01-06-10

Sharia4Belgium

Dit is een herwerking van een eerdere post. Ik betrapte mezelf erop dat ik niet echt constructief gereageerd had op een nieuwsartikel over deze groepering.  Ik weet niet hoeveel mensen mij dit ook kwalijk hebben genomen aangezien ze toch voor kritiek vatbaar zijn. Ik wil het anders doen, op een beter niveau.

Daarom een nieuwe poging (en neen ik ben niet bedreigd geweest haha Lachen). De eerste keer dat ik over deze groepering hoorde was na een persconferentie waarin ze uithaalden naar niet-moslims als zijnde apen en varkens. Daarmee was de toon gezet: deze jongens zouden nooit meer iets goed kunnen doen in mijn ogen.

Ik vind het niet netjes om andere mensen te gaan beschimpen en al helemaal niet als je zelf tot een minderheid behoort die regelmatig het mikpunt is van racisme en discriminatie. Dat is voor mij vergelijkbaar met bepaalde joden die een holocaust ondergaan en overleven en nu in Palestina oppergod gaan spelen. 

Dat is niet alleen hoogmoedig, het getuigt ook niet van respect. Voor een godsdienst die gepresenteerd wordt als zijnde een godsdienst van vrede is Sharia4Belgium met dit soort uitspraken dus een heel slecht uithangbord.

Ik heb geprobeerd om de mensen aan te spreken via hun YouTubekanaal, maar mijn onenigheid zal niet gepast hebben in de lijst van steunbetuigingen, want ik zie mijn reactie niet staan. Commentaren worden dus gefilterd waarmee elke redelijke dialoog bijna onmogelijk wordt. Jammer.

 

12:48 Gepost door Elfyroth in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sharia4belgium, youtube, politiek, religie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.