30-11-10

El País, El Mundo, El Semenal Digital: mediablunder van jewelste

436x328_56782_126087.jpgToen El País en nog een paar van  Spanje's toonaangevende kranten, wilden rapporteren over de oproer in El Aayun, Marokko in november 2010 stootten ze op de Marokkaanse autoriteiten die aan Spaanse journalisten de toegang ontzegden. De relaties tussen Spanje en Marokko zijn niet bepaald om over naar huis te schrijven.

Daarom vonden de Spaanse journalisten er niets beter op dan gruwelbeelden uit de Gazastrook te gebruiken om hun artikels over El Aayun in Marokko meer kracht bij te zetten. Van de gewonde kinderen op deze foto werd dan gezegd dat ze beschoten waren door de Marokkaanse politie.

 

(bron: http://www.alarabiya.net/articles/2010/11/14/126087.html)

29-11-10

Wikileaks disinformation

istockphoto_2804796-shadow-of-businessman-walking-with-briefcase.jpgJe kan hier eigenlijk dezelfde vraag stellen als: waarom kunnen superervaren, supergeheime, supergetrainde, hoogtechnologische machtsblokken geen man vangen die op sandaaltjes in de bergen kampeert?

Ik geloof niet dat spionage-experten zoals de Verenigde Staten en Groot-Britannië niet kunnen voorkomen dat geheime informatie massaal naar het internet blijft vloeien.

Daarom: neen aan Wikileaks. Ik geloof het niet, hoe interessant het ook is.

Met vriendelijke groeten.

25-11-10

Opgeblazen gevoel, buikkrampen, e.d.

istockphoto_11732290-cumin-powder.jpgIs mij recent weer overkomen. Misschien wel de tijd van het jaar ook. Ik heb een paar dagen plat gelegen van de pijn. Krampen die met geen enkele pijnstiller te verzachten waren... Wat een tijd-en energieverspilling, dacht ik achteraf. Oké, wat heb ik dan gedaan?

Neen, geen magische yoghurtjes met bacteriëncultuur. Pijnstillers ook even terzijde gelegd en mijn pot komijn erbij gepakt. 1 volle eetlepel komijn vermengen met een 30-tal ml warm water en drinken maar. Ja, het kan smakelijker, maar ja, je moet ook niet te veel vragen.

Afhankelijk van de situatie, neem je meerdere porties per dag, laat wel minstens twee uur tussen elke portie. Je darmen gaan wat rommelen, alles komt weer los en klaar is kees.

Voor mij werkt het hoor.

7 december International Bankrun

istockphoto_9661402-woman-using-atm.jpgIk doe mee, Cantona. Ik weet alleen nog niet hoeveel ik zal afhalen.

En neen, het gesus in de media dat het toch niets zal uithalen heeft op mij geen invloed. Ik ga toch. De banken moesten ook niet twee keer nadenken toen ze allerlei acrobatentoeren uithaalden met mijn en uw geld.

Goes around comes around. De overheid voelt er misschien niets voor om banken te straffen of toch minstens een extra belasting op te leggen. Neen, men paste onmiddellijk supervoordelige leningen toe aan wel 1% interest exclusief voor banken om hen te "helpen" herstellen terwijl burgers allerlei besparingsmaatregelen werden/worden opgelegd. Dat is de wereld op zijn kop. Dat is niet eerlijk.

 

Update: voor de mensen die via selfbanking willen afhalen, hou rekening met je plafond, 500 EUR dacht ik. Dus als je echt grote sommen wil afhalen dan is het via loket of anders een paar dagen vroeger beginnen met selfbanking.

22-11-10

Ierland: rare dinges

205px-Coat_of_arms_of_Ireland.svg.pngMijn wenkbrauwen gingen al omhoog toen na het eerste duidelijke referendum over de aanvaarding van het Verdrag van Lissabon de Ieren neen zeiden en Europa eiste dat er nog eens een referendum gehouden moest worden.

Toen dacht ik, en velen met mij, hoezo nog eens? Als het eerste referendum een duidelijk neen toont, waarom dan een tweede referendum? En - je gelooft het niet - het tweede referendum toonde opeens een duidelijk ja voor het Verdrag van Lissabon.

