13-04-10

Who cares?

decoration

 

Toen blogs hun opkomst maakten en iedereen erop sprong als zoete honing vroeg ik mezelf vaak af wat mensen ertoe bracht.

Wat drijft iemand ertoe om elke avond de ervaringen van een ander te lezen? Wat drijft iemand ertoe om zijn ellende neer te pennen? Het lijken hele simpele vragen waar misschien ook veel te simpele antwoorden voor bestaan: sommige mensen hebben niks beter te doen, sommige mensen hebben zelf geen leven en leven dan maar een beetje mee in iemand anders' blog, sommige mensen moeten hun hart luchten (aan om het even wie?), sommige mensen zijn een beetje exhibitionistisch (naar mijn ervaringen met blogs soms: too much information Afgesloten).

Nu ik zelf al zoveel bezoekers heb gehad en nu ik er zelf ook erg in begin te krijgen, sta ik er even bij stil. Ik ben een van hen geworden. Toegegeven, ik vond het eerst ook maar onnozel, want who cares? Ben je nu echt zo belangrijk? Voel je je nu echt zo belangrijk? Maar dat is het dus niet en dat zie ik nu ook.

Ik onderhoud nu al een poosje dit blog en lees sinds kort ook een blog van iemand anders. Ik heb al vaker geprobeerd om andere mensen hun blog te lezen, maar ik verveel me zo snel. Dat gaat dan eens over artikels uit het nieuws en die heb ik zelf allang gelezen natuurlijk. Vrouwen die over hun kinderen spreken, klagen, prijzen, bwah...Ook niet zo interessant achteraf. Of mensen die een heel fotoverhaal van hun leven maken. Beetje te obsessief voor mij, zo de hele tijd met een polaroid rondlopen en tussen de snapshots door...leven?

Ik hou vooral van ongezouten meningen al moet ik toegeven dat ze soms hard aankomen. Ik had eens een collega die destijds een mening gelezen had die ik op het internet gezet had. Ik wist dit niet omdat ze het ook niet zei, maar ze deed plots zo bot tegen mij. Ze negeerde mij en als ik haar wilde aanspreken dan had ze geen tijd voor mij. Op een dag probeerde ik haar voor de zoveelste keer aan te spreken en vroeg ze me in het bijzijn van anderen of dat wel in lijn was met die mening die ik op het internet had verkondigd. Nu ben ik wel iemand die redelijk zeker is van haar eigen mening, maar ik moet zeggen dat als je er zo mee geconfronteerd wordt het toch wel hard aankomt. En dat iemand die ik elke dag zie mij zo (op die manier) had zitten volgen op het internet. Ach zo, zei ik dan. Ach zo, zei ze dan. Dat was min of meer het einde van onze samenwerking. Later kwam ze me zelf nog zoeken voor het een of het ander en dan deed ze net alsof er helemaal niets gebeurd was. Toen heb ik gezegd dat ik dat niet kan, doen alsof er niets gebeurd is. Werd ze zelf heel ongemakkelijk van.

Nu, de blogs die ik tot nu toe las, lezen me niet zo. Ik heb eerder het gevoel dat ik gelezen wordt terwijl ik zelf liever de blogger lees. Nu kwam ik onlangs op de blog van een dame van lichte zeden en ik was meteen verkocht. Iedereen heeft een (vaak gelijklopende) mening over hoeren, prostituées, dames van lichte zeden enzovoort. Zo begon ik ook dit blog te lezen. Ik had al eens een dergelijk blog gezien, maar dat was nogal marginaal, ook weer met too much information. Deze dame pakt het helemaal anders aan en ze komt zo bijster slim over. Haar spelling is niet alleen vlekkeloos, maar ook haar schrijfstijl is bijzonder charmant en vooral: ze heeft een ongezouten mening over het leven, over ons (de mensen met hun oordeel), over seks, over alledaagse administratie,...en dit alles zonder in vulgariteit te vervallen. Doe dat maar eens na, als prostituée.

Ik merk nu dat ik toch regelmatig ga kijken of ze nog iets nieuw heeft geschreven en dat ik toch teleurgesteld ben als ze even op zich laat wachten.

Dus ja, waar alle bedrijven, hobbyisten en geleerden eerder al gefaald hebben, is het deze prostituée die mijn aandacht heeft kunnen trekken. En zo zie je maar weer. Dingen komen soms uit die hoek waarvan je het het minst verwacht.

12:24 Gepost door Elfyroth in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: internet, blog |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.