19-08-10

Vienna, Wenen, Oostenrijk

P7070112.JPGIk breng waarschijnlijk niks nieuws als ik zeg dat Wenen te groot is om op 1 dag te bezoeken. Door omstandigheden hebben we dit toch zo moeten doen.

Het metronetwerk biedt zodanig veel mogelijkheden dat je geen taxi of auto nodig hebt hier. Ticketje kost 1,80 EUR.

In vergelijking met Tirol kom je hier een diverser publiek tegen. Er waren vooral veel Amerikanen en mensen uit het Midden-Oosten, maar ook Britten en Aziaten.

Wenen stikt van de winkelstraten en de fancy boutiques, maar daar reis je niet even voor naar de andere kant van Europa. Daarom vond ik het eerst wel een beetje teleurstellend, maar dat werd grotendeels goedgemaakt door de indrukwekkende (overwegend classistische) architectuur met als hoogtepunt: de Grieks-Orthodoxe kerk. Wauw!

Caféetjes à volonté hier en best gezellig. En Sachertorte bij Sacher omdat dat erbij hoort natuurlijk, maar wel peperduur. 

P7070117.JPG

Ik miste de Tiroolse bergen wel een beetje.

P7080173.JPGPaardje rijden kost hier zo'n 40 EUR. Oké, sprookjeskoets en al, maar ik vond het toch wel wat veel, voor een basisritje. Paardje aaien was dan weer gratis en dat was toch mooi meegenomen.

Het Schönbrunn Palast daar ga je naartoe omdat dat hoort als je naar Wenen gaat Onbeslist maar ik zou toch niet meer teruggaan hoor. Om te beginnen zit het propvol toeristen en ten tweede vind ik het geldklopperij. Je betaalt toch voor je ticket (Imperial Tour: basis: 9.5 EUR pp) en dan je mag geen foto's nemen, maar bij de uitgang beland je wel automatisch in de souvenirshop. Pff... Wie houdt er eigenlijk auteursrecht op dit paleis? Er is toch geen keizerrijk meer en de laatste Habsburger troonopvolger heeft publiekelijk afstand gedaan van zijn troon.

 

P7090232.JPG

Maar ja, het is wel indrukwekkend, op z'n zachtst gezegd. Eigenlijk is het ronduit decadent. Heel barok, heel roccocco. Het goud druipt van de muren, veel rood, veel tierlantijntjes. Het paleis neemt een hele boulevard aan lengte in beslag. De tuin alleen al is er een van België tot in Nederland, bij wijze van spreken. Dit alles binnen keizerlijke poorten die de ene wereld van de andere afsluiten. Geen wonder dat Sissi gek werd. Wie wil hier nu leven, lijkt me een bijzonder eenzaam bestaan.

P7090227.JPG

 

Verder vind ik dat Wenenaars (?) heel hoffelijk rijden. Er zijn Europeanen, ik noem geen nationaliteiten, waar je best een rijstrook voor opschuift.

Iets anders kan ik niet zeggen over de lokale bevolking omdat ze zo...ontransparant zijn, ook in Tirol. Als je naar Spanje gaat, dan kom je terug met een afgelijnde indruk, misschien wat stereotiep, maar een indruk. In Oostenrijk ging dat niet. Niettegenstaande dat het vriendelijke mensen zijn, vond ik ze ook wel griezelig. Vale schimmen met weinig tot geen emotie en persoonlijkheid. Zelfs de kleding straalt geen persoonlijkheid uit. Vrouwen en mannen kleden zich op een voet. Als je al eens een charmant uiterlijk tegenkomt, dan is het vreemde origine.

 

P7080175.JPG

Ik denk dat het hier als kunstenaar wel leuk wonen is. Er is een rust hier, in Tirol en misschien wel in heel Oostenrijk die alleen maar kunstenaars je zullen kunnen definiëren. De ene met woorden, de andere met verf...

 

P7080197.JPG

 

En tot slot, wat mij ook opviel en dat vond ik toch verbijsterend achteraf, in deze grootstad is het echt zoeken naar politie. Door heel mijn doortocht in Oostenrijk ben ik maar 1 politieman tegengekomen...

