05-08-10

Topradio evolueert

istockphoto_12044559-dj-party-and-disco-ball.jpgLigt het aan mij of is Topradio stilletjes aan een R&B - Latino hiphop station aan het worden?

Ik merk op dat ik steeds vaker overschakel naar een andere zender als ik toch mijn best doe om nog eens naar Topradio te luisteren. Hier en daar eens een goede dansbeat, maar om de haverklap calle ocho en andere reggaetons, doe je het imago van clubradio wel een beetje schade mee aan...(bescheiden mening).

Gelukkig hebben we het Internet nog en daarmee verkrijgen we toegang tot veel internationalere en ongeschonden club radios. Vreemd, hoe je die stap niet in de eerste plaats zet. Hoe je toch eerst op zoek gaat naar iets lokaals, ook online.

Wist je dat er ook vrij van copyright dj sets te krijgen zijn op het internet? Onlangs zocht ik mp3s voor op reis, maar ik wilde er geen geld aan uitgeven omdat ik alles zo snel beu wordt en tegelijkertijd wil ik geen artiesten bestelen dus googelde ik even gratis/free dj sets download of zoiets en gelijk kwam ik op sites waar onbekende djs hun waar aanboden. Ik was aangenaam verrast door de kwaliteit die ik daar aantrof. Zo zie je maar. Commercieel is niet noodzakelijk beter. Net zoals het ook niet altijd de besten zijn die aangenomen worden.

00:27 Gepost door Elfyroth in Vrije tijd, Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: topradio, radio, hiphop, reggaeton, club, dance, trance, techno |  Facebook |

13-06-10

Airport Express kapot


Na ruim een jaar flink werken, geeft mijn Airport Express het nu op. Ik dacht dat hij nog in garantie was, omdat het toch niet zo heel lang geleden is sinds ik hem heb, maar helaas is die 1 jaar garantie net vorige maand verlopen. Net buiten garantie en dan kiest het ding om dood te gaan.

 

decoration

(nb: dit is geen airport)

 

Er kon geen tegemoetkoming, alternatief of wat dan ook van af bij Apple en dat ik in diezelfde periode ook nog een Macbook heb aangekocht maakte ook geen indruk. Het enige wat ze wilden weten was of ik AppleCare had...

Toch blijft het een uniek ding. Niet alleen zijn bereik bevalt me goed - ik ga er namelijk een paar muren en verdiepingen mee door - maar je hebt ook een USB-poort waar je je printer op kan aansluiten naast de ethernetpoort om je modem op aan te sluiten en je kan ook muziek door je hele huis streamen...En ja, dat vind je niet zo gemakkelijk in andere wireless accesspoints gecombineerd. Op deze markt valt dus nog vet te concurreren. Waar blijven ze toch?

Nu kan ik uit colère natuurlijk ook gewoon een ander basisstation kopen van een ander merk, maar het blijft toch altijd een gok en als je (een paar keer) fout gokt, dan dreigt het een duur boeltje te worden. 

Ik twijfel bijvoorbeeld of het bereik hetzelfde zal zijn, ze hebben ook niet allemaal een printserver en dat heb ik wel nodig. Bref, het kan inderdaad ook stom toeval zijn dat de Airport nu al kapot is en daarom, Apple (ik weet dat ik je ego streel), alleen daarom, koop ik een nieuwe aan...Je Apple Care houd je maar voor jezelf. Electronica hoort niet standaard na een jaar te sterven. Maar owee als je me dat nog eens flikt!

20-05-10

Read Only uitschakelen in Open Office

decoration

Dit is wat ik gedaan heb en het werkte. Ik heb wel een Engelse versie van Open Office:

stap 1: Ga in de menubalk naar Format.

stap 2: Kies in dit menu: section.

stap 3: Kijk welke onderdelen "protected" zijn en vink die (al naargelang je voorkeuren) uit.

Zo, en nu kan je die onderdelen terug wijzigen of verwijderen.

12:24 Gepost door Elfyroth in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: open office, read only |  Facebook |

10-05-10

Autotunen

Autotunen is een programmaatje gebruiken om je stem te vervormen.  Veel rappers gebruiken het tegenwoordig.

