05-08-10

Gladiolen

 

istockphoto_7394866-red-and-white-gladiolus.jpg

 

Ik heb gladiolen geplant en dit is de periode waarin ze beginnen te bloeien, maar wat zijn het toch moeilijke plantjes.

Ik heb totaal geen ervaring met planten, maar ik heb nu eens een terras en dacht ik laat ik eens een bloemetje zetten.

Wel, mijn eerste bloeiende gladiool is bij een schok afgeknapt. Het worden best lange stengels nu en je moet met stokken werken zie ik nu pas. Ik heb de stengel proberen "hechten" met plakband. Ik redeneerde dat het toch ging om de toegang tot het water dat via de wortels in de aarde binnenkomt, maar blijkbaar had mijn gladiool aan die operatie niet genoeg. Ik vond de hechting zelf anders redelijk geslaagd, maar goed...

Mijn andere gladiolen, in andere bloempotten, laten nog even op zich wachten. Ik denk dat ik sommigen in een te kleine bloempot heb gezet, want het valt me op dat hoe kleiner de bloempot hoe korter de stengel. In de kleinste bloempot groeien de bladeren van de gladiool zelfs niet meer boven een bepaalde hoogte (10 cm of zo), terwijl ze in de grote bloempotten echt weelderig uitslaan.

Ik heb er een paar daarom maar verplant naar grotere bloempotten, maar ik zie nog geen zichtbaar verschil.

Wat mij enorm irriteert is dat bij sommige gladiolen de bladeren geel worden terwijl ik ze keurig water geef en ze genoeg licht krijgen. De bollen zijn niet rot, de rest doet het wel goed, dus wat mankeert die dingen dan - sta ik daar dan te denken op mijn terras.

Zie je mij al bezig. Elfyroth groet 's morgens de gladiolen.

09:00 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.