26-02-11

Getting nowhere - Magnetic Man - John Legend

[chorus]
I keep using my energy
Pushing and shoving my way to be
Almost there, almost there
Feel like we've been getting nowhere
Almost there, almost there
Feel like we've been getting nowhere

Almost there, almost there
Well...

Electronic world, supersonic girl
We keep holding onto nothing
We keep typing, we're not talking
We lose endlessly, world won't get by me
I feel like I'm onto something
We keep moving, we're not there yet

[chorus]
I keep using my energy
Pushing and shoving my way to be
Almost there, almost there
Feel like we've been getting nowhere
Almost there, almost there
Feel like we've been getting nowhere

No, no, no, no...
Oh lord..

Enigmatic stream, consciousness unleashed
Drew me in, she's so magnetic
Turned me on, I can't forget it
Running out of time, visions on my mind
[From: http://www.elyrics.net/read/m/magnetic-man-lyrics/getting-nowhere-lyrics.html]
I'm still holding onto nothing
Lord I hope you show me something

[chorus]
I keep using my energy
Pushing and shoving my way to be
Almost there, almost there
Feel like we've been getting nowhere
Almost there, almost there
Feel like we've been getting nowhere

Mmmmm, lord...
Yeah...

I think I'm gonna get there, gonna get there
Gonna get there, there
Don't know when, don't know how
Push me further, hold me down, down
Down....
Almost there, almost there
Feel like we've been getting nowhere

[chorus]
I keep using my energy
Pushing and shoving my way to be
Almost there, almost there
Feel like we've been getting nowhere
Almost there, almost there
Feel like we've been getting nowhere

Almost there, almost there
Feel like we've been getting nowhere

 

getting nowhere,magnetic man,john legend

En in de krant staat: 

- Don't panic, your son will end his greens. Wat zou dat betekenen?

- The Beautiful Game

- World Economy: Getting Nowhere

 

Boeiende video.

25-02-11

De blauwe ogen van Al-Arabiya

En terwijl ik de Arabische Revolutie op de voet volg, vroeg ik me af: waarom hebben alle Al-Arabiya nieuwslezeressen eigenlijk blauwe ogen?

Afbeelding 2.png

 

Afbeelding 3.png

Afbeelding 4.png

 

Afbeelding 5.png

08:00 Gepost door Elfyroth in Actualiteit, Maatschappij | Permalink | Commentaren (0) | Tags: al arabiya, blauwe ogen |  Facebook |

24-02-11

Mohamed VI richt Raad voor Economische en Sociale Zaken op

21 februari 2011

king_mohamed_vi_inaugurating.jpgIn Marokko heeft Mohamed VI de Marokkaanse Raad voor Economische en Sociale Zaken opgericht. De inhuldiging van de leden gebeurde op 21 februari 2011.

De raad toont een opvallende en veelbelovende samenstelling van verschillende leeftijden en geslachten.

Deze groep is belast met het controleren en rapporteren  van en over de werking van economische en sociale aangelegenheden in het land. Misbruiken, fraude en andere scheve schaatsen dienen gemeld te worden en betrokken personen zullen ter verantwoording geroepen worden en al dan niet gesanctioneerd, geschorst of berecht worden.

Uitgebreid takenpakket kan je zelf even zoekmachine'en.

(bron: http://globalvoicesonline.org/2011/02/22/morocco-king-sets-up-economic-and-social-council/ en http://cabalamuse.files.wordpress.com/2010/01/king_mohamed_vi_inaugurating.jpg)

22-02-11

Libië - zei iemand Nero?

nerochild.jpgLibië, wat zijn dat daar voor een toestanden zeg! Zwarte huursoldaten uit het buitenland om de lokale bevolking te vermoorden en verkrachten. Oorlogsbommen die vanuit de lucht op de stakende massa's gegooid worden.

