fine, maar dan moet je slanke dames niet gaan afbreken. En omgekeerd ook niet. Doe je dat toch, dan zegt dat iets. Namelijk dat je slank en arrogant bent of dik terwijl je dat eigenlijk niet wil zijn.

De commentaren zijn gesloten.