01-05-10

Kan niet inloggen met mijn nieuw paswoord op Macbook!!!

decoration

Kreeg ik daarnet even een kleine hartaanval toen ik, trots op mijn vernieuwd wachtwoord, even wilde gaan inloggen op mijn Macbook die - btw- na minder dan een jaar gebruik al twee dode pixels telt. 

Mijn Macbook weigerde gewoon mijn nieuw paswoord aan te nemen. Nu weet ik uit ervaring dat hij met het toetsenbord wel wat vreemd doet. Mijn vorig paswoord was een letter-cijfercombinatie zoals bijvoorbeeld abc123 en als je dan bij het opstarten de CAPS gebruikte voor de cijfers nam hij dat niet aan. Alles in LOWERCASE wel.

Eens je ingelogd bent echter, moet je voor overschakelen naar andere account of het downloaden van programma's bij paswoord ineens wel terug CAPS gebruiken voor de cijfers. Daar was ik dus al wel aan gewend geraakt, maar toch. Kreeg ik het fantastische idee om eens alles in letters te proberen. Log ik in en gaat het niet. Ik dacht eerst dat het om een tikfout ging, maar na honderd pogingen zag ik ook wel dat er iets mis was.

Verrekte technologie en ik had al maanden geen back-up meer gemaakt en al die mails die ik van de server heb gedownload...Gelukkig heb ik een gastaccount en kon ik daar even in. Alhier ging ik naar accountvoorkeuren en als bij wonder nam hij voor het resetten van mijn paswoord ineens wel mijn nieuwe paswoord aan, maar omdat er niet veel gebeurde bij het resetten en omdat er nog steeds een paswoord gevraagd werd, dacht ik dat het niet gelukt was. Ik probeerde nog eens in te loggen op mijn account: weer niets. Paswoord niet geaccepteerd.

Oké, dan nog maar eens resetten zeker? Maar wat nu? Bij het resetten op de gastaccount van het paswoord van mijn eigen account wordt mijn nieuw paswoord ineens niet meer aangenomen. Is reset dan toch gelukt? Waarom blijft hij dan een paswoord vragen? Wat was nu weer dat standaardpaswoord van Macbook? Admin? Verdorie waar is die installatie-cd...maar dan ben ik wel al mijn bestanden kwijt. Toch maar eens eerst online support checken. Verdorie als je de extra dienst destijds niet hebt gekocht, moet je nu per consult 49 euro betalen.

Verdorie-verdorie-verdorie toch...En dan geef ik ineens mijn oude paswoord in en dan WERKT HET KRENG WEER!!!

Was dat nu echt nodig?

De commentaren zijn gesloten.