28-01-11

Cosmetica voor vette of gemengde huid

istockphoto_14085615-cosmetics.jpgSinds ik de natuurlijke ingrediënten heb ontdekt zoals lavendel, brandnetel, driekleurig viooltje ben ik diep maar dan ook diep ontgoocheld in de cosmetica-industrie.

Dat de oplossing zo belachelijk simpel is en dat het probleem zo ingewikkeld wordt voorgesteld is iets wat weinig mensen echt doorhebben als ze bekogeld worden met beloftevolle reclamespots.

Wel, mijn huid ziet er beter uit dan ooit voorheen en dat allemaal omdat ik nu gewoon zelf mijn lotion maak, mijn eigen dagcrème en mijn eigen maskers (maar dat laatste deed ik voorheen ook al).

Het is een op maat gemaakte routine en dat werkt natuurlijk veel beter dan 1 product dat voor alle mensen tegelijk op de markt wordt gebracht. Niet iedereen is hetzelfde, niet alle huiden reageren hetzelfde.

Daarom heeft het waarschijnlijk niet veel zin om hier even hét magische recept neer te typen dat alle problemen even zal oplossen, maar toch...Er zijn ingrediënten die bijzonder heilzaam zijn voor de vette/gemengde huid als je ze in hun pure niet-verwerkte vorm kan bemachtigen zijnde:

- appelazijn

- tea tree essentiële olie

- manuka honing (hoogst mogelijk factor die je kan betalen vanaf 10 MGM)

Eerste ingrediënt is het hoofdbestanddeel van mijn lotion, tweede van mijn dagcrème en derde van mijn maskers.

Je kan tea tree - afhankelijk van je gevoeligheid - ook direct aanbrengen op een probleemgebied.

Je kan voor een diepgaande werking ook een nachtje manuka laten trekken op je gezicht.

Weer zoveel mogelijk alcohol.

Er zijn verschillende recepten beschikbaar op het internet en die laten zien hoe je lotions en dagcrèmes kan samenstellen. Je vervangt de ingrediënten met diegenen waarvan jij denkt dat ze voor jou gepast zijn.

Dat doet allemaal wonderen. En daarom adieu Estée Lauder, adieu Clinique, adieu Avène en alle anderen die mij niet konden helpen. Soms moet je het gewoon zelf doen.

06-01-11

Internetrecept shampoo voor droog en/of gekleurd haar

istockphoto_3976260-beauty-massage.jpgIk heb veel shampoos over mijn haar gehad en een mens wordt oud...Dan spring je toch weer wat voorzichtiger om met wat je hebt. Er zijn best veel schadelijke stoffen in shampoos die op termijn meer droogheid aan je haar toevoegen dan wegnemen. Je kan ook last krijgen van jeuk of schilfers. Van shampoo veranderen is dan slechts een tijdelijke oplossing, zo leert de ervaring. Tenzij afstand gedaan wordt van de oorzaak van het probleem kan je blijven veranderen van shampoo en ondertussen gaat je haar er toch onder lijden. Om maar even weer reclame te maken voor de natuur.

Ik heb zojuist mijn eerste shampoo gemaakt. Ik heb hem nog niet uitgeprobeerd omdat hij eerst nog een week moet trekken, maar ik kan alvast niet wachten. Ik heb mijn recept gebaseerd op verschillende recepten die ik op het net vond en op mijn eigen ervaring met natuurlijke ingrediënten: 

- 4 soeplepels zeepschilfers (Ik heb de mildst beschikbare zeep hiervoor even geraspt).

- 4 zakjes kamillethee of 2 soeplepels verse kamille.

- 1.5 mok water

- 1 theelepel olie (olijfolie, amandelolie, jojobaolie, te kiezen)

- 1/4 citroenschijf

- 1 theelepel rozemarijn

- 1 theelepel peterselie

- 2 soeplepels honing


Breng het water aan de kook met de kamille, rozemarijn, citroen, honing en peterselie.

Giet dit daarna bij de zeep en wacht tot het gesmolten is.

Voeg aan het mengsel ten slotte de olie toe.

Giet in een fles en voeg eventueel een stukje vanillestok toe of 5 druppels van je favoriete etherische olie als parfumafwerking, want echt geweldig ruikt het natuurlijke alternatief niet als je het vergelijkt met marktshampoos.

Bewaar in koelkast.

Update:

- Hm, misschien toch te veel olie gebruikt. Heb de hoeveelheid even aangepast. Kan zijn dat het nog te vet zal zijn voor bvb. normaal of reeds vettig haar. In dat geval kan je overwegen de vetcomponent er helemaal uit te laten. Er zit toch al vet in de zeepvlokken dus...