Khadafi, de rare filosoof...Narcist, artiest, wat hij ook van zichzelf vindt. Rare kwiet daar zijn we het over eens. Dat was al langer dan vandaag. Ik heb net ontdekt dat mensen in Libië groene gordijnen moeten hangen van Khadafi. Groen is dé kleur. Ook gevels worden bij voorkeur groen geverfd. En vandaar ook zijn zelfgeschreven Groene Boekje. Neen, geen spelling, maar een soort van tractaat over hoe een democratie eruit zou moeten zien. De drie delen even snel van Wikipedia gehaald:

 • The Solution of the Problem of Democracy: 'The Authority of the People'
 • The Solution of the Economic Problem: 'Socialism'
 • The Social Basis of the Third International Theory

Boeiend, vooral gezien de huidige aanpak. Eerst zijn zoon de televisie opsturen om al bevingerend de burgers op imminente represailles te wijzen. Dan even met een paraplu, half uit een camionet in een vervallen hangar een kort teken van leven (in Libië en niet Venezuela) geven. Het respect voor de zijnen druipt eraf.

En waarom doet die man me aan Nero denken? Ik had aanvankelijk het beeld van een bescheiden filosoof. Dat tentje heeft het hem gedaan. Maar dan die verplichting van de nationale groene huisgordijnen en groene gevelverf. Schone vrouwelijke lijfwachten. Een zelfgeschreven groen boekje met de enige echte oplossing voor een goedwerkende democratie waarvan hij vindt dat heel de wereld het moet overnemen. En een gepersonaliseerde tent als je hem uitnodigt. De man komt niet als je geen tent klaar hebt laten zetten voor hem. Achteraf blijkt ook dat die tent toch niet zo bescheiden is.

Tja, en Nero - die zichzelf ook zo fantastisch vond - werd ook heel boos als mensen tegen begonnen te spreken. Op zo'n momenten waren er geen grenzen meer.

(Bron afbeelding: http://www.bertsgeschiedenissite.nl/ijzertijd/eeuw1ac/nerochild.jpg)


___

uPDATES:

dd 24/2:

 • Europa belooft sancties waaronder het niet meer toekennen van een visum aan Libiërs. Wie straf je daar nu mee?
 • Ik begin stilletjes aan te geloven dat Khaddafi echt gekwetst is. Het eerste beeld van een gek wordt bij mij nu verruimd met het beeld van een boze vader die erg teleurgesteld is in zijn kinderen, hen maant om geen "domme dingen" te doen en hardhandig straft. Misschien heeft dat ook wel iets met communisme te maken, een dergelijke band met het volk. Maar ook kinderen hebben rechten in een ouder-kindrelatie.
 • Ik vind dat we moeten opletten met wat deze man zegt. Het risico bestaat nu immers dat we niets meer geloven van wat hij zegt, terwijl hij toch een paar goede punten had met betrekking tot Elizabeth II en het feit dat Amerika ook maar wat losbombardeert, wat geen excuus is, maar toch...Het is wel waar.
 • Het valt me ook moeilijk om te geloven dat plots de ogen van Europa en Amerika opengaan. Dat die man zo gek en onaanvaardbaar was, tja dat wisten we echt niet. Iemand die zijn olie inzet om zijn zoon in Zwitserland vrij te kopen, die zich de koning der Afrikaanse koningen noemt en lak heeft aan zoveel regels waar hij door bepaalde functies wel aan gebonden is, moet ooit toch wel opgevallen zijn.
 • Ik ben ook blij dat Khaddafi de fout maakt om Bin Laden uit de kast te halen. Zo illustreert hij maar weer eens hoe belachelijk en onovertuigend het is wanneer mogendheden (enkele Westerse landen gingen hem hierin reeds voor) burgers op een verkeerd spoor proberen te zetten met zelfbedachte concepten.

dd 18/3:

