30-06-10

Groene schoenen

decoration
Deze nacht droomde ik over groene schoenen. Het was maar een klein onderdeel van de droom, maar toch mooi genoeg om te vermelden. Nu ben ik geen schoenenfreak dus deze droom ligt zeker niet in het verlengde van een of andere schoenenobsessie in het dagelijks leven.

In mijn droom ben ik ergens in een grote schoenenwinkel. Het interieur is helemaal in hout wat de sfeer heel gemoedelijk maakt. Dan valt mijn oog op een paar schoenen. Ze lijken een beetje op Converse schoenen. Ik neem ze even vast en bekijk ze. Ze zijn prachtig! Een tropisch groen met fijne gouden korreltjes en dikke zwarte veters. De zolen zijn ook in dik zwart rubber.

Uiteindelijk besluit ik dat de schoenen te versleten zijn voor de prijs die ervoor gevraagd wordt. En ongeacht de prijs besloot ik dat de schoenen sowieso geen lang leven meer beschoren waren. Aan de hiel was het stof immer al heel dun geworden.

En aldus legde ik de schoenen terug...aarzelend.

12:31 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dromen, schoenen, groen, goud, zwart |  Facebook |

25-06-10

VS nu ook toegang tot bankgegevens Belgen

decoration
Dankuwel Belgie om aan uitgerekend oenen als het Congres in Amerika onze bankgegevens nu door te spelen.

En dankuwel ook om dat eerst even aan mij te hebben gevraagd Onbeslist...of ik dat wel oké vind enzo, dat mijn bankgegevens even naar het andere deel van de wereld reizen in het kader van "terreurbestrijding".

Zeg, stuur ze ineens ook mijn gynaecologisch rapport door he, kunnen ze ineens analyseren of ik geen aanleg heb om potentiële terroristen op de aarde te zetten.

Potverdorie, wat gaan we nog allemaal meemaken, zeg.

10:24 Gepost door Elfyroth in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: politiek, privacy, banken, databank, mensen, vs, amerka, europa |  Facebook |

18-06-10

Amerikaanse wereldkennis


Op de televisie, op de chat, in Amerikaanse kwissen...Het gaat bijna uitsluitend over Amerika. Dit is mijn ervaring gebaseerd op verschillende chatgesprekken met Amerikanen, Amerikaanse kwissen en IQ-testen, en Amerikaanse televisie.

decoration

Je zou denken dat een land dat zijn roots in Europa heeft toch wel lichtelijk geïnteresseerd zou zijn in dat continent of in enig ander continent buiten Amerika. Uitzonderingen uitgesloten natuurlijk, maar de gemiddelde Amerikaan weet toch niet veel over de wereld en mijn indruk is dat het hen eigenlijk ook weinig interesseert.

Op de (nieuws)chat heb ik eens gesprekken gehad waar het al eens ging over de Wereldoorlogen of het Verenigd Koninkrijk of andere Europese landen en historische feiten. Nu, communisme en Hitler dat kennen ze wel, maar dat is het dan ook ongeveer voor Europa en je moet er niet te veel op doorvragen, want dan wordt het al moeilijk.

Ik ben zelf zeker geen wandelende encyclopedie en ook geen genie in geschiedenis, maar ik merk wel dat ik dankzij het onderwijs dat ik genoten heb over verschillende landen kan meepraten - in verschillende talen nb -  terwijl de gemiddelde Amerikaan in nochtans actuele chatrooms veel beperkter is in zijn landenkennis. Ook de talenkennis laat ernstig te wensen over, maar ja zo zijn er nog wel wat landen zoals Frankrijk, VK, Spanje, Italië...Laten we het daar voorlopig maar op houden.

Ik heb dan ook openlijk geponeerd dat het Europees onderwijs een uitgebreider kennispakket aanbiedt. Ja, dat kan de gemiddelde Amerikaan, die niet zelden ook nationalistisch is, moeilijk verkroppen. Ik vind dat best raar. Na een gesprek waaruit duidelijk blijkt dat bepaalde wereldkennis ontbreekt, moet je toch zo sportief kunnen zijn om dat - zij het generaliserend - toe te geven. En als je dat niet wil, moet je toch minstens dat fantastische Amerikaanse onderwijs kunnen beargumenten, maar ook dat ging niet.

