10-10-10

Haarroutine

Als je er graag mooi uit wil zien zonder dat je je haar al te veel beschadigt dan moet je eerst en vooral willen investeren in kwaliteitsverzorging. Ten tweede moet je spaarzaam omgaan met haardrogers en stijltangen. Hitte is gewoon niet goed voor je haar. En ten derde moet je voorzichtig omgaan met haarverf (niet te veel en als het kan: natuurlijk).

Van stijltangen moest ik tot voor kort niets weten, maar doordat ik bijna elke dag met een hotbrush aan de slag ging, zag ik mijn haar toch wel een beetje lijden daaronder.

n_20-chi_turbo1.jpg

Ik heb sinds kort de Turbo Chi en daarover voorlopig niets dan lof. Het is een speciale stijltang in die zin dat het echte keramische platen heeft (levenslange garantie op) en het haar dus (bijna) niet zou beschadigen. Ik weet niet of ik dat geloof, maar alleszins: het ding warmt supersnel op en het haar wordt ook verbazend snel steil gezet. Als je wat voortdoet kan je voor halflang haar op een halfuur klaar zijn met stijlen. De hitte is bij dit model regelbaar tot 180°C. Ik zet het net niet op de hoogste temperatuur. Het resultaat is superglanzend haar dat ook nog eens goed houdt in vergelijking met haardroger/hotbrush, maar ik weet niet of dat door de tang of door mijn routine komt. Dit is wat ik doe.

Het haar wordt gewassen met shampoo, dan conditioner, dan een haarmasker. Op het moment is dat de Smooth Down reeks van Redken. 3097f.jpgDroog haar was je maximum twee keer per week, er is dus geen overdaad aan haarmasker. Als je veel stylet dan is het eigenlijk een gepaste verzorging.

Dan verdeel ik twee à drie pompjes Heat Glide van Redken (eerste flesje op afbeelding) over mijn hele haar en neem ik de hotbrush. Sinds kort heb ik de traditionele ingeruild voor een exemplaar waar mijn haar niet in direct contact komt met gloedheet metaal, zijnde iets wat lijkt op deze. Ik zorg ervoor dat het haar droog is en dan ga ik nog een beetje door kwestie van al het al wat steil te krijgen zodat ik niet te veel meer moet doen met de stijltang. 

Zo, en waar ik vroeger afwerkte met de hotbrush neem ik dus nu de Turbo chi en bij elk stukje haar dat ik gladstijl doe ik eerst een piepklein beetje heat glide. Op het einde spray ik haarlak over het geheel en trek ik scheutjes gel door de punten. Zo, en plat is kees. istockphoto_12866023-style.jpgDat gaat een aantal dagen mee. Ik vind het persoonlijk niet erg als het de dag daarop niet zo steil meer is, het is best nog trendy istockphoto_8537414-the-blonde-with-a-bracelet.jpg en de frizz blijft echt uit tot ik het terug nat maak.

Nu, als ik vind dat het echt terug steil moet dan neem ik niet de stijltang, maar gewoon de hotbrush en ik slaag de hotbrush door het haar. Echte grote, zwierige halen. Binnen de korste keren is het haar weer helemaal in model, zonder dat ik daar weer plukje voor plukje met de stijltang doorheen moet. Dat laat ik voor de volgende wasbeurt en dat is ook veel beter dan elke dag stijlen natuurlijk.

 

 

 

Update: Ik vind de Redken Smooth series toch maar niets. Het verzachtend effect is erg kortstondig en tegen dat de flessen leeg waren, bleef het beloofde resultaat uit. Het enige wat ik hieruit meeneem is de Heat Glide, de rest mag gaan.

De commentaren zijn gesloten.