 • Ik weet niet meer wat ik moet geloven van de berichtgeving over dit land. Nu zegt Khaddafi ook dat het allemaal opgezet spel is, wat gezien zijn internationale ongeliefdheid al voor de onlusten niet onwaarschijnlijk is. 
 • Ik vind het geen goed idee dat de VN gisteren besloten hebben om Libië te bombarderen. Of in VN-termen: een vliegverbod in te stellen. Als eufemisme kan het tellen. Het is ergens toch een hypocriete bedoening, vooral als we Saoedi-Arabië erbij betrekken bijvoorbeeld, want: stuurde nu net dit land niet vorige week haar leger naar Bahrein om volksprotesten te onderdrukken? Dus als men consequent wil zijn moet men eigenlijk ook over Saoedi-Arabië en Bahrein een vliegverbod instellen, maar dit zal niet gebeuren want de volksprotesten worden blijkbaar gesteund door Iran (die andere aartsvijand van het Westen) en waarschijnlijk ook een heleboel economische belangen. Waarmee ik maar wil zeggen dat dit alles allang niet meer om vrijheid en democratie draait.
 • En hoe zit het met Frankrijk en de financieringscampagne door de Khaddafis? Ik vind dat dit eerst onderzocht moet worden alvorens Frankrijk zich het recht neemt haar ex-sponsor te bombarderen.
 • Nu moet ik ineens aan Saddam denken. Die moest ook vliegensvlug afgevoerd worden op het ogenblik dat hij begon te spreken. Ik heb de indruk dat Khaddafi over vele landen wel pittige geheimen uit de doeken wil doen nu. Is Duitsland daarom ineens zo stil geworden?
 • Namiddag edit: Hillary Clinton begon als bij toeval ook over Saddam in haar speech eerder op de dag.

 

11:15 Gepost door Elfyroth in Actualiteit, Geschiedenis, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: libië, nero, khadafi |  Facebook |

20-02-11

Lara Logans voeten

lara-logan-feet.jpgNa de nieuwsberichten over de verkrachting van de Amerikaanse journaliste Lara Logan, ging ik op het net op zoek naar een foto van de vrouw. Geen idee wie dat is eigenlijk, Lara Logan. Op het net vond ik veel afbeeldingen van de vrouw. Het is een beetje een celebrity in de Verenigde Staten denk ik. En een zeer mooie vrouw. Toen stootte ik op een foto van haar voeten. Hou u daarmee bezig, zeg.

 

In het licht van de situatie vond ik de foto bijzonder triest. Voeten die door een bepaalde fotograaf en een bepaald publiek estethisch hoog in het vaandel gedragen werden. Een kleine kostbaarheid als het ware. En dan de gedachte dat de schoonheid van die voeten en de vrouw in haar geheel teniet werden gedaan in brutaal anarchistisch geweld.

Er gaan allerlei verhalen rond van groepsverkrachting tot en met wel vijftig man. En allerlei andere details...Mijn medeleven gaat uit naar deze vrouw. En ook naar andere vrouwen die tijdens de volksprotesten in Egypte, Tunesië en andere landen laf verkracht werden in straffeloze chaos.

08:14 Gepost door Elfyroth in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lara logan, egypte, verkrachting |  Facebook |

17-02-11

De Arabische Revolutie

istockphoto_13401863-revolution.jpgZoals je op het nieuws kon volgen is sinds enkele weken de Arabische Revolutie op gang gekomen. Eerst in Tunesië waar een hooggeschoolde werkloze universitair zichzelf in brand stak nadat hem verboden werd op straat fruit te verkopen, wegens geen vergunning. Daarna in Egypte en nu in Algerije, Iran, Bahrein, Jordanië, Yemen en Libië. Marokko volgt dit weekend, dan zijn er marsen gepland. Ook Algerije gaat dit weekend opnieuw de straten op.

Goed, in Tunesië en Egypte zijn de staatshoofden al afgezet. Al vond ik de wending van Mubarak op het einde uiterst onverwacht. De ene dag zweert hij bij zichzelf en de andere dag geeft hij onmiddellijk de macht uit handen. Wat voor telefoontje heeft die man gekregen, denk je dan.

In andere landen is het nog afwachten en is het ook kijken naar de exacte wensen van de bevolking. In Bahrein heeft men bijvoorbeeld niet te klagen qua levensstandaard, dus dat land steekt toch wat af tegen de andere regios. Misschien is geld dan toch niet alles.

