05-11-10

Slaappillen

istockphoto_5239960-insomnia.jpgMisschien een van de weinige legale drugs nog. Je kan eraan verslaafd raken dus ik beschouw het als een drug.

Ik heb het zelf ook al nodig gehad. Mijn huisarts schreef dan Zolpidem of Stilnoct voor. Dat is echt troep. Het werkt enigzins, maar de volgende dag heb je een kater van jewelste. Eigenlijk werkte het maar voor de helft. Een pil (10 mg) om 22u en ik werd wakker om 3u. Slaappil heet dat. Twee van die pillen voegden er hoogstens een uurtje aan toe en massas meer hoofd- en oorpijn de volgende dag. Het enige leuke eraan was dat ik vanaf 20 mg al gauw dubbel begon te zien. Zo zag ik mijn buurvrouw in tweevoud haar tweevoudige hond uitlaten voorbij een tweevoudig verkeersbord waar er eerder die dag nog maar een stond. Bomen krijgen plots ook hele menselijke trekjes met hoeden en grimassen. Ga aub NOOIT rijden onder invloed van eender welke hoeveelheid slaappillen.

Als je echt het gevoel hebt dat je slaappillen nodig hebt, ga dan naar de natuurwinkel. Daar hebben ze dingen als Sleep Well. Het grote verschil is dat je hier gezonder moe van wordt. Je begint steeds meer te geeuwen en geleidelijk aan wil je gaan slapen. Geen hallucinaties, geen hoofdpijn en geen gevaarlijke dingen (als je dat niet zelf uitlokt ten minste). En zo stapel je ten minste geen chemische troep op in je lichaam.

 

De commentaren zijn gesloten.