12-05-10

Koffie doet harder werken en vermindert fouten

Nog maar eens een kleine ode aan de café:

decoration


Uit Het Laatste Nieuws van vandaag:

 

Koffie en vooral cafeïne, maakt werknemers productiever en zorgt ervoor dat ze minder fouten maken, dat blijkt uit een nieuwe studie.

Cafeïne
De onderzoekers namen 13 verschillende studies van over de hele wereld bij jonge werknemers onder de loep. De vrijwilligers legden geheugen-, concentratie-, woordenschatstests af. Twee van de studies maten hoe gevoelig werknemers waren voor het maken van fouten. Sommigen van de deelenemers kregen cafeïne, anderen namen een placebo in. Dezelfde tests werden herhaald wanneer de vrijwilligers werden blootgesteld aan andere factoren als felle lichten of waneer ze een dutje mochten doen. Daaruit blijkt dat de personen die cafeïne, in ofwel koffie, een energiedrank, medicatie of voeding, kregen gemiddeld beter scoorden dan degenen die een placebo namen. Hoewel er weinig verschil was in de resultaten na een kop koffie of dutje, blijkt uit één studie dat de eerste groep toch minder fouten maakten.

Beter presteren
Onderzoekster Katharine Ker: "Cafeïne zorgt ervoor dat mensen minder fouten maken en beter presteren. Koffie kan er ook voor maken dat er minder werk- en verkeersongevallen gebeuren omdat het mensen wakker houdt na een lange werkdag." (ep)

14:39 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: koffie, caffeine, gezondheid, werk, keuken |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.