31-12-10

Airport express + ADSL verbinding

Neem de instellingen die je van je provider hebt gekregen en stel daarmee je modem in. Internet werkt nu normaal gezien wel als je de ethernetkabel in je computer hebt zitten. Ik zou niet beginnen met het configureren van je draadloos netwerk alvorens dit eerste stuk helemaal in orde is.

Om een draadloos netwerk op te zetten kan je het airport-configuratieprogramma (via Spotlight search te vinden) van Apple doorlopen - moest je nog geen draadloos netwerk hebben. Let daarbij vooral op volgende dingen en bespaar jezelf urenlang gepruts:

- modem en airport express mogen niet hetzelfde ip-adres hebben. istockphoto_11870171-tin-can-phone-with-red-computer-cable.jpg

Je kan denken dat het ip-adres door DHCP toegewezen aan je airport fout is omdat het niet overeenkomt met dat van de ethernetverbinding. Je kan dan inderdaad het lan/ip-adres zoals opgegeven door je provider ook in de instellingen van de airport gaan ingeven en ja, het werkt soms,...2 seconden of zo en dan word je eraf gegooid. Dus neen, zo moet het niet. Laat DHCP automatisch een ip-adres toewijzen aan de Airport ook al komt dat niet overeen met dat van de ethernetverbinding.

- schakel bij instellingen van je airport < Internet < NAT, de functie "Schakel NAT-PMP in".

Hierdoor kan de internetverbinding ondanks dat je maar 1 ip-adres krijgt toegewezen van je provider toch gedeeld worden in je thuisnetwerk.

Succes.

09:53 Gepost door Elfyroth in Computer/ICT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: apple, airport, adsl, nat pmp |  Facebook |

Boenen

istockphoto_13316619-woman-dusting-table.jpgJe weet wel met bijenwas.

Waar ben ik aan begonnen... Gisteren om 16u het fantastische idee om mijn meubels eens even snel te boenen en als ik dan toch bezig ben waarom ook niet ineens de deuren, dacht ik.

Wel, ik kan je vertellen: het was af-schu-welijk! Eerst zeggen ze dat je het een dik kwartier moet laten zitten, maar als je het dan wil opblinken heb je toch joekels van spierballen nodig om daar nog door te kunnen wrijven, want het is tegen dan al zo droog en hard dat er niets meer mee valt aan te vangen. De deuren waren natuurlijk al volgekliederd met bijenwas toen ik tot dit besef kwam, bij het opblinken van de eerste kast.

Resultaat: de keuken heb ik gelaten voor wat ze was. Om 22u vond ik het echt wel welletjes geweest.

Tips zijn uiteraard altijd welkom. Tot die tijd gebruik ik gewoon houtspray hoor. Lekker makkelijk.

08:57 Gepost door Elfyroth in Huis | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hout, boenen, huishouden, bijenwas, strepen |  Facebook |

24-12-10

Buschauffeurs onder druk

7865411-bus-driving-during-winter-snow-storm.jpgIk heb het normaal niet met buschauffeurs. De meesten die ik heb meegemaakt zijn chagrijnig, rijden roekeloos snel (er zijn geen gordels, weet je wel) en geven zelden voorrang van rechts.

Hoe dan ook een chapeautje voor dit winterweer. Het is niet makkelijk, voor niemand. Buschauffeurs, sommigen moeten heel vroeg opstaan met dit koude weer, werden zojuist  uitgekafferd door leidinggevenden op het nieuws. Ander lijnpersoneel dan weer door teleurgestelde klanten. Tja, sneeuw die uit de lucht valt en je hele dag overhoop haalt is niet leuk, maar wat willen mensen dan? Dat de Lijn even een ladder in de lucht gooit om de sneeuwknop uit te zetten?

Mensen, wees niet onredelijk. We kunnen niet alles beheersen en dat hoeft ook niet. De natuur heeft ook haar plaats in deze wereld.

11-12-10

Kraantjeswater besmet met kakabacterie

istockphoto_3762595-sewer.jpgHEMIKSEM/SCHELLE/NIEL - In Hemiksem en Schelle is het kraantjeswater vervuild met een bacterie. Nog tot zeker na het weekend is het water onbruikbaar.

Van onze redacteurs

Drinken, koken, groenten wassen, tanden poetsen, afwassen... Zelfs de afwasmachine is voor de inwoners van Hemiksem en Schelle nog zeker een heel weekend verboden terrein. Wie zijn kraantjeswater wel gebruikt, riskeert hevige buikkrampen en diarree. Het kraantjeswater is sinds woensdag besmet met een 'fecale colibacterie', die normaal alleen voorkomt in menselijke of dierlijke uitwerpselen.

'Dat betekent dat het water uit de waterleidingen vermengd is geraakt met oppervlaktewater of met rioolwater', zegt Alain T'Syen van de Provinciale en Intercommunale Drinkwatermaatschappij van de Provincie Antwerpen (Pidpa). (...)

(De Standaard, 11/12/10)

07-12-10

Electrabel krijgt vergunning voor verhogen vermogen Doel 1

istockphoto_12522254-nuclear-power-plant-with-cloudy-sky.jpgIk heb ook helemaal geen idee waarom de volledige titel van de vergunning luidt:

Vergunning tot wijziging van installaties behorende tot een inrichting van klasse I in toepassing van artikelen 6 en 12 van het koninklijk besluit van 20 juli 2001 houdende algemeen reglement op de bescherming van de bevolking, van de werknemers en het leefmilieu tegen het gevaar van de ioniserende stralingen, bl. 74052.

Wie bezwaar heeft, mag nog 56 dagen beroep tot nietigverklaring aantekenen per aangetekende brief aan de Raad van State (adres : Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel).

http://www.groen.be/actualiteit/Persbericht-gemix-studie-...
http://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article.pl

"Belgen scoren goed op Wiskunde"

Ik ben weer de spelbreker ik weet het, maar het rapport werd in de media toch wat te rooskleurig weergegeven.

Dit zijn de dingen die niet vermeld werden over Belgische prestaties:

 

 

Het volledige rapport kan je zelf lezen op:

17:48 Gepost door Elfyroth in Actualiteit, Maatschappij, Onderwijs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-12-10

Herinnering Bankrun

istockphoto_9661402-woman-using-atm.jpgOfficieel morgen, maar sommigen zijn al vroeger begonnen. Na 7 december kan je natuurlijk ook nog bankrunnen. Resultaat blijft in principe hetzelfde.

Let wel: verschillende banken hebben nu al verlaagde limieten ingevoerd. Bij sommige kan je zelfs nog maar 300 euro afhalen aan de automaat.

Andere grootbanken doen dan weer op een andere manier vervelend met allerhande technische probleempjes en limietmeldingen.