 

P7080164.JPG

 

 

19:52 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wenen, vienna, oostenrijk, schönbrunn |  Facebook |

Innsbruck, Tirol, Oostenrijk

P7080147.JPGStel je voor, je staat midden in een winkelstraat en voor je staat een joekel van een berg. Het kan en het is prachtig!

In Innsbruck, een geweldig mooi stadje in het hartje van het Tirools gebergte. Innsbruck is ook de hoofdstad van de Tirol en dat is op zijn beurt een deelstaat van Oostenrijk.

Zo, ik ben dus naar Tirol geweest alwaar de rode en witte bussen en trams me tegemoet kwamen. De huisjes pronken er in mooie pastelkleuren en je waant je bijna in Cuba ware het niet dat het overgrote deel van de bevolking hier blank is, met her en der wat Egyptenaren.

P7070019.JPG

 

Hoewel Oostenrijk zich op papier als een neutraal land profileert, kom je hier toch danig veel christelijke symbolen tegen op straat. Dat gaat van beeltenissen tot Mariamuurschilderingen op muren die niet noodzakelijk kerkelijk domein zijn. Over kerken gesproken, wat een prachtige nonnen hebben ze hier met mooie outfits in fleurig blauw...

P7070103.JPGDe eetgelegenheden gaan hier in de week al om 23 u dicht. Ligt dat aan mij of is dat vroeg?

Fietsers kom je hier ook massaal tegen. Mountainbikes vooral, maar wat wil je, in de mountains. Als mensen al voor een wagen gaan dan kiezen ze toch voor kleine modellen hier. Geen lange Mercedessen, BMWs of Audis en nochtans, het stikt hier van de Anwalten.

Der Post bringt jeder was. Ik vond het toch wel mooi en met die knalgele achtergrond. Je dag is zo gemaakt.

P7070098.JPG

Maar wat zijn de Innsbruckers toch rustige mensen! Volle straten, druk verkeer, maar je hoort amper iets. Je zou je bijna gaan afvragen waarom men hier überhaupt een advocaat nodig zou hebben.

P7080145.JPG

Tot slot, de lucht is zeer verkwikkend hier, het is bijna alsof je van planeet verhuist als je hierheen reist.

P7070101.JPG

PS: De historische info die bij de foto's en de reis hoort laat ik bewust achterwege.

P7070048.JPG

 

 

 

19:25 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: innsbruck, tirol, oostenrijk |  Facebook |

06-08-10

Crisismaffia

 

istockphoto_9716373-mafia-family-boss-with-sons.jpg

Onder mijn klanten is een gerenommeerd Iers-Amerikaans bedrijf dat de laatste kwartalen ondanks de crisis blijft groeien op de beurs.

Onlangs liet deze klant me weten de Vendor Agreement te willen stopzetten en hij bood er onmiddellijk een alternatief voor aan. De titel van het project was veranderd en de verloning was gemiddeld 30% lager. Bij nader onderzoek bleek het in wezen om hetzelfde project als in de voorgaande Vendor Agreement te gaan.

Dit is een beschamende praktijk, temeer omdat de voorgestelde verloning overeenkomt met het bruto uurloon van een ervaren bediende. Dat dien je dan als zelfstandige in hoofdberoep te incasseren.

Waarom zou ik dit bedrijf überhaupt zo'n liefdadigheid gunnen waar het slapend rijk van wordt, waar de staat België slapend rijk van wordt en waar ik een magere duit aan overhoud.

Affijn, om toch nog maar eens te benadrukken hoe het concept van wegwerpwerkkrachten steeds meer voeten in de aarde krijgt, als nu ook zo'n respectabele bedrijven zich daartoe verlagen. Na zovele jaren samenwerking zo'n vuil voorstel doen. Crisismaffia noem ik het. Bedrijven die ondanks alles flamboyant moeten blijven groeien. Het gaat er niet meer om dat ze niet willen failleren, dat overkomt dit soort bedrijven niet, het gaat erom dat men zelf niets wil inleveren voor de crisis. Dat wordt allemaal doorgeschoven naar het voetvolk.

Het voetvolk dat kan kiezen tussen geen werk, slavenarbeid of...geen werk.

