22-06-11

Gefrustreerde mannen, frigide vrouwen

istockphoto_12114652-man-in-the-garbage.jpgDe laatste tijd heb ik me verdiept in het lezen van internetberichten over mannen die zich beklagen over hun vrouwen. Eens wat anders dan vrouwen die zich beklagen over hun mannen.

Ik weet niet hoe ik erop kwam. Ik denk dat het begon ergens bij een uitspraak van een man dat de vrouw op 25 verwelkt. Van het ene bericht in het andere bericht gestort en je weet hoe dat gaat op het internet. 

Ik heb besloten om hier een bericht aan te wijden omdat ik me toch verbaas over wat ik heb gelezen. Verbazing niet omdat ik niet (alles) geloof wat ze zeggen, maar omdat het de eerste keer is dat ik het zo heb kunnen bekijken. 

Het gaat erom dat - dit is het mannelijke standpunt - vrouwen bepaalde machten wellustig uitspelen. Ze gebruiken hun schoonheid en lichaam om mannen het hoofd op hol te brengen. Soms gewoon om aan zichzelf te bewijzen dat ze knap genoeg zijn, in dat geval zullen ze de reagerende man onmiddellijk afwijzen. Doel is met een minimumreactie inmiddels al bereikt.  In andere gevallen begint men een relatie waar in het prille begin veel welwillendheid is in de slaapkamer, maar na een bepaalde periode - bij de ene wat korter dan bij de andere - bevriest het hele gebeuren. 

Vrouwen willen "opeens" geen seks meer. Ze hebben hoofdpijn, ze zijn moe, vinden zich te dik, wat dan ook, ze willen geen seks. Volgens de mannen van de berichten die ik las komt dat omdat een vrouw alleen maar seks heeft om bepaalde zaken te bereiken. Zo zal ze heel welwillend zijn zolang haar prooi met goede baan/loon, auto, huis nog niet verworven is. Eens dat bereikt is en nog een paar kindertjes erbovenop zou de vrouw er geen graten meer in zien nog aan het seksuele luik van een relatie te willen werken. Loopt de relatie ten einde dan herhaalt ze het hele patroon bij een nieuw prooi.

Een andere aangehaalde reden is dat vrouwen niet krijgen wat ze willen - dat kan van alles zijn: niet meehelpen in het huishouden, niet genoeg cadeaus, materiële zaken,... - en dat ze daarom besluiten hun man te straffen door geen seks meer te hebben. 

Er zijn vast nog andere redenen op het net, maar ik ga ze natuurlijk niet allemaal lezen. Wat mij het meeste trof in deze berichten was de eenzaamheid van deze mannen. Of het beeld dat ze ophangen van hun vrouw nu 100% objectief is, kan men in vraag stellen, maar men zal ook niet zomaar een dergelijk beklag doen.

Mij leek het dat de mannen in kwestie zich behoorlijk fout begrepen voelden in hun seksuele verlangens die - achteraf gezien - ook weer niet al te complex leken (ik denk dat vrouwen een veel langere lijst hebben): regelmatige, leuke, speelse, actieve seks zonder gedoe (=voorwaarden, huishoudelijke verbintenissen, seks op afspraak, enz.). 

Het ging zo: als ze eens iets nieuws willen uitproberen, vindt hun vrouw ze pervers. Als ze vaak seks willen, zijn ze geobsedeerd. Als ze over seksuele verlangens willen praten (en die kunnen bij sommige mannen al wat ver gaan), zijn ze respectloos. Akkoord, je moet als vrouw niet alles aanvaarden, maar ik denk dat schade ook gebeurt in de manier waarop gereageerd wordt door vrouwen. Op een bepaald moment voelt zo'n man zich waarschijnlijk niet serieus genomen of misschien wel schuldig en gaat zijn seksleven de onderwereld in. Dat is jammer, want een seksleven beleef je toch niet onder tafel (fig.). 

Dan, de schijn die opgehouden wordt, ook weer door vrouwen. De gefrustreerde man beklaagt zich erover dat "frigide" vrouwen in gesprekken op feestjes of onder collega's zich ineens heel sexy gaan opstellen door stoere dubbelzinnige sekspraat, terwijl er thuis in het afgelopen kwartaal nog geen enkele seksvonk is afgegaan.

Zo, dat was het standpunt van een gemiddelde gefrustreerde internetman.

Wat vind ik er zelf van? Wel, ik heb het bericht tot dusver zo objectief mogelijk proberen maken. Laat ik het zo houden.

18:41 Gepost door Elfyroth in Liefde | Permalink | Commentaren (0) | Tags: relatie, seks, communicatie, onbegrip |  Facebook |

27-12-08

Ruziënde buren deel 3

decoration

Mijn bovenburen staan 's morgens ruziënd op. Ik hoor de vrouw elke dag zagen, roepen en krijsen en de man hoor ik ook altijd terugroepen. Ze ruziën de hé-le dag door. Af en toe gaan de kinderen ook mee aan het huilen. 

Zo is élke dag. Van 's morgens tot 's nachts (jawel): krijs, roep, huil, gil, boenk, nog meer geboenk, huil, krijs, ruzie...Ik word er moe van in hun plaats. Waarom blijven die twee nog bij mekaar? Het is al meer dan een jaar zo met hun.

Precies Tom en Sonja. 

Zou ik een klacht indienen wegens geluidsoverlast? Ik twijfel...ze hebben het precies al moeilijk genoeg, maar komaan zeg, het is hier wel een appartement en daar wonen toevallig ook wel andere mensen in.