28-01-11

Cosmetica voor vette of gemengde huid

istockphoto_14085615-cosmetics.jpgSinds ik de natuurlijke ingrediënten heb ontdekt zoals lavendel, brandnetel, driekleurig viooltje ben ik diep maar dan ook diep ontgoocheld in de cosmetica-industrie.

Dat de oplossing zo belachelijk simpel is en dat het probleem zo ingewikkeld wordt voorgesteld is iets wat weinig mensen echt doorhebben als ze bekogeld worden met beloftevolle reclamespots.

Wel, mijn huid ziet er beter uit dan ooit voorheen en dat allemaal omdat ik nu gewoon zelf mijn lotion maak, mijn eigen dagcrème en mijn eigen maskers (maar dat laatste deed ik voorheen ook al).

Het is een op maat gemaakte routine en dat werkt natuurlijk veel beter dan 1 product dat voor alle mensen tegelijk op de markt wordt gebracht. Niet iedereen is hetzelfde, niet alle huiden reageren hetzelfde.

Daarom heeft het waarschijnlijk niet veel zin om hier even hét magische recept neer te typen dat alle problemen even zal oplossen, maar toch...Er zijn ingrediënten die bijzonder heilzaam zijn voor de vette/gemengde huid als je ze in hun pure niet-verwerkte vorm kan bemachtigen zijnde:

- appelazijn

- tea tree essentiële olie

- manuka honing (hoogst mogelijk factor die je kan betalen vanaf 10 MGM)

Eerste ingrediënt is het hoofdbestanddeel van mijn lotion, tweede van mijn dagcrème en derde van mijn maskers.

Je kan tea tree - afhankelijk van je gevoeligheid - ook direct aanbrengen op een probleemgebied.

Je kan voor een diepgaande werking ook een nachtje manuka laten trekken op je gezicht.

Weer zoveel mogelijk alcohol.

Er zijn verschillende recepten beschikbaar op het internet en die laten zien hoe je lotions en dagcrèmes kan samenstellen. Je vervangt de ingrediënten met diegenen waarvan jij denkt dat ze voor jou gepast zijn.

Dat doet allemaal wonderen. En daarom adieu Estée Lauder, adieu Clinique, adieu Avène en alle anderen die mij niet konden helpen. Soms moet je het gewoon zelf doen.

De commentaren zijn gesloten.