Het kan niet gekker, dacht ik toen. Ahum. Toch wel. Van alle landen moet nu net een van Europa's (wijlen) sterkste economische spelers Griekenland opvolgen als land in nood? Griekenland, ok, maar Ierland...

Sjonge, jonge...Wat is dit allemaal ineens?

14-11-10

Mediaoorlog Spanje-Marokko (subjectieve bijdrage)

18538910.jpgSpanje beschuldigt Marokko van schendingen tegen de mensenrechten in El Aayun. 

Marokko beschuldigt Spanje van schendingen tegen de mensenrechten in de Spaanse kolonie Melilla.

In beide gevallen vielen doden.

Nu gaat men in Madrid ook een manifestatie organiseren voor de vrijheid van de Polisariomensen.

Ik vind het heel attent dat de Spanjaarden zo begaan zijn met het lot van de Saharaui, maar het blijft op zijn zachtst uitgedrukt een bijzonder bizar verhaal gezien:

- Spanje in eigen media nooit of zelden rapporteerde over de wantoestanden in Melilla;

- Het verhaal van El Aayun daarentegen onmiddellijk de voorpagina haalde in Spanje;

- Spanje nu zelf schande roept dat zijn eigen journalisten El Aayun niet binnen mochten;

- De Polisariomensen in El Aayun, een andere dan de Saharaui tongval hebben hebben;

- Marokko El Aayun jarenlang op handen en voeten gedragen heeft. Van woestijngebied is een weelderige stad gemaakt en de bewoners werd voor o.a. voedingswaren slechts de helft van de prijs aangerekend dan in de rest van het land. Dit gebeurde allemaal vast om een reden, maar schendingen van de mensenrechten lijkt me toch een misplaatst label;

- Spanje recent zelf officieel in verdenking werd gesteld van gebruik van chemische wapens in de Rifoorlog op basis van aanwijzingen en getuigenissen van enkele ex-medewerkers en het hoge aantal kankergevallen in Noord-Oost- Marokko.

En ga zo maar door. Je hoort wel vaker over manipulatie van de media, maar eens je het met eigen ogen vastgesteld heb, lees je nooit meer gerust een krant.

Ik ben echt benieuwd wat Spanje deze keer in petto heeft voor Marokko.

 

08:26 Gepost door Elfyroth in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: soanje, marokko, polisario, politiek, el aayun, algerije |  Facebook |

05-11-10

Slaappillen

istockphoto_5239960-insomnia.jpgMisschien een van de weinige legale drugs nog. Je kan eraan verslaafd raken dus ik beschouw het als een drug.

Ik heb het zelf ook al nodig gehad. Mijn huisarts schreef dan Zolpidem of Stilnoct voor. Dat is echt troep. Het werkt enigzins, maar de volgende dag heb je een kater van jewelste. Eigenlijk werkte het maar voor de helft. Een pil (10 mg) om 22u en ik werd wakker om 3u. Slaappil heet dat. Twee van die pillen voegden er hoogstens een uurtje aan toe en massas meer hoofd- en oorpijn de volgende dag. Het enige leuke eraan was dat ik vanaf 20 mg al gauw dubbel begon te zien. Zo zag ik mijn buurvrouw in tweevoud haar tweevoudige hond uitlaten voorbij een tweevoudig verkeersbord waar er eerder die dag nog maar een stond. Bomen krijgen plots ook hele menselijke trekjes met hoeden en grimassen. Ga aub NOOIT rijden onder invloed van eender welke hoeveelheid slaappillen.

Als je echt het gevoel hebt dat je slaappillen nodig hebt, ga dan naar de natuurwinkel. Daar hebben ze dingen als Sleep Well. Het grote verschil is dat je hier gezonder moe van wordt. Je begint steeds meer te geeuwen en geleidelijk aan wil je gaan slapen. Geen hallucinaties, geen hoofdpijn en geen gevaarlijke dingen (als je dat niet zelf uitlokt ten minste). En zo stapel je ten minste geen chemische troep op in je lichaam.