30-04-10

Afrekening energiefactuur

Die tijd van het jaar waarop de zon schijnt, de plantjes bloeien

decoration

en gemene facturen je dag verpesten.

 

 

De energie-afrekening is er en een afrekening is het. Het lijkt wel of ik een mep heb gekregen van Al Capone zelve: 500 euro bijbetalen.

decoration

 

Nu ben ik nog wel zo redelijk om aan te nemen dat ik dit echt geconsumeerd heb, maar minstens even redelijk om aan te nemen dat ik gewoon bij een te dure energieleverancier zit. Hoe raad je het? Electrabel.

Ik had in het verleden al eens een poging gewaagd bij Nuon, maar wat een koude douche toen ik uit ontevredenheid mijn contract wilde opzeggen, hebben mij bijna kaalgeplukt toen.Toch ga ik het nog eens proberen. De vrije energiemarkt is inmiddels nog meer uitgebreid en ik zeg maar: erger dan Electrabel of Nuon kan niet. Tenzij iemand dit tegenspreekt natuurlijk.

Hier ga ik dan: weer een nieuw avontuur in. En dit keer ga ik voor 2 aparte leveranciers voor gas en elektriciteit: ik moet alleen nog kiezen dus alle tips zijn welkom.

 

 

26-04-10

Verkiezingen

decoration

 

Pff...weer verkiezingen. Weer zoveel campagnegeld, weer zoveel bomen die het leven gaan laten...(zucht)...

Nationale crisis, het is dus weer zover. 

Waar gaan we nu eens op stemmen? Ik denk dat veel mensen zich die vraag stellen. Het is bijna een spelletje geworden. Wie neemt dit nog serieus? Kan je het nog serieus nemen?

Ik vind het vermoeiend. Vooral als ik de dingen internationaal bekijk. Wat we zouden kunnen bewerkstelligd hebben met deze verloren tijd om onze positie op de internationale markt te verbeteren en/of te versterken. Als je ziet hoeveel ondernemers (nationaal en internationaal) klagen over de hoge loonkosten en belastingen. We laten de internationale ondernemers gewoon gaan en de nationale, die kunnen blijven, maar sommigen daarvan hebben het ook al opgegeven hoor en die zijn ook al vertrokken. Als ook onze prins verkiest om fabrieken op te zetten in lageloonlanden, tja.

Maar goed, we moeten het dus doen met communautaire disputen en het is dus gewoon een interne ruzie, want de buitenwereld snapt er geen jota van. Kijk maar eens naar een poging van de TF1 om het uit te leggen:

 

België volgens TF1

 

(bron: TF1)

 

Of wat dacht u van de Nederlandse omroep, die zetten West-Vlaanderen bij Wallonië en Brussel bestaat gewoon niet:

 

NOS_ _West-Vlaanderen hoort bij Wallonië_ - Hbvl.be

 

(bron: NOS)

Zo zie je maar, iedereen kan journalist worden. 

En welke onnozelaar geeft nu ook EU-voorzitterschap aan een land dat niet eens zijn eigen zaken op orde heeft? Wat zullen wij mooi de geschiedenis ingaan. De eerste Europese president, dat zit een unie voor en dat komt uit een totaal gedesunieerd land. 

Alhoewel...door die verhoogde media-aandacht die het voorzitterschap met zich meebrengt, kan misschien veel sneller internationaal ingegrepen worden hier. Ja, waarom niet? Ik vind dat Amerika nu troepen moet sturen om de vrede te bewaren in België. Ook wij hebben recht op democratie.

Zo is het vandaag. We wachten. Als burgers wachten we op een oplossing die uit de lucht moet komen vallen. Nu en dan gaan we eens naar de stembus om eens goed onze mening te laten blijken, maar voor de rest van het jaar staan we erbij en kijken ernaar. Hoogstens schrijven we een boze lezersbrief naar een of andere lokale krant.

En je kan zeggen dat we steeds minder vrij zijn, je kan zeggen dat het anders moet. Vroeger deden boze burgers dat met een guillotine.  In Frankrijk hadden ze er mooi genoeg van en namen ze het heft in eigen handen, maar dat was niet fraai.  Een beetje autoriteit kan nooit kwaad, maar wat doe je dan als het wiel niet meer draait...

Ik weet het ook niet. Ik moet eens wat bijlezen over maatschappelijke modellen door wat filosofen of zo.

Ik hoop maar dat het niet ontspoort, want dat is nooit goed. 

22-04-10

Leterme Saga continues

Ik heb de man in den beginne nog gesteund omdat ik toch wel wat medelijden had, vooral na het pijnlijke Brabançonne - Marseillaise incident.

Akkoord het is geen gemakkelijke bende om bijeen te houden, maar waarom in die positie blijven zitten of ernaar blijven terugkeren als je elke keer weer je ontslag moet gaan aanbieden?