Op de televisie komen buiten Canada, Mexico (+ VS = de Noord-Amerikaanse Unie) en sommige andere landen zoals Irak, Iran, Afghanistan - waarvan de relevantie inmiddels bekend is - ook niet veel andere landen aan bod. Europa valt als algemene term al wel eens. Ligt het aan mij of is dat alleen maar om indruk te maken bij het daten?

Ware het o.a. niet de arrogantie van de internationale Amerikaanse politiek, dan zou ik het misschien een heel klein beetje door de vingers willen zien met het argument dat er vast nog wel zo'n "beperkte" continenten/landen zijn, alleen kan ik daarvan niet direct een voorbeeld vinden.

Zo denk ik dat men in Iran bijvoorbeeld wel wat weet over Rusland, Canada, Amerika en menig Arabisch land waaronder (doh) Irak. Ik denk ook dat Arabieren voldoende kennis hebben over Europa of in het slechtste geval minstens over hun ex-kolonisatoren, en zo ook voor Afrikanen. De Russen zullen de Amerikanen ondertussen ook wel doorgrond hebben en over Europa zullen ze ook wel een beeld hebben, ook met de toenemende immigratiegolven nu. In Azië dan denk ik dat men elkaar wel kent en door de handel ook het Midden-Oosten, Europa, Amerika. En de kleine continentjes weet ik te weinig over Tong uitsteken

16-06-10

I have the best life ever!!

Woohoo!!!

 

decoration

Zo, dat moest er even uit.

22:03 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: filo, psycho |  Facebook |

Wegenzorg

decoration

 

De overheid is een geliefd mikpunt voor kritiek en spot en als dat terecht is, zo zij het dan, maar als we eerlijk zijn dan zijn er ook wel goede dingen.  We moeten niet arrogant zijn en doen alsof we die niet gezien hebben of alsof dat niet meetelt.

In mijn woonomgeving bijvoorbeeld was het op de wegen tot voor kort afzien zowel met fiets als met auto.  Alom waren die door de barre en aanhoudende winter gebarsten met hier en daar ernstige putten gewoon.

Die zijn inmiddels (minder dan een half jaar) gedicht. Ik vind dat geweldig.

Dankuwel, overheid!

15-06-10

Adieu Kapaza

decoration

 

- Eerst gooien ze al mijn veertig zoekertjes in de vuilbak omdat ik zgn. een inbreuk had gepleegd.

- Vervolgens kunnen ze mij niet vertellen wat die inbreuk was.

- Vervolgens beweren ze dat ze mij wel voorafgaand gewaarschuwd hebben op mail.

- Niet waar, en op aanvraag referenties geven over datum en onderwerp van de mail kunnen ze ook al niet.

- Dan kunnen ze zich ook niet verontschuldigen als ik hen daar beleefd om vraag, aangezien ze toch wel een joekel van een flater hebben begaan.

- En daarna reageren ze gewoon niet meer.

- Dan vernieuwen ze de hele boel en al mijn positieve waarderingen waar ik zo hard voor gewerkt heb zijn samen met mijn veertigtal zoekertjes in de vuilbak??

 

Wie denken ze wel dat ze zijn? Deze vertrekt hoor. Bekijk het maar.

12:47 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kapaza, online marktplaats, zoekertjes |  Facebook |

14-06-10

Verkiezingsuitslag


Weinig verbazend, maar daarom niet minder teleurstellend. NVA heeft gewonnen.

decoration

 

Een partij die uit het niets ineens de grootste partij wordt. Mensen zijn boos, dat is het minste wat je hieruit kan afleiden. Maar hoe kan een landsdeel dat zich hiermee zo onverdraagzaam uit tegenover het Franstalig landsdeel ooit hopen - want daarmee heeft NVA natuurlijk wel gescoord - om op eigen benen representatief op de wereldkaart te kunnen staan? Een wereld waar samenwerking en tolerantie met nog veel vreemdere landen en gemeenschappen en met nog veel vreemdere talen en gebruiken, essentieel zijn om te kunnen overleven. Als je dat op microniveau niet kan, hoe dan op macroniveau?

De verkiezingen zijn voorbij en Vlaanderen heeft gesproken. Wallonië trouwens ook. Dirupo en Dewever zal de geschiedenis ingaan als een paar om nooit te vergeten.

Laten we nu gezamenlijk toekijken hoe de Vlaamse Leeuw vooroordelen als de mijne zal trotseren...of niet.