In dit videootje zie je het in motion. Te leuk:

 

Bij mij zou het een beetje zo klinken: 

Oh yeah, ik ga direct de afwas doen, yeah owoewoewoehoe de afwaaas yeah de afwaaas, gonna be done so ssooon, in about two weeks.

22:52 Gepost door Elfyroth in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: autotuning, muziek, humor |  Facebook |

01-05-10

Kan niet inloggen met mijn nieuw paswoord op Macbook!!!

decoration

Kreeg ik daarnet even een kleine hartaanval toen ik, trots op mijn vernieuwd wachtwoord, even wilde gaan inloggen op mijn Macbook die - btw- na minder dan een jaar gebruik al twee dode pixels telt. 

Mijn Macbook weigerde gewoon mijn nieuw paswoord aan te nemen. Nu weet ik uit ervaring dat hij met het toetsenbord wel wat vreemd doet. Mijn vorig paswoord was een letter-cijfercombinatie zoals bijvoorbeeld abc123 en als je dan bij het opstarten de CAPS gebruikte voor de cijfers nam hij dat niet aan. Alles in LOWERCASE wel.

Eens je ingelogd bent echter, moet je voor overschakelen naar andere account of het downloaden van programma's bij paswoord ineens wel terug CAPS gebruiken voor de cijfers. Daar was ik dus al wel aan gewend geraakt, maar toch. Kreeg ik het fantastische idee om eens alles in letters te proberen. Log ik in en gaat het niet. Ik dacht eerst dat het om een tikfout ging, maar na honderd pogingen zag ik ook wel dat er iets mis was.

Verrekte technologie en ik had al maanden geen back-up meer gemaakt en al die mails die ik van de server heb gedownload...Gelukkig heb ik een gastaccount en kon ik daar even in. Alhier ging ik naar accountvoorkeuren en als bij wonder nam hij voor het resetten van mijn paswoord ineens wel mijn nieuwe paswoord aan, maar omdat er niet veel gebeurde bij het resetten en omdat er nog steeds een paswoord gevraagd werd, dacht ik dat het niet gelukt was. Ik probeerde nog eens in te loggen op mijn account: weer niets. Paswoord niet geaccepteerd.

Oké, dan nog maar eens resetten zeker? Maar wat nu? Bij het resetten op de gastaccount van het paswoord van mijn eigen account wordt mijn nieuw paswoord ineens niet meer aangenomen. Is reset dan toch gelukt? Waarom blijft hij dan een paswoord vragen? Wat was nu weer dat standaardpaswoord van Macbook? Admin? Verdorie waar is die installatie-cd...maar dan ben ik wel al mijn bestanden kwijt. Toch maar eens eerst online support checken. Verdorie als je de extra dienst destijds niet hebt gekocht, moet je nu per consult 49 euro betalen.

Verdorie-verdorie-verdorie toch...En dan geef ik ineens mijn oude paswoord in en dan WERKT HET KRENG WEER!!!

Was dat nu echt nodig?

13-04-10

Who cares?

decoration

 

Toen blogs hun opkomst maakten en iedereen erop sprong als zoete honing vroeg ik mezelf vaak af wat mensen ertoe bracht.

Wat drijft iemand ertoe om elke avond de ervaringen van een ander te lezen? Wat drijft iemand ertoe om zijn ellende neer te pennen? Het lijken hele simpele vragen waar misschien ook veel te simpele antwoorden voor bestaan: sommige mensen hebben niks beter te doen, sommige mensen hebben zelf geen leven en leven dan maar een beetje mee in iemand anders' blog, sommige mensen moeten hun hart luchten (aan om het even wie?), sommige mensen zijn een beetje exhibitionistisch (naar mijn ervaringen met blogs soms: too much information Afgesloten).

Nu ik zelf al zoveel bezoekers heb gehad en nu ik er zelf ook erg in begin te krijgen, sta ik er even bij stil. Ik ben een van hen geworden. Toegegeven, ik vond het eerst ook maar onnozel, want who cares? Ben je nu echt zo belangrijk? Voel je je nu echt zo belangrijk? Maar dat is het dus niet en dat zie ik nu ook.

