17-08-11

Wat doen walvissen als het donker is?

istockphoto_2548254-moon-under-ocean.jpg

Gisterennacht werd ik wakker met de volgende vraag: Wat doen walvissen als het donker is.

In de zee leeft er zoveel en het enige beeld dat wij kennen is een verlicht beeld van deze onderwereld. Door de zon, of door apparatuur die duikers ter plaatse meebrengen.

Maar de zee heeft geen straatverlichting en de maan komt er niet altijd door, en dan nog...Wat doen deze vissen in het donker?

18:39 Gepost door Elfyroth in Natuur | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zee, vissen, walvissen |  Facebook |

13-08-11

Bejaarde buren

istockphoto_2197867-bad-mood.jpgIk heb een grote fout gemaakt toen ik besliste om in een rustige wijk te gaan wonen. Ik had het gehad met de stadskern, het verkeer en de luidruchtige omwoners en dus heb ik enkele jaren geleden gekozen voor een appartementsgebouw met nagenoeg enkel gepensioneerde mensen.

Op het eerste zicht geen probleem, want zij hebben graag rust en ik ook,...Enkel zijn de definities daarvan anders afgebakend. Met als gevolg bijvoorbeeld dat ik geen verjaardagsfeestje kan houden voor kleine kinderen in de namiddag. Rond 16.30u komen de buren al kloppen dat de kinderen druk zijn.

Al heel gauw viel het me ook op dat een en ander ook wel eens te maken zou kunnen hebben met het feit dat deze mensen zelf ook geen kinderen of kleinkinderen lijken te hebben. Het begrip kinderen en de daaraan verbonden energie en drukte is hen waarschijnlijk wereldvreemd.

In een mum van tijd had mijn hele familie en kennissenkring de boodschap begrepen: bezoek is hier niet welkom, ongeacht het uur van de dag.

Nog andere vreemde gewoontes van mijn bejaarde buren is het raamhanggedrag. Van zodra ik de autodeur dichtkklap plakken ze er al. Als ik voorbij rijd, blijven ze me aanstaren. Als ik word afgezet door vrienden dan gaat spontaan het raam open en kijkt de buurvrouw mij en mijn gezelschap ostentatief aan. Als de post een pakje heeft en ik ben niet er niet op tijd bij, reken maar dat de buurman hem al heeft uitgehoord over wat daar in zit. Dat sommige koeriers daar dan nog op antwoorden.

Als je op de gang STRUIKELT gaat de deur van de buren open en snel weer toe. Je ziet ze niet eens. Zo snel gaat het. Hun taal om te zeggen dat dat net iets te luid was. 

Als er andere problemen zijn, dan worden die ook niet aan mij gecommuniceerd, maar aan mijn huisbaas die er verder ook niets over vertelt aan ons omdat hij de rust wil behouden...? We kwamen er per toeval achter.

Bref, ik ben dit schijnheilige stinkkot beu als koude pap en ik wens mijn opvolger heel veel plezier toe. Van een kat in de zak gesproken.

En dat is dan weer het grote voordeel van huren. Je bent niet verplicht ellendig te leven.

18:05 Gepost door Elfyroth in Huis, Maatschappij, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: buren |  Facebook |