03-10-10

Stijltang of haardroger

istockphoto_11733369-brunette-straightening-her-hair.jpgAls het op beschadiging aankomt dan zou een stijltang het schadelijkst zijn voor je haar. Er is direct contact met het haar en bij een haardroger zou dat niet zijn.

De tijd dat je nog met een klassieke haardroger en een borstel je haar rechttrok is lichtjes voorbijgestreefd. Vandaag doe je dat niet meer zelf, maar laat je dat door de kapper doen. Als je zelf aan de slag gaat dan is de kans groot dat je dat doet met een hot brush.

Een hotbrush is eigenlijk een haarborstel en een haardroger in een. Dat is heel handig als je haar net gewassen is en je wil het drogen, maar als je echt plat haar wil is een stijltang toch het effectiefst.

Wat is nu mijn ervaring met beschadiging? Wel, in de tijd dat ik nog een stijltang had, waren het nog krakkemige dingen en ja: in een mum van tijd had ik een bos stro.

Toen ben ik gelijk opgehouden met stylen en leerde ik gewoon leven met mijn haar. Als ik al eens stylede, dan met een haardroger en later een hotbrush. Toen ik een haardroger gebruikte was het niet alleen aartsmoeilijk (met nog eens een borstel erbij), maar het was ook van korte duur. Eens het haar plat was, krulde het al snel weer op. Als ik naar de kapper ging dan werd het wel goed gedaan, maar goed daar hebben ze professionele haardrogers en gladmakende middelen en weet ik wat nog allemaal, maar wat betreft beschadiging: neen. Geen beschadiging met de klassieke haardroger als je niet overmatig stylet. 

Toen kwam de hotbrush. Joepie, al een stuk makkelijker, maar in tegenstelling tot wat mensen denken: jawel, ook hier is er contact met gloedheet metaal. Je haalt je haar heel traag door de borstel en terwijl er hete lucht wordt geblazen, plakt je haar toch ook even aan het metaal van de borstel. Resultaat: zichtbare beschadiging.

Nu de stijltangen al wat verder ontwikkeld zijn ten opzichte van de tijd dat ik er nog een had, ben ik toch aan het twijfelen gegaan. Met keramische platen (authentieke en niet de dunne vergankelijke laagjes) zou beschadiging voorkomen worden. Chi is een uitblinker op die markt. Ik moet het zelf nog ontdekken. Mijn Turbo Chi is op weg en ik zal op termijn vast wel een resultaatje posten.

21:53 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: haardroger, stijltang, hotbrush, chi |  Facebook |

Commentaren

wel jammer eigenlijk

Gepost door: whatwouldyousacrifice4love | 03-10-10

De commentaren zijn gesloten.