03-12-10

Militaire oefening Japan en VS begonnen

nagasaki_bomb_2.jpgUit het Parool, 3/12/10:

TOKIO - Japan en de Verenigde Staten zijn vrijdag begonnen aan een grote militaire oefening. Dat heeft het Japanse ministerie van Defensie laten weten.

Volgens het ministerie is het de grootste gezamenlijke militaire oefening ooit. De oefening 'Scherp Zwaard' duurt tot 10 december. Japan doet mee met 34.000 militairen, veertig oorlogsschepen en 250 vliegtuigen. De Amerikanen zetten zeker 10.000 militairen, twintig marineschepen en 150 vliegtuigen in.

Om de solidariteit met Zuid-Korea te onderstrepen, zijn voor het eerst Zuid-Koreaanse officieren uitgenodigd voor het volgen van de oefening. De Amerikanen hebben net een militaire oefening met Zuid-Korea achter de rug. Kort voor het begin van die oefening vuurde Noord-Korea granaten af op een Zuid-Koreaans eiland, waardoor vier mensen omkwamen. (ANP)

Wie had dat gedacht...Dat de Japanners ooit nog zouden samenwerken met dezelfde mensen die toch nog niet zo lang geleden maar liefst twee atoombommen op het land gooiden en ernstige ravages aanrichtten...

De commentaren zijn gesloten.