01-10-10

Broodpudding voor mensen die geen rozijnen lusten

imagename_nl_Pudding.jpgMaar neen, broodpudding moet niet per sé met rozijnen. Daarom, voor de mensen die het niet lusten, eens een keertje anders.

 

 

 

Ingredienten

  • +/- 300 gr oude broodresten (Tip: als je broodresten hebt, na een maaltijd bijv., scheur ze dan al (dan zijn ze nog zacht) in kleine stukjes en bewaar ze in een ruime doos. Niet afsluiten en niet ophopen, want dan krijg je schimmel.)
  • 1 soeplepel kaneel
  • (1/2 soeplepel gember)
  • (1/4 soeplepel nootmuskaat)
  • melk (zorg dat je een papje hebt, niet te vloeibaar en niet te droog).
  • 1/2 zakje vanille suiker
  • 1 eigeel
  • 150 gr bruine suiker (Ik weet het, maar toch...)
  • 1 soeplepel bakboter
  • 1 lepel slagroom
  • een paar druppels citroensap

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden;
  2. Snijd/scheur brood in kleine stukjes (als je dat nog niet gedaan hebt);
  3. Kook de melk met de suiker.
  4. Gooi de broodstukjes erbij.
  5. Roeren;
  6. Meng slagroom, citroensap en eigeel erdoor;
  7. Voeg de kaneel en evt. andere kruiden toe;
  8. Zet gedurende 3 kwartier in de oven op 180 graden;
  9. Bestrooi met poedersuiker.

 

Ook dank aan Anne Verberckmoes.

20:36 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.