En nu vind ik het welletjes geweest. Het is te gek voor woorden. In een tijd van grote veranderingen, grote kwesties, grote problemen, grote noden,...Waar zijn Vlamingen, Walen en Brusselaars toch mee bezig? Op wat voor een microniveau blijft men hier toch plakken? En vooral: doet ons lot er dan echt niet toe? Moet heel dit land geruïneerd worden omdat sommige mensen een beetje te trots zijn. Als nu ook al internationale bedrijven dreigen weg te trekken door deze onophoudelijke nationale ruzies...

decoration

Probeer de dingen toch eens wat breder te zien. België is maar een stipje op de (economische) wereldbol. Laten we dat minstens zo houden.

18-04-10

Bruynzeel Aquarel Design 438


Ik heb deze kleur (bordeaux) zowat de hele namiddag vervloekt. Zat ik vol overtuiging vlakken te arceren die zich daarna gewoon niet wilden laten uitwassen.

decoration

Eerst dacht ik dat het aan mij lag, maar toen alle andere kleuren probleemloos vervaagden, wist ik wel beter. Heb toen alle mislukte vlakken met een Stanleymess uitgesneden en het geheel op een nieuw blad geplakt en proberen te redden wat er te redden viel.

Ik had echt geen zin om een werk van 3 uur even in de prullenmand te gaan gooien.

Volgende keer eerst testen op een kladblad dus.

19:00 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hobby, tekenen, aquarellen, aquarelpotloden |  Facebook |

Aswolk uit Ijsland: nasleep

Gisteren en ook vandaag, twee dagen na het afsluiten van het luchtruim is de lucht blauw. De zon schijnt en de lucht is lichtblauw en blauw, als in: blauw. Geen wolkje wit, geen veegje wit, geen puntje wit, niks. Over de hele lijn. Ik vind het maar griezelig.

decoration

16-04-10

Aswolk uit Ijsland

decoration

 

Doordat de Ijslandse Eyjafjallajökull-vulkaan rond 20 maart uitbarstte, reist er nu als  gevolg daarvan een aswolk over verschillende Europese landen.

Luchtruimen worden her en der (Duitsland niet?) afgesloten en mensen krijgen advies en informatie ter geruststelling. Het komt toch een beetje akelig over. Gisteren kon je het volgen via het nieuws. Binnen een uur wordt het volledige luchtruim afgesloten, binnen een half uur, zojuist is het volledige luchtruim afgesloten.

Een drastische maatregel die bij heel veel mensen bezorgdheid opwekt, want dat doe je toch niet zo maar? En kijk, vandaag begon inderdaad al met heel somber en druilerig weer. Ergens in de verte zie je een streepje onderdrukte zon.

Ik vind dat ze dat meer zouden moeten doen. Het luchtruim dankt mijns inziens de overheden op haar blote knieën voor deze korte verademing.

Wat het ook is dat er de komende dagen of weken nog boven ons hoofd zal zweven en neerdwarrelen, het kan niet erger zijn dan die honderden vliegtuigen per dag die het luchtruim moet doorstaan. En ook dat dwarrelt op ons neer.

Gisteren luidde de uitleg dat er, naast de giftigheid van de wolk, ook deeltjes van uit die vulkaan door de lucht reizen en dat die voor technische problemen zouden kunnen zorgen in vliegtuigen. Stukjes die in de motor terechtkomen enzo...Dat doet je denken aan een snapshot van het heelal waar je asteroïden ziet rondzweven tot ze aan een planeet komen met voldoende zwaartekracht en daar dan neervallen of storten, afhankelijk van de grootte.

Ach ja, zwaartekracht...Dat hebben wij hier ook! Ik weet niet hoe die vulkaandeeltjes dat doen, maar het feit dat steentjes zorgeloos over verschillende Europese landen kunnen vliegen vind ik alvast geweldig. Ik ben benieuwd naar het gewicht van die steentjes ten opzichte van de aswolk die ze beschermt tegen de zwaartekracht. Dat, ofwel vliegen de steentjes uit zichzelf.

Ik ben benieuwd of we op basis van die cijfers verhoudingsgewijze een gelijkaardige wolk  (zonder of met een minimum aan nodige gifstoffen) kunnen maken waarmee we mensen in beschermende kledij of toestellen de lucht in kunnen gooien. Dat is duizend keer veel leuker dan een luchtballon. En als we over de grondstoffen beschikken is het misschien ook nog energiebesparender.

15-04-10

Koffie

Top 5 lekkerste koffies:

  1. Graindor - Guatemala
  2. Douwe Egberts - Mokka
  3. Jacqmotte - Moka Absolu
  4. Jacqmotte - Latin American Blend
  5. Douwe Egberts - Mildou Praliné

 

decoration

 

09:00 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: koffie, caffeine, mokka, warme dranken |  Facebook |