19-05-10

Cacaopoeder: weet wat je drinkt

decoration

Ingrediënten (gebaseerd op Colruyt Choco Quick) per 100 g. Wil je de waarden per glas dan moet je alles delen door 6.67:

  • 20% magere cacaopoeder
  • De overige 80% is samengesteld uit andere dingen:

- suikers (78,8g)

- emulgator (E322, bevat soja)

- vitaminen B1 (1.4 mg)

- vitamine B2 (1.6 mg)

- vitamine B3 (18 mg)

- vitamine B5 (6 mg)

- vitamine B6 (2 mg)

- vitamine B12 (1 μg)

- vitamine C (60 mg)

- vitamine E (10 mg)

- vitamine H (0.15 mg)

- vitamine M (200 μg)

 

Beetje naïef maar ik dacht ik altijd dat ik echtere cacaopoeder kocht, meer dan 20% alleszins. Dus wat is nu het verschil tussen magere en gewone cacaopoeder? Het is niet makkelijk om hier duidelijke definities van te vinden. http://www.goedgeweten.be is de enige bron die voldoende info gaf. Hieronder een beetje ingekort voor de overzichtelijkheid:

 

Magere cacao

Magere cacaopoeder, Sterk ontvette cacao, Sterk ontvet cacaopoeder, Ontvet cacaopoeder, Vetarme cacao, Vetarme cacaopoeder

Bereiding/oorsprong:
Magere cacaopoeder wordt verkregen tijdens het persen van cacaomassa.
Algemene opmerking:
bevat minder dan 20% cacaoboter


Cacaopoeder

Bereiding/oorsprong:
Cacaopoeder wordt verkregen tijdens het persen van cacaomassa.
Algemene opmerking:
bevat minimaal 20% cacaoboter

 

En eigenlijk als je een beetje kijkt naar de prijzen van rauwe, pure cacaopoeder in vergelijking met supermarktcacaopoeder, had je het wel kunnen zien aankomen.

17:45 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: chocomelk, cacaopoeder, chocolademelk, keuken |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.