31-12-10

Airport express + ADSL verbinding

Neem de instellingen die je van je provider hebt gekregen en stel daarmee je modem in. Internet werkt nu normaal gezien wel als je de ethernetkabel in je computer hebt zitten. Ik zou niet beginnen met het configureren van je draadloos netwerk alvorens dit eerste stuk helemaal in orde is.

Om een draadloos netwerk op te zetten kan je het airport-configuratieprogramma (via Spotlight search te vinden) van Apple doorlopen - moest je nog geen draadloos netwerk hebben. Let daarbij vooral op volgende dingen en bespaar jezelf urenlang gepruts:

- modem en airport express mogen niet hetzelfde ip-adres hebben. istockphoto_11870171-tin-can-phone-with-red-computer-cable.jpg

Je kan denken dat het ip-adres door DHCP toegewezen aan je airport fout is omdat het niet overeenkomt met dat van de ethernetverbinding. Je kan dan inderdaad het lan/ip-adres zoals opgegeven door je provider ook in de instellingen van de airport gaan ingeven en ja, het werkt soms,...2 seconden of zo en dan word je eraf gegooid. Dus neen, zo moet het niet. Laat DHCP automatisch een ip-adres toewijzen aan de Airport ook al komt dat niet overeen met dat van de ethernetverbinding.

- schakel bij instellingen van je airport < Internet < NAT, de functie "Schakel NAT-PMP in".

Hierdoor kan de internetverbinding ondanks dat je maar 1 ip-adres krijgt toegewezen van je provider toch gedeeld worden in je thuisnetwerk.

Succes.

09:53 Gepost door Elfyroth in Computer/ICT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: apple, airport, adsl, nat pmp |  Facebook |