 

 

05-08-10

Gladiolen

 

istockphoto_7394866-red-and-white-gladiolus.jpg

 

Ik heb gladiolen geplant en dit is de periode waarin ze beginnen te bloeien, maar wat zijn het toch moeilijke plantjes.

Ik heb totaal geen ervaring met planten, maar ik heb nu eens een terras en dacht ik laat ik eens een bloemetje zetten.

Wel, mijn eerste bloeiende gladiool is bij een schok afgeknapt. Het worden best lange stengels nu en je moet met stokken werken zie ik nu pas. Ik heb de stengel proberen "hechten" met plakband. Ik redeneerde dat het toch ging om de toegang tot het water dat via de wortels in de aarde binnenkomt, maar blijkbaar had mijn gladiool aan die operatie niet genoeg. Ik vond de hechting zelf anders redelijk geslaagd, maar goed...

Mijn andere gladiolen, in andere bloempotten, laten nog even op zich wachten. Ik denk dat ik sommigen in een te kleine bloempot heb gezet, want het valt me op dat hoe kleiner de bloempot hoe korter de stengel. In de kleinste bloempot groeien de bladeren van de gladiool zelfs niet meer boven een bepaalde hoogte (10 cm of zo), terwijl ze in de grote bloempotten echt weelderig uitslaan.

Ik heb er een paar daarom maar verplant naar grotere bloempotten, maar ik zie nog geen zichtbaar verschil.

Wat mij enorm irriteert is dat bij sommige gladiolen de bladeren geel worden terwijl ik ze keurig water geef en ze genoeg licht krijgen. De bollen zijn niet rot, de rest doet het wel goed, dus wat mankeert die dingen dan - sta ik daar dan te denken op mijn terras.

Zie je mij al bezig. Elfyroth groet 's morgens de gladiolen.

09:00 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Topradio evolueert

istockphoto_12044559-dj-party-and-disco-ball.jpgLigt het aan mij of is Topradio stilletjes aan een R&B - Latino hiphop station aan het worden?

Ik merk op dat ik steeds vaker overschakel naar een andere zender als ik toch mijn best doe om nog eens naar Topradio te luisteren. Hier en daar eens een goede dansbeat, maar om de haverklap calle ocho en andere reggaetons, doe je het imago van clubradio wel een beetje schade mee aan...(bescheiden mening).

Gelukkig hebben we het Internet nog en daarmee verkrijgen we toegang tot veel internationalere en ongeschonden club radios. Vreemd, hoe je die stap niet in de eerste plaats zet. Hoe je toch eerst op zoek gaat naar iets lokaals, ook online.

Wist je dat er ook vrij van copyright dj sets te krijgen zijn op het internet? Onlangs zocht ik mp3s voor op reis, maar ik wilde er geen geld aan uitgeven omdat ik alles zo snel beu wordt en tegelijkertijd wil ik geen artiesten bestelen dus googelde ik even gratis/free dj sets download of zoiets en gelijk kwam ik op sites waar onbekende djs hun waar aanboden. Ik was aangenaam verrast door de kwaliteit die ik daar aantrof. Zo zie je maar. Commercieel is niet noodzakelijk beter. Net zoals het ook niet altijd de besten zijn die aangenomen worden.

00:27 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd, Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: topradio, radio, hiphop, reggaeton, club, dance, trance, techno |  Facebook |

02-08-10

Wallonië: Ion Beam Applications

istockphoto_4344837-microscope.jpgHet Waalse Ion Beam Applications (IBA) heeft een contract afgesloten met de Poolse Academie voor Wetenschap. Het zal daarmee instaan voor de bouw van een nieuw protontherapiecenter in Krakow. Protontherapie is een specifieke soort van radiotherapie voor het bestralen van kankertumoren.

Eerder deze zomer haalde het medische bedrijf al een gelijkaardig contract binnen in het Amerikaanse Seattle.

De contractwaarde enkel voor Amerika, heeft al een waarde van 45 à 55 miljoen euro over vier jaar. Ik denk dat we dit min of meer kunnen verdubbelen met Polen erbij.

(De Tijd & Het Laatste Nieuws)

 

16:05 Gepost door Elfyroth in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |