06-01-11

Internetrecept shampoo voor droog en/of gekleurd haar

istockphoto_3976260-beauty-massage.jpgIk heb veel shampoos over mijn haar gehad en een mens wordt oud...Dan spring je toch weer wat voorzichtiger om met wat je hebt. Er zijn best veel schadelijke stoffen in shampoos die op termijn meer droogheid aan je haar toevoegen dan wegnemen. Je kan ook last krijgen van jeuk of schilfers. Van shampoo veranderen is dan slechts een tijdelijke oplossing, zo leert de ervaring. Tenzij afstand gedaan wordt van de oorzaak van het probleem kan je blijven veranderen van shampoo en ondertussen gaat je haar er toch onder lijden. Om maar even weer reclame te maken voor de natuur.

Ik heb zojuist mijn eerste shampoo gemaakt. Ik heb hem nog niet uitgeprobeerd omdat hij eerst nog een week moet trekken, maar ik kan alvast niet wachten. Ik heb mijn recept gebaseerd op verschillende recepten die ik op het net vond en op mijn eigen ervaring met natuurlijke ingrediënten: 

- 4 soeplepels zeepschilfers (Ik heb de mildst beschikbare zeep hiervoor even geraspt).

- 4 zakjes kamillethee of 2 soeplepels verse kamille.

- 1.5 mok water

- 1 theelepel olie (olijfolie, amandelolie, jojobaolie, te kiezen)

- 1/4 citroenschijf

- 1 theelepel rozemarijn

- 1 theelepel peterselie

- 2 soeplepels honing


Breng het water aan de kook met de kamille, rozemarijn, citroen, honing en peterselie.

Giet dit daarna bij de zeep en wacht tot het gesmolten is.

Voeg aan het mengsel ten slotte de olie toe.

Giet in een fles en voeg eventueel een stukje vanillestok toe of 5 druppels van je favoriete etherische olie als parfumafwerking, want echt geweldig ruikt het natuurlijke alternatief niet als je het vergelijkt met marktshampoos.

Bewaar in koelkast.

Update:

- Hm, misschien toch te veel olie gebruikt. Heb de hoeveelheid even aangepast. Kan zijn dat het nog te vet zal zijn voor bvb. normaal of reeds vettig haar. In dat geval kan je overwegen de vetcomponent er helemaal uit te laten. Er zit toch al vet in de zeepvlokken dus...

Commentaren

En hoe is het na het wassen?
Tevreden van je brouwsel of reeds terug overgeschakeld op gekochte shampoo?

Gepost door: Jos | 08-03-11

Horror! Ik denk dat het ook aan de Sunlightbasis lag. Probeer je haar maar eens te wassen met alleen Sunlightzeep. Daarna ben ik gewoon van 0 begonnen. Die zeepbasis heb ik weggelaten en geprobeerd om zelf een basis te maken. Ingrediëntenlijst lezen, zien wat schadelijk is en wat niet, dat in huis halen en mengen maar. Natuurlijk wel eerst goed rondlezen en informatie opdoen over het hoe en wat. En al die natuurlijke toevoegingen (kruiden, honing, citroen) die kan je naar smaak behouden, want daar was ik wel tevreden over.

Ik kan voorlopig verder met mijn huidige shampoorecept en ik ga zeker niet terug naar winkelshampoo.

Gepost door: Elfyroth | 10-03-11

De commentaren zijn gesloten.