Ik onderhoud nu al een poosje dit blog en lees sinds kort ook een blog van iemand anders. Ik heb al vaker geprobeerd om andere mensen hun blog te lezen, maar ik verveel me zo snel. Dat gaat dan eens over artikels uit het nieuws en die heb ik zelf allang gelezen natuurlijk. Vrouwen die over hun kinderen spreken, klagen, prijzen, bwah...Ook niet zo interessant achteraf. Of mensen die een heel fotoverhaal van hun leven maken. Beetje te obsessief voor mij, zo de hele tijd met een polaroid rondlopen en tussen de snapshots door...leven?

Ik hou vooral van ongezouten meningen al moet ik toegeven dat ze soms hard aankomen. Ik had eens een collega die destijds een mening gelezen had die ik op het internet gezet had. Ik wist dit niet omdat ze het ook niet zei, maar ze deed plots zo bot tegen mij. Ze negeerde mij en als ik haar wilde aanspreken dan had ze geen tijd voor mij. Op een dag probeerde ik haar voor de zoveelste keer aan te spreken en vroeg ze me in het bijzijn van anderen of dat wel in lijn was met die mening die ik op het internet had verkondigd. Nu ben ik wel iemand die redelijk zeker is van haar eigen mening, maar ik moet zeggen dat als je er zo mee geconfronteerd wordt het toch wel hard aankomt. En dat iemand die ik elke dag zie mij zo (op die manier) had zitten volgen op het internet. Ach zo, zei ik dan. Ach zo, zei ze dan. Dat was min of meer het einde van onze samenwerking. Later kwam ze me zelf nog zoeken voor het een of het ander en dan deed ze net alsof er helemaal niets gebeurd was. Toen heb ik gezegd dat ik dat niet kan, doen alsof er niets gebeurd is. Werd ze zelf heel ongemakkelijk van.

Nu, de blogs die ik tot nu toe las, lezen me niet zo. Ik heb eerder het gevoel dat ik gelezen wordt terwijl ik zelf liever de blogger lees. Nu kwam ik onlangs op de blog van een dame van lichte zeden en ik was meteen verkocht. Iedereen heeft een (vaak gelijklopende) mening over hoeren, prostituées, dames van lichte zeden enzovoort. Zo begon ik ook dit blog te lezen. Ik had al eens een dergelijk blog gezien, maar dat was nogal marginaal, ook weer met too much information. Deze dame pakt het helemaal anders aan en ze komt zo bijster slim over. Haar spelling is niet alleen vlekkeloos, maar ook haar schrijfstijl is bijzonder charmant en vooral: ze heeft een ongezouten mening over het leven, over ons (de mensen met hun oordeel), over seks, over alledaagse administratie,...en dit alles zonder in vulgariteit te vervallen. Doe dat maar eens na, als prostituée.

Ik merk nu dat ik toch regelmatig ga kijken of ze nog iets nieuw heeft geschreven en dat ik toch teleurgesteld ben als ze even op zich laat wachten.

Dus ja, waar alle bedrijven, hobbyisten en geleerden eerder al gefaald hebben, is het deze prostituée die mijn aandacht heeft kunnen trekken. En zo zie je maar weer. Dingen komen soms uit die hoek waarvan je het het minst verwacht.

12:24 Gepost door Elfyroth in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: internet, blog |  Facebook |

25-01-10

Netloggen aan de overkant

decoration

Recentelijk is er een jongeman gestorven. Om de privacy te bewaren zal ik geen namen noemen. Nu had deze man een profiel op Netlog en in dat gastenboek kan je nu massaal dingen lezen als: 

- Hou je goed makker, we zien elkaar aan de overkant. 

- Ik kende je niet zo goed, maar je was altijd heel vriendelijk. Hou je goed daarboven.

- Ik schrijf effe via het profiel van X want dat van mij bestaat al een tijdje niet meer. Zeg, was ik even geschrokken toen ik las dat jij er niet meer was. 

 

Wel, ik vind dit alleszins een heel mooi gebaar. Alleen begrijp ik niet waarom mensen die vandaag de dag kritisch staan tegenover een leven na de dood, blijkbaar wel kunnen geloven dat iemand die net gestorven is zich ergens aan een computer kan zetten om zijn netlogprofiel te checken. 

 


09:58 Gepost door Elfyroth in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sociale netwerken, netlog, dood |  Facebook |