03-12-10

405 miljoen internationale migranten in 2050: zoek dekking

istockphoto_13292809-anonymous-crowd.jpgYaada, yaada, 405 miljoen internationale migranten. Minder jobs, minder welvaart,...Ooh, nu plas ik in mijn broek. Alsof we zonder migranten economisch zoveel beter af zouden zijn. De economische crisis is (kunstmatig) op gang gebracht door banken en door Amerika en niet door de onbekende Afrikaan die in een visserbootje naar hier kwam varen, hoor.

De Romeinen gingen naar het Midden-Oosten en Afrika, de Spanjaarden gingen naar Amerika, De Fransen naar Algerije, De Britten naar Egypte, De Nederlanders naar Zuid-Afrika, ...

En ook toen begon het met eentje en toen brachten ze hun vrienden en familie en algauw palmden ze volledige landen en continenten in.

Who cares, zo werkt geschiedenis, zo werkt de wereld en de wereld is van iedereen. Als het hier in het Westen op niks trekt gaan mensen ook vluchten of denk je echt dat bijvoorbeeld wij Belgen aan manneken Pis gaan liggen verkleumen in plaats van onszelf en ons gezin veilig te proberen stellen door desnoods te emigreren.

Ik vind het zo egoïstisch dat vandaag de dag mensen die hier hun geluk komen zoeken als halve of hele criminelen worden gezien terwijl omgekeerd daarvoor in de geschiedenis mensen met open armen werden ontvangen en men als bedankje de lokale bevolking toch nog overhoop schoot (zie: geschiedenis van Kongo).

Daarop kan ik maar één ding zeggen: bah.

(bron: http://demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1188765/2010/11/29/In-2050-zijn-er-405-miljoen-internationale-migranten.dhtml)

11:48 Gepost door Elfyroth in Actualiteit, Geschiedenis | Permalink | Commentaren (0) | Tags: migratie, economie, crisis, jobs, egoïsme |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.