03-01-11

Toen kranten lezen nog iets intelligents had

De krantenkoppen van vandaag lezen iets in de aard van:


    •    Topless Italiaanse die borsten insmeert aanleiding voor rel en debat (Het Belang van Limburg) (1e in top 10 meest gelezen)


    •    Belga: Been Zsa Zsa Gabor moet geamputeerd worden (Deredactie.be)


    •    'Stiptheid NMBS nog nooit zo slecht' (Het Nieuwsblad)


    •    Blokkenfinalisten Wesley en Kathleen zijn een koppeltje (2 in top 10 meest gelezen)


    •    Bolsh
istockphoto_12874625-the-client.jpgakova 'wil zacht en traag gekust worden' (9 in top 10)


    •    Originele solden: "Kom in je ondergoed en ga gekleed buiten" (Vandaag.be)


    •    Iran vindt Valentijn te westers (Vandaag.be)


    •    Maleisiër van 110 gaat voor de zesde keer trouwen (GVA)


    •    Politoloog: "N-VA niet zo invloedrijk meer" (HLN)


    •    (Mel B (
Spice Girls):) "Als je het goed doet, is seks goede workout" (Het Belang van Limburg)


En dat heet vandaag de dag dus nieuws. Mensen die bijvoorbeeld vaak de trein nemen, zullen sneller aangetrokken worden tot nieuws met betrekking tot het treinverkeer, alwaar ze kunnen lezen dat de 
'Stiptheid NMBS nog nooit zo slecht' was. Goh, dat wisten ze vast nog niet.

Of Iran dat Valentijn te Westers vindt. Weer zo'n artikel...En duh, natuurlijk is Valentijn Westers. Waarom kan men het niet wat constructiever aanpakken, zo'n nieuwtje. Al dat gesensationaliseer altijd. Schrijf toch liever over het hoe en waarom van Valentijn in een maatschappij die ervan uitgaat dat liefde tussen man en vrouw enkel kan binnen een huwelijk. En als het echt zo belangrijk is om Valentijn te exporteren, doe dan concrete voorstellen voor een geslaagde marketingcampagne.

En tenslotte, een politoloog die erbij gehaald moet worden om tot de conclusie te komen dat de N-VA niet meer zo invloedrijk is. Vind ik toch wel sterk. Mensen geloven dat zonder een politoloog ook wel hoor.

(Bron: krantenkoppen.be)

08:12 Gepost door Elfyroth in Actualiteit, Gezondheid, Maatschappij | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nieuws, kranten |  Facebook |

11-12-10

Kraantjeswater besmet met kakabacterie

istockphoto_3762595-sewer.jpgHEMIKSEM/SCHELLE/NIEL - In Hemiksem en Schelle is het kraantjeswater vervuild met een bacterie. Nog tot zeker na het weekend is het water onbruikbaar.

Van onze redacteurs

Drinken, koken, groenten wassen, tanden poetsen, afwassen... Zelfs de afwasmachine is voor de inwoners van Hemiksem en Schelle nog zeker een heel weekend verboden terrein. Wie zijn kraantjeswater wel gebruikt, riskeert hevige buikkrampen en diarree. Het kraantjeswater is sinds woensdag besmet met een 'fecale colibacterie', die normaal alleen voorkomt in menselijke of dierlijke uitwerpselen.

'Dat betekent dat het water uit de waterleidingen vermengd is geraakt met oppervlaktewater of met rioolwater', zegt Alain T'Syen van de Provinciale en Intercommunale Drinkwatermaatschappij van de Provincie Antwerpen (Pidpa). (...)

(De Standaard, 11/12/10)

25-11-10

Opgeblazen gevoel, buikkrampen, e.d.

istockphoto_11732290-cumin-powder.jpgIs mij recent weer overkomen. Misschien wel de tijd van het jaar ook. Ik heb een paar dagen plat gelegen van de pijn. Krampen die met geen enkele pijnstiller te verzachten waren... Wat een tijd-en energieverspilling, dacht ik achteraf. Oké, wat heb ik dan gedaan?

Neen, geen magische yoghurtjes met bacteriëncultuur. Pijnstillers ook even terzijde gelegd en mijn pot komijn erbij gepakt. 1 volle eetlepel komijn vermengen met een 30-tal ml warm water en drinken maar. Ja, het kan smakelijker, maar ja, je moet ook niet te veel vragen.

Afhankelijk van de situatie, neem je meerdere porties per dag, laat wel minstens twee uur tussen elke portie. Je darmen gaan wat rommelen, alles komt weer los en klaar is kees.

Voor mij werkt het hoor.