In Marokko is het niet onmiddellijk de koning waar men van af wil, lijkt me. En al weegt zijn onderhoud wel zwaar op de bevolking, hij doet zijn best zo de ganse week het hele land op en af reizend. Het systeem is rot. Corrupte ambtenaars en bedienden die op posten zitten, alleen maar omdat ze familie of kennis zijn van. De hoogopgeleiden daarentegen staan op straat lucratief een marktkraampje in elkaar timmeren. En de jeugd die dat ziet wil natuurlijk niet meer verder studeren, want waarom zou je ook. Dat soort dingen. Ook politieagenten maken massaal misbruik van hun macht om extra fooien op te kunnen strijken. Toegegeven, ze verdienen bitter weinig, zoals zovele andere beroepen in de regio. Maar je kan rijdend op de weg, zo tegengehouden worden en de agent kan zeggen dat je door het rood gereden bent. Dat kan 1) flagrant niet waar zijn of 2) dat kan flagrant niet logisch zijn (omdat er helemaal geen verkeerslicht staat bijvoorbeeld), maar als die ene agent dat zegt en voet bij stuk houdt, dan heb je pech, want in 1 agent zitten bij wettelijke bepaling 12 getuigen. Het is dus jouw woord tegen 12. Goed, de meeste geven dan gewoon wat briefjes geld om verlost te worden uit hun lijden.

En met dat soort dingen heeft men het nu gehad, over de hele Arabische wereld. Boze mensen, teleurgestelde mensen...Boze moslims ook, nu we het er toch over hebben.  Razende moslims die de laatste weken de straten opgingen om eens goed hun gedacht te zeggen...

istockphoto_12666884-knife-attack.jpg

istockphoto_14767201-muslim-woman-terrorist-with-gun.jpg

istockphoto_14635378-armed-middle-eastern-man.jpg

 

 

 

 

 

 

En toch is er nog geen enkele bom ontploft...Hm, vreemd.

Zelfmoordterrorist, autobom, onthoofding, zwaarden,...muhahaha.

Goed, waar waren we...Ah ja, revolutie, jawohl! In Egypte staat een burgergroep nauwgelet toe te kijken tot alles in orde wordt gebracht zoals het hoort. Men volgt het leger op de voet op en laat zich onmiddellijk horen als men niet akkoord is.

In Tunesië hebben de betogers de fout gemaakt na de vlucht van Ben Ali gewoon weer naar huis te gaan. In dat land is er dus wat onduidelijkheid nu.

In Iran wilde men alleen maar meefeesten met de Egyptenaren, maar ook dat mocht niet, is daar dan een student gestorven, en daar is het nu dus ook oproer. Ik dacht dat staatshoofden strategisch aangelegd waren. Ahum.

Voor de mensen die het op Al-Jazeera volgen, boeiend hoe Al-Jazeera weigert verslag te doen over Bahrein. Dat ligt namelijk heel dicht bij Qatar, het thuisland van de grote baas. Over Qatar geen slecht woord op Al-Jazeera en ook over de bevriende buurlanden, geen slecht woord dus. Dit maar, voor de mensen die vol zijn van de objectieve verslaggeving van Al-Jazeera.

Dit weekend zal het ongetwijfeld feest zijn bij de zender, want de favoriete scapegoat plant protestmarsen. Herinner u dat Al-Jazeera onlangs verbannen werd uit Marokko wegens...tja,...Eenzijdige verslaggeving? Het was op den duur toch om te lachen, hoor. Bijna elke keer als je Al-Jazeera (Arabisch) opzette, had je 8/10 kans dat het over Marokko ging, negatief nieuws. Zoveel landen in de Arabische wereld en het moest altijd over Marokko gaan. Waarom? Mij een raadsel. Negatief nieuws genoeg in Qatar, als je het mij vraagt, de wil moet er ook zijn natuurlijk.

En ten slotte, "de jeugd" die steeds meer verloedert, achteruitgaat, lui wordt, dommer wordt, geen respect meer heeft, geen zin voor verantwoordelijkheid meer heeft, geen besef van waarden,...Jeugd, ze zijn niet wat ze lijken.

 

UPDATE:

19/2/11: Al-Jazeera zendt nu wel uit over Bahrein.

24/2/11: Er gaan geruchten dat het allemaal in gang gezet is door bepaalde mogendheden om de olieprijs op te drijven, nieuwe crisissen te ensceneren (nu de vastgoedcrisis op z'n einde loopt),...Wat er ook van zij, Obama haastte zich gisteren om dat tegen te spreken, na een lange en pijnlijke stilte/onzichtbaarheid over bloedbad Libië.

13-02-11

Geloof niet alles wat je in de kranten leest

Een beeld zegt meer dan duizend woorden.

dec_006.jpg

Geloof niet alles wat je in de kranten leest.

10:21 Gepost door Elfyroth in Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: iran, israël |  Facebook |