14-09-10

Waarom niemand Pakistan wil helpen

pakistan-nature-01.jpg

Naar aanleiding van de overstromingen in Pakistan deze zomer zijn overal ter wereld (zij het met schokkende vertraging) initiatieven op gang gekomen om bijstand te bieden.

Ook in België was er geen haast bij en ook nu er eindelijk een actie in het leven geroepen is 12-12, is er nog steeds geen haast bij, zo blijkt.

Wat iedereen zich publiekelijk afvraagt is waarom men niet wil helpen. Ik vind dat vreemd. Hoe kan zo'n groot aantal mensen zich niet geroepen voelen om te helpen en tegelijkertijd zich publiekelijk afvragen waarom er niet gestort wordt.

Niettegenstaande het feit dat ik hier veralgemeen, het ruikt naar achterbaksheid. Als je al zo vrij en rebels wil zijn om eens een keer niet mee te doen, dan kan je toch ook gelijk zeggen waarom je dat niet doet?

De redenen waarom de internationale wereld inclusief België - en dan heb ik het niet over de overheden, maar over het gewone volk - zo terughoudend is, zullen vast heel divers en uiteenlopend zijn, maar ik schat dat deze motivaties toch op de lijst zullen voorkomen:

- Moslims onder leiding van mastermind Bin Laden hebben 11/9 veroorzaakt, Pakistanis zijn moslims dus het zou wat raar zijn om net dat soort mensen nu te gaan helpen;

- Moslims blazen graag mensen op, laat ze dus nu ook maar eens een keer stikken in hun miserie;

- Bin Laden leidt zijn Taliban op in Afghanistan en Pakistan. Bin Laden is een vreselijk man en al wie hem volgt ook en daar zitten veel Pakistanis bij dus die helpen we niet.

- Moslims profiteren al genoeg in onze welvaartstaten van allerhande uitkeringen, er kan geen cent meer af, ook niet als ze daardoor verdrinken. In feite doen ze daar heel de wereld een groot plezier mee.

En ga zo maar door. Het zijn niet mijn opvattingen, maar het is wel een goede samenvatting van mijn observaties van allerhande "anonieme" uitlatingen op het gebeuren Pakistan in nood.

Ik hou van iedereen en ik ben ervan overtuigd dat er maar een manier is om een betere wereld te maken en dat is zelf het goede voorbeeld geven.

20:04 Gepost door Elfyroth in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pakistan |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.